Főoldal > MOZGÁS > Ismerd meg a Fitness Factory-t és a World Class Health Academy Marriott-ot!

Ismerd meg a Fitness Factory-t és a World Class Health Academy Marriott-ot!

0

Írta: and

Az év edzőterme teszt

A héten két termet, a Fitness Factory-t és a World Class Health Academy Marriott-ot tesztelte újságírónk! 

A terem

A Fitness Factory neve azt sugallja, hogy egy személytelen, nagy fitness terembe indulunk, ám belépve rájövünk, hogy mindebből csak a kínálat széles palettája és profizmusa igaz, mivel hamisíthatatlan családias légkör fogad.

A Fitness Factory a XIII. kerületben, a Róbert Károly körút 54-58. szám alatt, a Material Design Center 5. emeletén található. Tömegközlekedéssel kiváló a megközelíthetősége, az 1-es villamos szinte előtte áll meg, de pár perces sétával az Árpád hídi metrómegállótól gyalogosan is elérhető. Az autóval érkezőknek 2 szintes mélygarázs áll rendelkezésére. Fél óra parkolás ingyenes, de mivel ennyi idő senkinek sem elegendő a sportolásra, így lényegében fizetős a szolgáltatás.

A World Class Marriott a belváros szívében, az V. kerületben, az Apáczai Csere János út 4-6-ban található. Az öt csillagos szálloda első emeletén levő terem a Dunakorzón, a Fashion Street közvetlen közelében helyezkedik el. Tömegközlekedéssel kiváló a megközelíthetősége, mindhárom metró közös, Deák téri megállójától csak pár percnyi sétára van. A parkolás, belváros lévén, kicsit nehézkesebb, de a környéken több parkolóban is ki lehet fogni szabad helyet.
Vendégkörét meghatározza elhelyezkedése, így sok külföldi választja a termet. Az üzletemberek, de leginkább a Semmelweis és a Corvinus Egyetem diákjainak körében nagy népszerűségnek örvend. Nem csoda, hiszen a World Class egyszerre nyújtja a prémium szolgáltatást és a családias légkört. Hitvallásuk, hogy a testmozgás nemcsak a testet, hanem a lelket is formálja, erősíti.

A környezet

8279_0.jpg ()

A Fitness Factory recepcióján három mosolygós lány is fogad, így a hosszú sorbanállást csúcsidőben is elkerülheted. A magas színvonalú terem nagyon igényes és tiszta, sok zöld növény teszi még barátságosabbá. Állandó felújításokkal gondoskodnak róla, hogy mindig szép környezet fogadjon.

A World Classban a minimalista dizájn szerint berendezett teremben minden csillog-villog, már-már földöntúli a tisztasága. Az öltözőben, a mosdókban és a wellness részlegben relaxációs zene segíti az ellazulást.

Órák, felszereltség, edzők

A Fitness Factory-ban három terem várja a csoportos órákat kedvelőket. A 40 fős aerobic nagytermeta legnépszerűbb órákkal töltik meg. A kisterem, amely a Wellness elnevezést kapta, leginkább a body and mind irányzatoknak, illetve a TRX-nek ad helyszínt. A harmadik teremben csak spinning órák mennek egész nap.

A tesztelt  óra:

Kondi mix, Molnár Miki

A kondi mix és az alakformáló órák mindig változatos edzést nyújtanak kézisúlyzó, pump, core board, x-co, flexi-bar és soft ball használatával.

A kibővített területű fitness részlegben izomcsoportok szerint találhatóak az erősítő gépek, a kardio részleg is nagy befogadóképességű. A Fitness Factory különlegessége a teraszon található szabadtéri rekortán futópálya. Emellett már szabadtéri TRX órák is vannak, mivel kinti állvánnyal is rendelkezik a terem.

Szinte nincs olyan csoportos óra, amelyen itt nem vehetnél részt. Az órakínálat bőségét mutatja az alábbi felsorolás: alakformáló órák (változatos eszközökkel), 120 perces szuper kondi, zsírégető, zumba, kangoo, dance aerobic, step, asszimetrikus step, tae-bo, kick-box, hot iron, spinning, fit ball, bodyart, stretching, jóga, gerinctorna és has-hát erősítés. Kiemelendő, hogy a terem TRX központ lett, szabadtéri és termi órákkal, illetve kettlebell edzéseket is tartanak.

wclass2.jpg ()Az oktatók felkészültsége és hozzáállása példaértékű. Hihetetlen, de a nagyfős csoportos órákon is figyelnek a sportoló vendégekre, az esetlegesen rosszul végzett feladatokat korrigálják, és egész órán lelkesítenek. Az új vendégeket üdvözlik óra előtt, és könnyített alternatívákat javasolnak a kezdőknek. Molnár Miklós, a terem szakmai vezetője állandóan odafigyel oktatóira, akik folyamatos továbbképzésekre járnak, és ha egy óra kevésbé látogatott, akkor ennek a miértjét is keresik. Nem véletlen, hogy a személyi edzők is a legkiválóbbak közül kerülnek ki.

A tesztelt óra:

Exkluzív flow jóga Orbán Gáborral

A Dunára néző teraszon, napsütésben végzett 90 perces jógaóra igazi lélekmelegítő. Olyan különleges élményt nyújt, amelyet mindenkinek ki kell próbálnia.

 

 

 

 

 

A World Class-ban csoportos órák számára egyetlen, körülbelül 20 fős terem áll rendelkezésre, itt tartják a spinning, az intenzív aerobic és a body&mind órákat is. A mindennap tartott cycling mellett dance mix, kick box, pump, zumba, gerinctorna, jóga, pilates és saját fejlesztésű, 30 perces intenzív alakformáló: BootyXpress és CoreXpress edzésen vehetsz részt. Az eszközigényes órákra, mint a cycling és a pump érdemes telefonon előzetesen bejelentkezni. Újdonság az Abs Mix-it óra, amely nem ígéri, hanem garantálja a kockahasat.

Konditermük az amerikai Nautilus kardio- és erősítőgépekkel van felszerelve. A szakképzett, készséges személyi edzők alapelve, hogy az ideális izom és kondíció a súlyzózás és a kardio kombinálásával érhető el. Szakszerű irányításuk mellett hamar elérheted az álomalakod. Mindezt egy olyan üvegablakos teremben érheted el, amely a Dunára, az Erzsébet hídra és a Gellért-hegyre néző kilátást kínál.

 
Egyéb szolgáltatások

Árak (Fitness Factory):
Napijegy: 1900 Ft
Kombinált napjegy: 2700 Ft
1 hónapos bérlet: 13800 Ft
1 hónapos kombinált: 15800 Ft
Kedvezményes bérletek: délelőtti, illetve többhavi

A Fitness Factory-ban a mozgáson kívüli szolgáltatások köre is igen széles. A wellness részlegben található finn- és infraszauna, lélekpezsdítő aromakabin, tepidárium, hidegvizes benti és melegvizes kinti jacuzzi. Hamarosan a napozóteraszt is felállítják a wellness részleg előtt, így igazi nyári lazító wellness élményben lehet részünk egy-egy fárasztó edzés után.

A bérlet és a napijegy árában mindez benne foglaltatik, nem kell külön fizetni érte, mint sok más teremben.

_MG_5534.jpg ()A 2 törölközőhasználatért (egy fürdőlepedő és egy közepes méretű) 1000 forint kauciót kell fizetni, amelyet természetesen leadáskor visszakapunk.

A szülőknek sem kell az edzésről lemondaniuk, mert a Kölyök Kuckóban szakképzett óvónők vigyáznak gyermekükre. Már hat hónapos kortól fogadják őket, két és fél óra (ez bőven elég egy teljes edzéshez) felügyelet ingyenes. Külön specialitás a kézműves foglalkozások, amelyeket nagyon élveznek a gyerekek.

Árak (World Class)

1. alkalom ingyenes
Napijegy: 3.750 Ft
Havibérlet: 20.000 Ft
Éves tagság: 139.000 Ft

A World Class esetében a Marriot hotel vendégei mellett a fitness terembe érvényes napijeggyel, illetve bérlettel rendelkezők is ingyen használhatják a wellness-részleget. Ennek külleme és felszereltsége a legjobb wellness hotelekben található szolgáltatás kicsinyített mása. Jacuzzi, szauna, gőzfürdő és panorámás terasz nyújt lazítást az izzasztó testmozgás után. Két masszázshelyiségük is maga a béke szigete. A klubtagok jelentős, 80%-os árengedményben részesülnek a különböző masszázsok árából.

wclass1.jpg ()A fitness teremben csak egyfajta napijegy, bérlet vásárolható, amely az összes szolgáltatás használatára jogosít: aerobic- és konditerem, wellness-részleg, öltöző- és törölközőhasználat. Az első alkalommal mindenki ingyenesen kipróbálhatja a World Class Marriottot. A többhavi bérletárakból a diákok kedvezményben részesülnek.

Gyerekmegőrző a teremben nem működik, mivel nem merült fel rá a vendégeknél az igény.

Nyitva tartás

Fitness Factory: A terem hétfőtől péntekig 6:30-22:30-ig látogatható, hétvégéken pedig 8:00-20:00-ig. Rugalmasságát az mutatja leginkább, hogy most húsvéttól bevezették az ünnepnapokon való nyitva tartást is. Így, aki ilyenkor is igényli a mozgást, az a FF-ban ekkor is megtalálja számítását.

World Class: Hétköznaponként 6:00-22:00 óráig, hétvégéken és ünnepnapokon 8:00-21:00 óráig tartanak nyitva. A barátságos hangulatú csoportos órákat leginkább hétköznap este tartják, 17 órától, de hétfő kivételével délelőtti órák is vannak.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X