Főoldal > MOZGÁS > Power Plate, a legújabb edzésmódszer

Power Plate, a legújabb edzésmódszer

edzésformahatékonypower platevibráció
0

Írta: and

A Power Plate egy forradalmian új edzésforma, ami nem csak erősíti az izmokat, de sok más nagyon jó hatása is van a testünkre. A mindössze harminc perces edzés a teljes testet megmozgatja. Magában foglalja a nyújtást, az egyensúly fejlesztését, az erősítést és a masszázst. Persze ne gondold, hogy a gép mindent elvégez helyetted. Neked is […]

A Power Plate egy forradalmian új edzésforma, ami nem csak erősíti az izmokat, de sok más nagyon jó hatása is van a testünkre. A mindössze harminc perces edzés a teljes testet megmozgatja. Magában foglalja a nyújtást, az egyensúly fejlesztését, az erősítést és a masszázst. Persze ne gondold, hogy a gép mindent elvégez helyetted. Neked is komoly munkát kell végezned rövid ideig tartó gyakorlatokkal. Az edzőgép abban segít, hogy a gyakorlatok hatékonyságát többszörösére erősíti, így tud nagyon hamar, nagyon látványos eredményeket produkálni.

A gyorsulási tréning

Ezt a módszert már az 1960-as években is alkalmazták az asztronautáknál, hogy megakadályozzák az izmaik és a csontjaik leépülését.
Működése nem túl bonyolult. Harmonikus rezgéseket továbbít a testbe, melyekkel az izmok természetes reflexív összehúzódását váltja ki, másodpercenként 25-50 alkalommal. Ez a fantasztikus, új technológia képes az izmok 98 százalékát megmozgatni, szemben a hagyományos edzőtermi gépekkel. Az általában végzett gyakorlatok inkább a tömeget növelik, míg a Power Plate géppel végzett edzés az úgynevezett vibrációs technológiát felhasználva sokkal intenzívebb edzést biztosíthat. A fel-le vibrálás az izomerőt fokozza, a jobb-bal és előre-hátra vibrálás pedig az egyensúlyt és a koordinációt javítja.

powerplate2.jpg ()Miért válaszd ezt a módszert?

Mert ez a különleges edzésforma nagyon hatékonyan fokozza az izomtónust, növeli a mozgástartományt, és javítja az állóképességet. Még izom- vagy ínsérülés után is alkalmazható, mert csökkenti a fájdalmat, és gyorsítja a gyógyulási folyamatot.
Nagyon jó hatással van az egészségre is. Fokozza a véráramlást, így javul a szív- és az érrendszer állapota, segít megőrizni a betegségek kialakulását, és lassítja az öregedést. Javul az anyagcsere. Csökkenti a testzsírt, amivel nagyon hatékony segítség lehet, ha folyton az alakoddal harcolsz. Látványosan csökkenti a kényes területeken kialakult cellulitiszt, és megelőzi az újbóli kialakulásukat. Növeli a csontsűrűséget, így megelőzhető a nőket fenyegető csontritkulás.

Sok embert valamilyen betegség, például az ízületi gyulladás, Parkinson-kór, szklerózis multiplex vagy cukorbetegség gátol abban, hogy rendszeres testmozgást végezzenek, ami javíthatná általános állapotukat. Ezzel az edzésformával nekik is lehetőségük van a mozgásra, jótékony hatásainak köszönhetően pedig javulhat a közérzetük, és fittebbnek érezhetik magukat.

Mennyi edzésre van szükség?

A gyorsulási tréning gyakorlatokkal végzett edzések eredménye nagyon gyorsan meglátszik. Hamar észrevehető a változás az izmokon. Eltűnnek a zsírpárnák, a bőr simább és feszesebb lesz. Elég mindössze hetente kétszer-háromszor ismételni a harminc perces edzéseket, hogy gyorsan formába hozd magad.

Wellness Cafe tipp:
A Power Plate gépet kipróbálhatod az Ánanda Szépség Oázisban, ahol egy személyi edző lesz a segítségedre, hogy mindent tökéletesen csinálj. A harminc perces edzés ára: 3000 forint.
www.anandaszalon.hu

Fotó: Profimedia.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X