Főoldal > MOZGÁS > A legjobb alakformáló tippek a vékony és tónusos testért

A legjobb alakformáló tippek a vékony és tónusos testért

alakformálásedzésgyakorlatizomépítéskalóriaégetés
0

Írta: and

Égess el több kalóriát kevesebb idő alatt: próbáld ki a rövidebb, intenzív kardioblokkokat A fitnesz szakértők szerint az intervall edzések, melyekben kombinálhatod a rövidebb “olyan keményen hajtasz, ahogy csak tudsz” blokkokat a mérsékeltebb sebességű gyakorlatokkal, a leghatékonyabb súlycsökkentő módszerek egyike. Így több kalóriát égethetsz el, mint a hosszabb, azonos tempójú edzések során, mivel a szívfrekvenciád […]

Égess el több kalóriát kevesebb idő alatt: próbáld ki a rövidebb, intenzív kardioblokkokat

A fitnesz szakértők szerint az intervall edzések, melyekben kombinálhatod a rövidebb “olyan keményen hajtasz, ahogy csak tudsz” blokkokat a mérsékeltebb sebességű gyakorlatokkal, a leghatékonyabb súlycsökkentő módszerek egyike. Így több kalóriát égethetsz el, mint a hosszabb, azonos tempójú edzések során, mivel a szívfrekvenciád magas marad akkor is, amikor csökken az edzés intenzitása. Plusz, ha folyamatosan magas fordulatszámon pörögsz, kihívást jelent a tested számára, ha rövid időre lefékezed, majd újra rákapcsolsz, így pedig több energiát szabadíthatsz fel – ezt a kutatások is megerősítik.
Bónusz: Ha így edzel, az lehetővé teszi számodra, hogy több feladatot is elvégezz rövidebb idő alatt.

Tűnj gyorsan soványabbnak: mondj le éjszaka a szénhidrátokról

tonus2.jpg ()A szénhidrátok hatására a szervezeted vizet tarthat vissza, ezért ha este kevesebbet fogyasztasz belőlük, reggel könnyebbnek és karcsúbbnak érzed majd magad. Ettől a pozitív hatástól pedig a következő napon is könnyebben betartod a diétádat. Ha jól érzed magad a bőrödben, könnyebben választod az egészséges alternatívákat, mint amilyen a görög joghurt gyümölcsökkel egy az óriás pogácsával szemben.

Gyúrj rá az izomépítésre: végezz kevesebb ismétlést

Próbálj több súlyt emelni az erőedzéseiden – és végezz kevesebb ismétlést. Ez az edzésstílus gyorsabb fejlődést, és sokkal nagyobb súlyveszteséget eredményez, mintha könnyebb súlyzókkal 15-20 ismétlést végeznél. Ezt részben az okozza, hogy a szervezeted így egy másik típusú izomrostot hasznosít. Hogy gyorsabban tónusos legyél, használd a legnagyobb súlyt, amivel még boldogulsz, és ismételj vele 10-szer.

Égess extra kalóriákat: ne pihenj a gyakorlatok között

Ha a gyakorlatokat szünet nélkül végzed el, a szívfrekvenciádat magasan tartod, és így több kalóriát égetsz el, mint egy hagyományos, “végezz el egy gyakorlatot, és tarts egy kis szünetet” típusú edzésekkel. Így már egy rövid tréning után is élvezheted a zsírégetés és az alakformálás előnyeit. Ehhez végezz el öt gyakorlatot egy edzésen belül: csinálj meg egy sorozatot mindegyikből szünet nélkül, majd ismételd meg az egészet egy vagy két alkalommal.

Érj el jobb eredményeket: hajts keményebben

Megkérdezted már magadtól, hogy elég keményen edzel-e? Jó eséllyel a válaszod nemleges lenne. Így viszont nem csak az értékes idődet vesztegeted, hanem a befektetett energiát sem fogod látni, ahogy megtérül. Mostantól, hogy a legtöbbet kihozd az edzéseidből, készíts tervet, és bizonyos időközönként vess számot, hogy elégedett vagy-e a teljesítményeddel, elég kihívás elé állítod-e a testedet.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X