Főoldal > MOZGÁS > Hozd formába a tested és a lelked Bollywood tánccal

Hozd formába a tested és a lelked Bollywood tánccal

0

Írta: and

Formálja a testet Már a tánc alaplépései is sokat segítenek, hogy változtass testalkatodon. A legegyszerűbb gyakorlatok is, mint a lépkedés, karkörzés, vagy a váll mozgatása, felpezsdítik a vérkeringést és beindítják a zsírégetést. Néhány alkalom is elég, hogy hasad, lábad és feneked érezhetően feszesebb legyen.Minél több gyakorlatot sajátítasz el, annál kecsesebb és szebb külsőt varázsolhatsz magadnak. […]

Formálja a testet

Már a tánc alaplépései is sokat segítenek, hogy változtass testalkatodon. A legegyszerűbb gyakorlatok is, mint a lépkedés, karkörzés, vagy a váll mozgatása, felpezsdítik a vérkeringést és beindítják a zsírégetést. Néhány alkalom is elég, hogy hasad, lábad és feneked érezhetően feszesebb legyen.
Minél több gyakorlatot sajátítasz el, annál kecsesebb és szebb külsőt varázsolhatsz magadnak. A tánc számtalan lépésből áll össze, melyek mindegyike jótékonyan hat az izmok, inak és sínszalagok rugalmasságára. Ez a rendkívüli mozgásforma segít, hogy alakod nőiesebb legyen, ezáltal pedig szebbnek és tökéletesebbnek érezd magad a bőrödben.

bollywood2.jpg ()Deréktól a lábfejig egészségesen

A változatos mozdulatok a deréktól lefelé szinte az összes izmot megmozgatják. Nem csak szép mozgásforma, hanem jó alakformáló és egészségmegőrző módszer. A gyakorlatok során az egész lábban felpezsdül a vér. Amellett, hogy a lábaid formásak és edzettek lesznek, csökken a visszér kialakulásának esélye is. Egyes gyakorlatok pedig csodásan hatnak a comb, a fenék és a csípő izomzatára, hogy csodás alakod legyen.

Minden porcikád megmozdul

A tánc nem csak alsótestedet, hanem a felsőt is ugyanúgy megmozgatja. A kar, a kéz, a fej, a mellkas és még az arc is részt vesz benne. Ezek együttes mozgása rendkívül jó hatással van az egész testre. Minden a kézfejből indul ki. A kecses tartások, mudrák, melyek az india tánc fontos elemei, határozzák meg a mozdulatok túlnyomó részét, könnyedén haladnak végig az egész karon, a válladig, így nem érzed majd a táncot megerőltetőnek.

Az arc is szerepet kap

Ha már láttál bollywood filmet, láthattad, hogy a táncosnők arca még magas életkorukban is feszes és kisimult, pedig ők nem járnak plasztikai sebészhez. Arcuk minden részét felhasználják ahhoz, hogy kimutassák érzelmeiket, és kifejezzék a tánc jelentését. Nekik természetesen könnyedén megy, de hidd el neked sem fog nehezedre esni, ha elragad az érzés, amit a zene áraszt magából. Az orr, az alsó és felső ajkak, az áll, az orcák, és még a szemöldökök is mind szerepet kapnak. Ha sikerül magadévá tenned ezeket az apró mozdulatokat is, amellett, hogy belül jobban fogod magad érezni, egy nagy lépést tehetsz afelé, hogy arcbőröd sokáig szép és fiatal maradjon, elkerüljenek a szarkalábak és a toka.

Frissíti a lelket

A bollywood tánc nem csak szexivé tesz, hanem felszabadít a feszültség és a problémák alól. Különleges hatása a mozdulatokban rejlik, melyek az ősi indiai táncokon alapulnak. Minden lépésnek és mozdulatnak megvan a mondanivalója. Amikor ezeket gyakorlod, hamar észre fogod venni, hogy a belőlük áradó érzések rád is hatással vannak.. Ez a bollywood tánc lényege, a határtalan életöröm.

Itt kipróbálhatod:
Atma Center Pest
www.atmacenter.hu

Kíváncsi vagy, hány kalóriát viszel be a különböző finomságokkal? Tudd meg ételkalkulátorunk segítségével!

Mennyi mozgás kell a kalóriák “semlegesítéséhez”? Mozgáskalkulátorunk segít kiszámolni!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X