Főoldal > MOZGÁS > 6 tuti tipp, hogy a munkahelyeden is edzésben maradj

6 tuti tipp, hogy a munkahelyeden is edzésben maradj

edzésgyakorlatmunkahelyrutin
0

Írta: and

1. Legyen az irodád az edzőtermed! Van egy saját irodád, vagy egy elkülönített kis helyiséged? Szerezz egy pár kézisúlyzót, és egy gumiszalagot, hogy elvégezz pár sorozatot, amikor éppen időd engedi. Vásárolj egy nagyobb méretű gumilabdát, és ülj azon a forgószék helyett, így a gerincedet is erősítheted! 2. Guggolj az asztalod mellett! Állj közvetlenül a széked […]

1. Legyen az irodád az edzőtermed!

Van egy saját irodád, vagy egy elkülönített kis helyiséged? Szerezz egy pár kézisúlyzót, és egy gumiszalagot, hogy elvégezz pár sorozatot, amikor éppen időd engedi. Vásárolj egy nagyobb méretű gumilabdát, és ülj azon a forgószék helyett, így a gerincedet is erősítheted!

2. Guggolj az asztalod mellett!

Állj közvetlenül a széked elé, majd feszítsd meg a hasizmaidat, és nyújtott karjaiddal magad előtt lassan ereszkedj le úgy, mintha le akarnál ülni, de állj meg, mielőtt hozzáérnél az üléshez, majd emelkedj fel. Ebből végezz el lehetőség szerint több sorozatot is!
fittmunkacikk.jpg ()
3. Parkolj messze!

Minél messzebbről gyalogolsz be a munkahelyedre, annál több kalóriát égetsz el. Éppen ezért, ha kocsival jársz dolgozni, parkolj le egy kicsit távolabb az épülettől! Ha a tömegközlekedést használod, szállj le egy-két megállóval hamarabb, így garantált az energikus reggeli kezdés.

4. Lépcsőzz!

Hagyd ki a liftet, és válaszd a lépcsőt! Ha ebédelni is elmész, és mozgásban vagy a nap folyamán, könnyen formában tudod tartani a tested. Ebben az esetben azonban praktikusabb egy lapos talpú cipő, mintha tűsarkúban rónád az emeleteket.

5. Nyújts napközben!

Két kör gépelés közben állj fel az asztalod mellől, és pár perc alatt nyújtsd le az egész testedet, így megelőzheted az ízületi- és a hátfájdalmakat is. Kezdd a nyakaddal, de a karjaidat, a törzsedet, majd a lábaidat is nyújtsd át, különös tekintettel a hátadra.

6. Eddz ülés közben is!

Miközben a monitor előtt ülsz, feszítsd meg újra és újra a fenekedet, a has-, és karizmaidat. Így annak ellenére, hogy egyhelyben vagy, mozgásban tartod a testedet, edzheted az izmaidat, anélkül, hogy ezt bárki is észrevenné körülötted.

Fotó: Profimedia.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X