Főoldal > MOZGÁS > Eddz az esti szerkódhoz!

Eddz az esti szerkódhoz!

edzésgyakorlathasizomhátizomvállvillantás
0

Írta:

Ha úgy érzed, van olyan testrészed, amin lehetne még egy kicsit csinosítani, de tanácstalan vagy, hogyan fogj hozzá, mi segítünk. Összegyűjtöttük a leghatékonyabb edzéstípusokat, és megmutatjuk, mit formálnak legjobban. Válaszd ki, melyikhez van kedved, és vágj bele – akár már ma! Vállvillantáshoz A petyhüdt karizmok és a formátlan vállak ádáz ellensége a súlyzós edzés, a […]

Ha úgy érzed, van olyan testrészed, amin lehetne még egy kicsit csinosítani, de tanácstalan vagy, hogyan fogj hozzá, mi segítünk. Összegyűjtöttük a leghatékonyabb edzéstípusokat, és megmutatjuk, mit formálnak legjobban. Válaszd ki, melyikhez van kedved, és vágj bele – akár már ma!

Vállvillantáshoz

A petyhüdt karizmok és a formátlan vállak ádáz ellensége a súlyzós edzés, a gumikötél vagy az ütésekkel kombinált, küzdősport alapú aerobikóra. Ha látványos eredményt akarsz, kapcsolj rá egy kicsit: dolgozz a megszokottnál nagyobb súllyal vagy ismétlésszámmal. És jó, ha tudod: az egyszerű fekvőtámasz is csodára képes.

1. Hot iron

Az aerobikos bemelegítést követően viszonylag nagy (amekkorával még éppen el tudod végezni a kijelölt ismétlésszámot), tárcsás, kétkezes súlyokkal, meghatározott tempóra, zenére végzett edzésforma.

Ezért szeretjük: Kiválóan feszesíti a kar- és vállizmokat, de a comb-, far-, has- és hátizmokat is megdolgoztatja. Az edzés hatására az anyagcseréd felgyorsul, így az edzést követő 24-48 órában fokozott a zsírégetés.

Próbáld ki itt: www.fitnessfactory.hu, www.oxygenwellness.hu, www.cbafitness.hu, www.gilda-max.hu

2. Cross training

Speciális köredzés, a résztvevők meghatározott állomásokon, ismétlésszámmal, intenzitással és pihenőidővel hajtják végre a gyakorlatokat. Célja, hogy több mozgásformát kombinálva fejlessze az erőt, állóképességet, gyorsaságot, koordinációt és hajlékonyságot egyaránt.

Ezért szeretjük: Minden izmot megdolgoztat, a comb-, has- és hátformálás is nagy szerepet kap az óra folyamán. Azok számára ideális választás, akik bírják a hajtós edzéseket.

Próbáld ki! www.litewellness.hu, www.griffsquash.hu, www.flexstudio.hu

pilates.jpg ()Hasparti

A pocak a legtöbb nő számára a kritikus területek közé tartozik. Éppen ezért az aerobikórák többsége ezt a testtájat mindenképp megdolgoztatja. A hátizmokat viszont hagyományos alakformáló órán jóval ritkábban erősíti. Pedig a két izomcsoport együttes edzése nagyon hatékony, hiszen egymás nélkül nem fejlődhetnek tökéletesen.

1. Pilates

Leginkább a jógán alapul, tónusfokozó gimnasztikai gyakorlatokból, speciális légzéstechnikából és nyújtásból áll. A többnyire fekvésben-ülésben végzett gyakorlatok elsőre nem tűnnek fárasztónak, de a látszat csal: kimondottan izzasztó és hatékony mozgásforma a pilates.

Ezért szeretjük: Erősíti a mélyizmokat, javítja a testtartást, a hajlékonyságot, az állóképességet és a koncentrációt is. A has- és hátizmokat folyamatosan dolgoztatja a tréning, ezért látványos átalakulást lehet vele elérni.

Próbáld ki itt: www.universumfitness.hu, www.h2onoifitness.hu, www.mozgashaz.atw.hu

2. TRX

A TRX Suspension Trainert az amerikai haditengerészet fejlesztette ki, és akár magaddal is hordhatod. Valójában egy felfüggeszthető speciális heveder, amelybe kapaszkodva, függeszkedve kell elvégezni a gyakorlatokat.

Ezért szeretjük: Erősít, javítja az egyensúlyodat és a hajlékonyságodat, a has- és törzsizmokat pedig rendkívül hatékonyan fejleszti. Ülőmunkát végzőknek és hátfájósoknak ideális választás.

Próbáld ki itt: www.colosseumfitness.hu, www.goldcenter.hu, www.fitnessfactory.hu

A cikk folytatását elolvashatod a Maxima magazin legfrissebb számában!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X