Főoldal > MOZGÁS > Ezt próbáld ki idén nyáron! – Szuper új mozgástrendek

Ezt próbáld ki idén nyáron! – Szuper új mozgástrendek

edzésharcművészetjógamozgásformatánctrambulin
0

Írta: and

Kantaera – Tánc és harcművészet A Kantaera egy kardió edzésforma, amely a távol-keleti harcművészeti technikákat egyszerű táncos elemekkel ötvözi. Nevét az Afrika nyugati részéből származó Sekou Kante-ról kapta. Fokozza az erő-állóképességet valamint a hajlékonyságot, javítja a koordinációt. A résztvevők ízelítőt kapnak a karatéból, a taekwondoból valamint a kickboxból, miközben alaposan megizzadnak. A zene üteme azonban […]

Kantaera – Tánc és harcművészet

A Kantaera egy kardió edzésforma, amely a távol-keleti harcművészeti technikákat egyszerű táncos elemekkel ötvözi. Nevét az Afrika nyugati részéből származó Sekou Kante-ról kapta. Fokozza az erő-állóképességet valamint a hajlékonyságot, javítja a koordinációt. A résztvevők ízelítőt kapnak a karatéból, a taekwondoból valamint a kickboxból, miközben alaposan megizzadnak. A zene üteme azonban lassabb egy hagyományos aerobikóráénál, mivel a hangsúly nem a gyorsaságon, hanem a gyakorlatok precíz és izületkímélő kivitelezésén van.

Batuka – Szórakozva edzeni

A batuka őshazája ujmozg2.jpg ()Spanyolország, ahol Jessica Exposito helyi sztáredző több mint félmillió embert mozgatott meg egyszerre, ami méltán lett világrekord! Ő inspirálta azt a kolumbiai zeneszerzőt, aki külön zenét írt a batukához. Az új mozgásőrület a legnépszerűbb latin-amerikai táncokból, az aerobikból, a kung-fuból és a kickboxból egyaránt merített. Bár elsőre talán furcsának hathat a salsa és a bokszütések keveréke, az óra alatt ezen senki sem gondolkodik, hiszen itt első a szórakozás!
 
Chi Yoga Dance – A pozitív kisugárzásért

A ChiYoga Dance olyan többezer éves mozgásművészetek nyugati interpretációja, mint a tai-chi vagy a hatha jóga, de merített a pilatesből is. A módszer kidolgozása Lucia Schmidt svájci mozgástanár nevéhez fűződik, aki az energiablokádok oldását, az izmok nyújtását és egyidejűleg a test feszesítését tűzte ki célul. A táncos elemeket olyan gyakorlatokkal köti össze, amelyek egyidejűleg fokozzák a mozgékonyságot, a hajlékonyságot, erősítenek és formálják az alakot, mindeközben pedig elősegítik a belső harmónia és egyensúly megteremtését.

Balance Swing – Jóhangulat-tréning

Ezen az órán garantált a vidámság, hiszen a résztvevők egyszerűen kipattogják magukból a rosszkedvet. Egy NASA-kutatás szerint a trambulinon pattogás háromszor olyan hatékony zsírégető, mint a kocogás. Mindössze 10 percnyi tréninggel elérhető, hogy szervezetünk olyan üzemmódba kapcsoljon – mind az oxigénfelvétel, mind a szívfrekvencia tekintetében – mintha már fél órája kocognánk. A ritmusos szökkenések hatására minden sejtünk akcióba lendül, javul a vérkeringés és az oxigénfelvétel, így a balance swingnek egyfajta fiatalságmegőrző hatása is van. Ez a tréning a porckorongokhoz is kíméletes, hiszen a rúgózó mozgás fokozza a tápanyagellátásukat.

A teljes cikket keresd a Wellness magazin tavaszi számában!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X