Főoldal > MOZGÁS > Mozogj nem mindennapi, új sporteszközökkel!

Mozogj nem mindennapi, új sporteszközökkel!

0

Írta: and

Ritmus-labda A ritmus-labda nem csupán egy eszköz, hanem egy külön sportág. A Tai-chi továbbfejlesztéseként találta ki egy kínai fizikaprofesszor 1992-ben. A felszerelés egy squash-ütőhöz  hasonló ütőből és egy rücskös, homokkal megtöltött labdából áll. Ezt a labdát kell rajta tartani az ütőn, miközben tai-chi mozdulatokat végzel. Nagyon látványos sport, olyan, mintha egy tálcával a kezedben egyensúlyozva […]

Ritmus-labda

A ritmus-labda nem csupán egy eszköz, hanem egy külön sportág. A Tai-chi továbbfejlesztéseként találta ki egy kínai fizikaprofesszor 1992-ben. A felszerelés egy squash-ütőhöz  hasonló ütőből és egy rücskös, homokkal megtöltött labdából áll. Ezt a labdát kell rajta tartani az ütőn, miközben tai-chi mozdulatokat végzel. Nagyon látványos sport, olyan, mintha egy tálcával a kezedben egyensúlyozva táncolnál. Ketten vagy csoportosan is lehet játszani a ritmus-labdával. Ilyenkor egy-egy tai-chi mozdulat után lágyan, kecsesen át kell passzolni a labdát a másik játékosnak. Semmiképpen sem szabad ütni, csak követni kell a labda útját, és a zene ritmusára egymásnak adogatni.
Nagyon hasznos sport, mert fejleszti az ügyességet, a rugalmasságot, tetőtől talpig minden izmot megmozgat, ráadásul a lelkedre is jó hatással lesz. Sőt, annyi kalóriát égethetsz el vele, mint egy kiadós szörfözéssel, vagy egy hegyről lesiklással.

Vibram Five Fingers

Gondoltál már arra, hogy a lábfejed és a talpad izmait is eddzed? Ugye, hogy ez a rész mindig kimarad? A Vibram Five Fingers egy olyan ötujjú lábtyű, amely tökéletesen illeszkedik a láb vonalához, így olyan érzésed van benne, mintha mezítláb lennél. Szinte mindenféle sporthoz lehet használni a jógától kezdve a futásig. Miközben edzel, a vibrációs lábtyű megdolgoztatja a lábfejed és a talpad mind a 33 izmát.

Bosu

Ez a félgömb alakú, felfújható eszköz az egyik legjobb egyensúlyfejlesztő tornaszer. Mivel instabil, folyamatosan egyensúlyozni kell rajta – ülve, állva, fekve vagy térdelve. A legfőbb előnye, hogy minden izmot, még az egészen kicsi, például a gerinccsigolyákat átívelő izmokat is megdolgoztatja, és a koncentrációt is fejleszti.

Chiball

A chiball egy 15 cm átmérőjű felfújható labda, amely a keleti mozgásformák kiegészítője. Használhatod jógázás, tai-chizás, chi-kung, tánc, vagy pilates közben. Különböző színekben és különböző illatokkal kapható, hogy a szín- és aromaterápiával még teljesebb, még ellazítóbb legyen a mozgás élménye.

Powerizer

Ez a rugós szerkezet megsokszorozza a teljesítményedet. Ha felszereled a lábadra, 2 méter magasra is fel tudsz ugrani, és 3 méteres lépésekkel haladhatsz előre. Nagyon felszabadító hatása van. Extrém sportokat kedvelőknek ajánljuk.

Gravitációs csizma

Az alsó lábszáradra csatolható szerkezet segítségével fejjel lefelé lógva is edzhetsz. A gravitációs csizmán ugyanis van egy kampó, aminek segítségével felfüggesztheted magad egy rúdra. Ha csak lógsz, és nem csinálsz semmit, már azzal is nagyon jót teszel magadnak: ellazul a hátad, megnyúlik a gerinced, csökken a csigolyák összenyomódása, így megszűnik a hát-és derékfájás. A hasizmok és a hátizmok edzése is sokkal hatékonyabb lesz, ha fejjel lefelé lógva végzed.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X