Főoldal > MOZGÁS > Így legyen könnyedén szuper tested!

Így legyen könnyedén szuper tested!

edzésolvasnivalósúlycsökkentésváltozatosságzene
0

Írta: and

A gyors súlycsökkenéshez: vegyél ki egy szabadnapot Sok nő esik abba a hibába, ha gyorsan akar sok kilótól megszabadulni, hogy mint az őrült, minden nap edz. Ez pedig többet árt, mint használ. A testednek szüksége van legalább heti egy-két pihenőnapra, melyek alatt vagy sokkal könnyebb gyakorlatokat végzel, vagy egyáltalán nem edzel, csak pihensz. Ha túlhajtod […]

A gyors súlycsökkenéshez: vegyél ki egy szabadnapot

Sok nő esik abba a hibába, ha gyorsan akar sok kilótól megszabadulni, hogy mint az őrült, minden nap edz. Ez pedig többet árt, mint használ. A testednek szüksége van legalább heti egy-két pihenőnapra, melyek alatt vagy sokkal könnyebb gyakorlatokat végzel, vagy egyáltalán nem edzel, csak pihensz. Ha túlhajtod magad, a tested ragaszkodni fog a túlsúlyodhoz, ugyanúgy, mint amikor koplalsz, raktározni fogja az energiát, hátha a későbbiek folyamán szüksége lesz rá. Éppen ezért a jobb eredmény érdekében lazíts egy héten egyszer-kétszer.

edz2.jpg ()Hagyd otthon az olvasnivalókat!

Rengeteg nő olvas az edzőteremben, miközben a biciklit, vagy az ellipszistrénert használja. Mivel arra koncentrálnak, amit olvasnak, nem pedig az edzésükre, így az sms-ek, a könyvek, vagy az újságok olvasgatása csak hátráltatja őket az eredmények elérésében. Ahhoz, hogy adj egy nagy lökést az alakformálásodnak, hagyd otthon az olvasnivalókat, és hallgass zenét, miközben a gyakorlatokat végzed.

Formáld a testedet hatékonyabban: kombináld a kitöréseket!

Meglepetés: van a sima kitöréseknél egy jobb és gyorsabb módszer, hogy karcsúbbá varázsold az alsó feledet. Ahelyett, hogy olyan gyakorlatokat végeznél, ami csak a fenekedet mozgatja meg, mint amilyenek a kitörések és a guggolások, próbálj kombinált mozdulatokat végezni, melyek a felső- és az alsó testedet is formálják ugyanabban az időben. Ezek olyan sok különböző izomcsoportot megmozgatnak, hogy több kalóriát fog égetni a tested, így pedig jóval eredményesebb lesz az edzéssel eltöltött idő. Próbálj meg guggolás és kitörés közben súlyzózni, így a felsőtestedet is edzed.

Fokozd a tempót: edz a kedvenc számaidra!

A kutatások kimutatták, hogy egy igazán ütős, pörgős összeállítás a kedvenc számaidból anélkül fokozza az edzésed intenzitását, hogy észrevennéd. Minél gyorsabb a tempó, annál keményebben edzel, úgyhogy rakd tele az MP3-lejátszódat pörgős dalokkal. A zene miatt könnyebbnek és élvezetesebbnek is fogod érezni a gyakorlatokat, szóval elő az MP3-lejátszóddal!

Ne hagyd, hogy ellaposodjanak az edzéseid: rázd fel őket!

Ugyanazokat a gyakorlatokat nem lehet ismételgetni a végtelenségig. Sokan esnek abba a hibába, hogy nap mint nap ugyanazt az edzést tudják le. De egy hónap után a tested alkalmazkodik a megszokott rutinhoz, és mivel már nem jelent számára kihívást, nem is fogsz újabb eredményeket felmutatni. Így pedig egyhangúvá és sikertelenné válhatnak a tréningek. A megoldás: rázd fel az edzéseidet! Nem kell teljesen új edzést kitalálnod magadnak, csak variáld meg egy kicsit. Végezz egy kicsit több ismétlést az erőedzések alkalmával, vagy iktass be új gyakorlatokat. Ha kardiózol, fokozd az intenzitást (akár a sebességet, akár az ellenállást), vagy próbálj ki egy másik programot a futópadon.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X