Főoldal > MOZGÁS > Pole fitnesz, csak bátraknak!

Pole fitnesz, csak bátraknak!

erősítésmozgásformapole fitneszrúdtánc
0

Írta: and

A pole-fitness vagy poledance a sztriptíz bárok jól ismert látványosságából, a rúdtáncból alakult át. Először az Egyesült Államokban, Kanadában és Ausztráliában ütötte fel fejét ez a teljesen új műfaja a sportolásnak. Ennek már több mint húsz éve, és a poledance mára már a testedzés egyik kedveltebb formája lett a nők körében. Ha már unod az […]

A pole-fitness vagy poledance a sztriptíz bárok jól ismert látványosságából, a rúdtáncból alakult át. Először az Egyesült Államokban, Kanadában és Ausztráliában ütötte fel fejét ez a teljesen új műfaja a sportolásnak. Ennek már több mint húsz éve, és a poledance mára már a testedzés egyik kedveltebb formája lett a nők körében.

Ha már unod az ugyanolyan aerobik edzéseket, szeretnél valami újat és igazán nőieset kipróbálni, akkor ez a legjobb választás. Persze ha láttál már ilyen bemutatót, akkor egy adag bátorságra is szükséged lesz, hogy belevágj, de hidd el, megéri, nem csak magadnak okozhatsz vele örömet.

pole2.jpg ()Mit jelent az akrobatikus rúdtánc?

Manapság egyre többen választják ezt a fajta mozgást, hogy karbantartsák testüket. Az akrobatikus rúdtánc lényege nem a rúd körüli vonaglás, az erotikus mozdulatok, hanem a testedzés. A táncosok a függőleges rúd segítségével, belekapaszkodva igazán érdekes akrobatikus és erőelemeket mutatnak be, melyeket olyan különleges és kifinomult mozgásokkal ötvöznek, mint a balett, a kortárs táncok, vagy a jóga.
A pole-fitnessnek több irányzata is létezik, melyek között mindenki megtalálhatja, ami neki tetszik. Választhatsz általánosabb fitneszedzést, erősítést, alakformálást, vagy inkább a táncos formáját.
Több szinten keresztül juthatsz el a teljesen kezdőtől a haladó szintig. Az első szintek leginkább a testedzés, az erősítés és az alakformálás miatt fontosak, a haladó szinten már nagyon különleges és látványos gyakorlatok sajátíthatók el.

Miért jó?

Az egyik legnagyobb előnye, hogy az edzések nem egy állandó, monoton mozgássort tartalmaznak, amit általában hamar meg is lehet unni, és ettől a kedved elmegy a mozgástól, hanem itt mindenki a saját kreativitását is bevetheti. Az órák fokozatosan nehezednek, így a legelsőtől kezdve bárki képes elvégezni a gyakorlatokat, még az is, aki régóta nem sportolt már.
Nagyon szórakoztató, és hatása valóban rendkívüli. Már néhány alkalom után érezhetően javul az izomzat. Mivel itt nem különböző súlyokkal folyik az erősítés, hanem a saját testsúlyoddal, az erőkifejtés sokkal intenzívebb, azonban jóval kisebb a sérülés veszélye. A szintenként egyre nehezebb elemek között átkötő mozdulatok és talajgyakorlatok is helyet kapnak, így lesz ebből egy egész testet megmozgató mozgásforma. Fejleszti a koordinációt, növeli a hajlékonyságot, és javítja a testtartást. Mivel nagyon jól megmozgatja a felsőtestet, különösen jó hatással lehet a derék- és hátfájásra. Egy intenzívebb óra alatt, akár 300-500 kalóriát is el lehet égetni, ha valaki tényleg mindent belead. Persze a test formálása mellett más jótékony hatásai is vannak. Az órák alatt folyamatosan javul a közérzet, az önbecsülés, így az ember sokkal jobban érzi a bőrében magát.

Wellness Cafe tipp:
Kipróbálhatod a Több mint szép stúdióban. www.tobbmintszep.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X