Főoldal > MOZGÁS > Ilyen a BTN Office Gym és a World Class Health Academy Sun Palace

Ilyen a BTN Office Gym és a World Class Health Academy Sun Palace

0

Írta: and

A héten is két teremben járt újságírónk, a BTN Office Gym-ben, és a World Class Health Academy Sun Palace-ben tesztelt.  A terem A BTN Office Gym, ahogy neve is jelzi, kifejezetten a környező irodaházakban dolgozókra fókuszál. Ide nem kell szorongva belépned, akkor is barátságosan fogadnak, ha duci az alkatod, vagy nem a legmenőbb sportruhában jössz […]

A héten is két teremben járt újságírónk, a BTN Office Gym-ben, és a World Class Health Academy Sun Palace-ben tesztelt. 

A terem

A BTN Office Gym, ahogy neve is jelzi, kifejezetten a környező irodaházakban dolgozókra fókuszál. Ide nem kell szorongva belépned, akkor is barátságosan fogadnak, ha duci az alkatod, vagy nem a legmenőbb sportruhában jössz edzeni.

A fitness terem a XIII. kerületben, a Dunavirág u. 2-ben, a Gateway irodaház oldalában található. Elhelyezkedése miatt a célközönséget ennek és a szomszédos másik két irodaháznak a dolgozói jelentik, ők teszik ki a vendégek 90 százalékát. Nagyszerű lehetőség ez az irodai alkalmazottaknak, mivel munka előtt, vagy ebédidőben, de leggyakrabban munka után úgy tudnak edzeni, hogy nem kell utazással tölteni értékes szabadidejüket. Tömegközlekedéssel is jól megközelíthető, az 1-es villamos Népfürdő utcai megállójánál található. Parkolási lehetőség külön nincs, mivel az irodaházak dolgozóik részére garázshasználatot biztosítanak.

Az Office Gym már küllemében eltér a nagy fitness központoktól. Egy aerobic terme van, amely 20 főt tud befogadni. Az esti órákon ez a létszám maximálisan meg is telik, de más kistermekkel ellentétben, itt még délelőtt sincsenek elmaradt órák. Ez egyértelműen jelzi népszerűségét. A 200 m2-es kondi részen  kb. 50 kondi és cardio gép található, felszereltsége a terem koncepciójának megfelelő, nem a gyúrósok a célcsoport.

A World Class Európa egyik legnagyobb, prémium kategóriájú fitness láncolata. A III. kerületben található Sun Palaceban azonban nemcsak a tehetősebb réteg, hanem valóban mindenki megtalálja a számítását, kedvező bérletárakon. A terem nagy különlegessége, hogy több, elkülönített szinten lehet sportolni, illetve a csoportos órák nem a megszokottak, mind saját fejlesztés eredményei.

A Sun Palace Óbudán, a Nagyszombat utca 1-es szám alatt található. Tömegközlekedéssel könnyen eljuthatunk ide, a szentendrei HÉV Timár utcai megállója pár perces sétával elérhető, de itt közlekedik a 17-es villamos, illetve a Nyugati pályaudvarról induló 109-es busz is. Parkolási lehetősége egyelőre még nincs a teremnek, de a környező parkolókban könnyen lehet szabad helyet találni.

A környezet

Tesztelt órák

BTN: intenzív alakformáló Enikővel

Kőkemény átmozgató edzés. Intenzív, steppel végzett, egyszerű koreográfia után kar-, comb-, fenék- és hasizom erősítés. Zsírégető és formáló kombinált hatással.

Sun Palace:

BootyXpress – Tóth Tímea

30 perces saját fejlesztésű óra koncentráltan a láb- és a fenékizmok fejlesztésére. A kardió és erősítő elemekből felépített edzés rövid idő alatt is igen hatékony.

CoreXpress – Pálvölgyi Zsolt

A has- és hátizmok edzésére irányuló óra szintén 30 perc alatt megerősíti a sok ülés miatt zsugorodni hajlamos izmokat.

A BTN filozófiája a vendégközpontúság, a dolgozók igen barátságosak. A recepción első látogatás alkalmával, kérés nélkül, mindent elmondanak a teremről, az aerobic oktatók is bemutatkoznak az új embereknek. Nagy részük óra előtt felméri az igényeket, hogy tudják, milyen típusú gyakorlatokat építsenek be a vendégek igényeinek megfelelően. Külön kiemelendőnek érzem, hogy itt már az óraadók kiválasztásánál is a vendég véleménye a legfontosabb. Legutóbb is így vették fel új oktatójukat, Enikőt. A jelentkező edzők próbaórán bizonyíthatták szakmai tudásukat, az órára látogatók szavazták meg, hogy ki volt a legjobb, így ő kapta meg az állást. Nem véletlen, hogy Enikő jól be is vált, egy hónap után már teltházas órát tart.

A Sun Palace vendégközpontú és naturalista dizájnú. A recepcióstól a személyi edzőig mindenki kedvesen fogad. A dolgozók profi hozzáállása teszi kedvelt hellyé a termet, amelynek napról napra nő a látogatottsága.

A Sun Palace 1800 nm2-en, három szinten várja a sportolni és relaxálni vágyókat. Elkülönített részek gondoskodnak róla, hogy mindenki az általa kedvelt mozgásformának hódolhasson, annak célközönségével együtt.  csoportos órák két teremben folynak. A kisebb, 24 fősben csak a cycling órákat tartják. 

Órák, felszereltség, edzők

A klasszikus alakformáló, zsírégető és step órák mellett zumba, reggaeton, kangoo és kick-box várja az intenzív órákat kedvelőket, míg a body&mind hívei jógára és pilatesre járhatnak. Az órák hangulatát különlegességekkel is igyekeznek feldobni, május közepén például kangoos pizsamapartyt tartanak. A személyi edző, Törőcsik Robi is népszerű, mind a fogyni-, mind az izmosodni vágyók körében. TRX személyi edzésen is részt vehetsz Fejes Diával, a hónapban pedig elindul a kettlebell tanfolyam is.

A galériát a képre kattintva nézheted meg!

Az Office Gym-ben működik a gyermek- és felnőtt fitness modell és versenyző képzéssel foglalkozó Németh Dorottya Fitness Iskola, melynek vezető edzője a névadó fitness világbajnok, ötszörös magyar bajnok.

A Sun Palace 40 főt befogadni képes nagyterem a saját fejlesztésű óráitól különleges. Az órarendben főleg olyan megnevezésekkel találkozhatunk, amelyekkel máshol nem: BootyXpress, CoreXpress, Z-express, X-fit, Combo Workout, Low Impact, AB Revolution, Balanced Body. Ezek olyan egyedi, különböző intenzitású órák, amelyek koncentráltan és hatékonyan dolgozzák meg izmainkat. Valószínűleg ez a nagy titkuk, amiért ez az egyetlen olyan terem, ahol a csoportos órákon állandóan több férfi is képviselteti magát.

A Sun Palace kondi része sem rendhagyó. Két külön konditerem áll rendelkezésünkre, célunknak megfelelően. Ha csak mozogni és izmosodni szeretnénk, akkor ezt a nagyobb részen tehetjük meg. Itt főleg kardiogépek és normál súlyok állnak rendelkezésünkre. Elkülönítetten, egy másik szinten működik a gyúrósok részlege, ahol már a komoly súlyoké a főszerep. A személyi edzők annyira népszerűek, hogy hét állandó munkatárs segíti az amerikai Nautilus gépek szakszerű használatát.

Egyéb szolgáltatások

Az edzés után lazításra vágyókat a BTN-ben15 személyes finn szauna és 3 fős infraszauna várja. Ezek használata ugyanúgy a napijegy és a bérlet része, mint a törölköző- és a zuhanyhasználat. Leleményes ötlet, hogy létezik úgynevezett zuhanyjegy is, amely nagyszerű lehetőség, hogy kulturáltan átöltözz és lezuhanyozz, ha biciklivel érkezel a munkába, vagy a Margitszigeten futsz. Ha a futás után szaunázni is akarsz, akkor szauna jegyet tudsz váltani.

Árak (BTN Gateway Office)

Napijegy 1250 Ft
1 hónapos bérlet 11900 Ft
Állandó akciók vannak
Zuhanyjegy 500 Ft
Szauna jegy 890 Ft

Árak (Sun Palace) 

3 havi single bérlet: 44.800 Ft
3 havi combi bérlet 56.000 Ft
3 havi VIP bérlet 70.000 Ft
Éves combi bérlet: 140.000 Ft

A fitness terem gyógymasszőrei a rendelkezésedre állnak igény szerinti lazító, frissítő, svéd, Korokan, cellulit elleni és egyéb masszázsfajtákkal, illetve további kiegészítő szolgáltatásként álló szolárium üzemel. Ha az edzés után frissítőre vagy egy turmixra vágysz, az egészségbárban, mely egyben táplálék-kiegészítő shop-ként is üzemel, ezeket is megtalálod.

A munkahely közvetlen közelsége miatt gyermekmegőrző nem üzemel.

A Sun Palace-ban az öltözőkkel egy szinten, a legalsón található a wellness-részleg. Tágas térben, fényárban található a 25m-es medence, amelyben aqua aerobicot is tartanak. Teljesen elkülönítve, esténként hangulatfénnyel az igazi kikapcsolódásért, használhatjuk a jacuzzit. Finnszauna és gőzfürdő is segíti a lazulást és a méregtelenítést. Kiegészítő szolgáltatásként rengeteg masszázsfajta közül választhatunk.

A terem koncepciójának megfelelően a testmozgás iránti tartós elköteleződést szeretnék elérni, így a bérletvásárlást szorgalmazzák. A bérletekkel ingyenes a törölköző-használat, és a csoportos aerobicot kedvelők bármely bérlettel korlátlan számú órát látogathatnak. Bár létezik single bérlet is, amellyel kifejezetten egyetlen szolgáltatás vehetünk igénybe, mégis a legtöbben combi vagy VIP típusút vásárolnak. A combival választhatunk annak megfelelően, hogy a csoportos vagy a konditermi mozgást kedveljük, és mellette igénybe vehetjük a wellness-részleget az uszodával, míg a VIP bérlet a masszázson kívül minden szolgáltatás korlátlan igénybe vételére jogosít.

Bár a gyerekmegőrző kihasználatlansága miatt már nem működik, a gyerekek számára is számos sportolási lehetőséget biztosítanak. Gyerek aerobikot, aqua fitnesst, sőt még saját jógafoglalkozást is tartanak számukra.

Nyitva tartás

BTN: Hétköznaponként 6-22 óráig, hétvégén és ünnepnapokon 8-20-ig várják a sportolni vágyókat. Csoportos órák azonban csak a kiemelt időszakokban vannak. Hétköznap munkaidő előtt fél 8-kor, délben és 17-21-ig. Hétvégén csak egy szombat délelőtti shape up óra van, ünnepnapokon nincs aerobic, azonban aerobic bérleteddel használhatod a konditermet.

Sun Palace: Hétköznaponként 6:00-22:00 óráig, hétvégéken és ünnepnapokon 8:00-21:00 óráig tartanak nyitva. A csoportos mozgást kedvelők szinte mindig megtalálják a számításukat, hiszen pár óra kihagyással egész nap tartanak órákat 7:30-tól, a legutolsó órát pedig 21-kor kezdik.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X