Főoldal > MOZGÁS > A Hits Gym-ben és a Holmes Place-ben jártunk

A Hits Gym-ben és a Holmes Place-ben jártunk

0

Írta: and

Hits Gym Crossfit Budapest – komplex funkcionális edzés profiknak és kezdőknek is A terem neve a Hibrid-Integrált Tréning Szisztéma rövidítése.Vendégeiknek eredményorientált edzés nyújtanak, sok eszköz változatos felhasználásával és a CrossFit módszerrel is. Nem véletlenül lett az amerikai filmsztárok egyik kedvenc módszere aCrossFit, mivel kevés idő alatt gyors és látható eredmény érhető el vele. A Hits […]

Hits Gym Crossfit Budapest – komplex funkcionális edzés profiknak és kezdőknek is

A terem neve a Hibrid-Integrált Tréning Szisztéma rövidítése.Vendégeiknek eredményorientált edzés nyújtanak, sok eszköz változatos felhasználásával és a CrossFit módszerrel is. Nem véletlenül lett az amerikai filmsztárok egyik kedvenc módszere aCrossFit, mivel kevés idő alatt gyors és látható eredmény érhető el vele.

A Hits Gym Crossfit Budapest a XVII. kerületben, a Strázsadűlő utca 7. szám alatt található, a Cégek Háza telepen belül. Az autóval érkezőknek ingyenes parkolást biztosítanak közvetlenül a terem előtt. Tömegközlekedéssel már nem ilyen szerencsés a terem megközelíthetősége, mivel a 202E busszal Rákoskeresztúr városközponton is túl kell menni, a Tápióbicske utcánál kell leszállni.

hit1.jpg ()Az eredményben rejlik a boldogság, ez a Hits Gym filozófiája. Ennek megfelelően a 150 nm-es mikro-teremben nem a dizájn, a kinézet a lényeg, hanem a szakmai háttér. Az underground atmoszféra lehetővé teszi, hogy ne a külcsín számítson, a sallangok ne vegyél el a hangsúlyt az eredményes edzéstől. A falakon tükör sem található. Az egész terem teljesen funkcionális, a talaj gumipadlóval van bevonva, így a súlyok bármikor ledobhatóak. A felhúzható garázskapu lehetővé teszi, hogy kifuthassunk a teremből, a szabadban folytatva az edzést. Felszereltsége is eltér a megszokott fitnesztermekétől. Az amerikaiak által box típusúnak nevezett terembe belépve nincs recepció és nem a megszokott eszközök fogadnak. Olimpiai súlyemelő készlet, gyűrűk, indian club-ok, monkey bar, battling rope (vastag kötelek), rétegelt gumikötél, traktorgumi pörölykalapáccsal, bordásfal, súllyal terhelt szán, speciális farizom-lábhajlító edzőpad, medicinlabda, kettlebellek és TRX-ek alkotják a felszereltséget. A megszokott edzőtermekből a szobabicikli és az evezőgép lesz egyedül ismerős, bár a jobb termekben már rendszeresen használják a TRX-et és a kettlebellt is.

hit2.jpg ()A Hits Gym célközönsége rendkívül vegyes. Nem kell attól tartani, hogy csak profi sportolók térnek be, sok kezdő is jár, akiknek felerősítő programot kínálnak. Rendőrségi, katonai felvételi előkészítésre is ajánlható a terem, de a már hivatásosok is itt edzenek. Az edzések barátságos hangulatban zajlanak, a két edző Kollár Gergely és Csosza Ricsi nagyon közvetlen. Itt megtalálod számításod, akár zsírégetés, akár izom- és erőfejlesztés, vagy sport specifikus teljesítmény-fejlesztés a célod.

Személyre szabott félprivát- és csoportos edzéseket tartanak, mivel a társaságban végzett edzés bizonyítottan fokozza a kitartást. A terem nagy előnye, hogy csak edző által készített és felügyelt profi programokat kínál. Így biztos lehetsz abban, hogy felállított edzésprogramod saját szintednek megfelelő lesz, bármelyiket is választod a két alternatíva közül. Nagy terheléssel, sok ismétlésszámmal folyik az edzés, így lesz garantált az eredmény. Nem kötelezik el magukat egyetlen edzésmódszer mellett sem, intenzív, komplex, kombinált feladatokból épülnek fel a tréningek. Csoportosan CrossFit edzéseket tartanak, amely általános fittséget ad, nem véletlenül a világ legnépszerűbb funkcionális edzésmódszere. Heti három alkalommal ajánlják, nem egymást követő napokon. Kick-box edzéseiket Árvai Róbert, magyar és nemzetközi bajnok tartja, neve garancia a szolgáltatás színvonalára.

Tesztelt óra
Személyi edzés Kollár Gergellyel

Egy órás edzés változatos, ismétlésben végzett feladatokkal, pl. guggolás, húzódzkodás, battling rope-pal karizom-erősítés, hasizom-erősítés.

A személyi edzés tartalmaz egy felmérést és személyre szabott táplálkozási tanácsadást is, de a csoportos edzésre járóknak is érdemes megcsinálniuk az FMS szűrést. A Fundamentális Mozgás Szűrés egy mozgásszervi rizikó-szűrő rendszer. Nem a teljesítményt mérik fel tehát az új vendégeknél, hanem a testük állapotát. A testmozgáshoz is szükséges egy szilárd alap, így a legalapvetőbb mozgásmintákat tesztelve (guggolás, kitörés, átlépés, nyúlás, lábemelés, fekvőtámasz, rotációs stabilitás) kiszűrhető, hogy ki van rizikónak kitéve, ki az, aki látszólagos „fittsége” ellenére csak nyírja ízületeit, izmait. A rendszer külön hangsúlyt fektet a kétoldali szimmetriára, mivel ennek hiánya okozza a legtöbb sérülést. A maximális 21 pontból minimum 14-et szükséges elérni. Akinek viszonylag kevés az elért pontszáma, annak edzésprogramjában beleépítik a szükséges korrekciós feladatokat.

Az első próbaedzés 1500 Ft, amelyet később jóváírnak a megvásárolt bérlet árából. A bérletárak biztosítják az átöltözés és a tussolás lehetőségét, de törölköző-használatot nem, így mindenki hozzon magával, mert garantáltan szükség lesz rá az izzasztó edzés után.

Árak

Csoportos edzés 20.000 Ft/hó
Személyi edzés 55.000 Ft/hó
FMS 6000 Ft

Gyerekmegőrző a terem koncepciójából adódóan sem üzemel.

A teremben zajló edzések előre lebeszélt időpontokban vannak. A csoportos és a személyi edzések is hétköznaponként 8-tól 19 óráig kezdődnek, szombaton pedig 8 és 13 óra között. Vasárnap a terem zárva tart.

Holmes Place Gozsdu Klub – egyénre szabott kiszolgálás klubrendszerben

A Holmes Place hálózat, amelyet 1979-ben alapítottak Londonban, három éve a Gozsdu Udvarban létrehozta Magyarország első magán-egészségklubját. Az éves tagságon alapuló rendszer luxus környezetet és személyre szabott edzést kínál.

A Holmes Place mind autóval, mind tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető, mivel a belváros szívében fekszik. A VII. kerületben, a Holló utca 12-14. szám alatt, a Gozsdu udvar C részében található, amely öt perces sétával elérhető a Deák tértől. Mivel mindhárom metróvonal közös megállója itt található, így bárhonnan jövünk, tömegközlekedéssel egyszerűen eljuthatunk ide. Autóval is hasonló a helyzet, ráadásul parkolóhely keresésével sem kell vesződni, mivel tagjaik számára a Holló utca 6. szám alatti mélygarázsban egy órás ingyenes parkolási lehetőséget biztosítanak. Valószínűleg előnyös elhelyezkedésének köszönhető, hogy célközönsége nem korlátozódik bizonyos kerületekre. 

holmes1.jpg ()A 2200 négyzetméteres terem igazi minimalista luxuskörnyezetet kínál. A hatékony testedzés mellett kikapcsolódást is nyújt wellness részlegében, illetve bárjában, ahol üzletek is gyakran köttetnek a tagok között. Kizárólag éves tagsági díj fizetésével vehetők igénybe a szolgáltatások, amivel az elköteleződés mellett arra motiválnak, hogy a mozgás életünk szerves részévé váljon. Lehetőség van próbanapokkal eldönteni a tagságot, ám ilyenkor számolnunk kell az agilis értékesítő kollégák intenzív jelenlétével.

Az első alkalommal mindenkinek egy általános állapotfelmérésen kell részt vennie, amely során a jelenlegi fittségi állapot, az esetleges betegségek és természetesen a kitűzött célok is szóba kerülnek. Mivel a klub filozófiája a személyre szabott leghatékonyabb, ugyanakkor biztonságos edzésmód nyújtása minden vendég számára, így egy órás bevezető foglalkozás áll az új tagok részére. Ilyenkor edzővel közösen létrehoznak egy átfogó edzéstervet. Mindenki saját mappát kap, amelybe beleírják ezt a személyre szabott programot, és a vendégek ebbe vezetik az elért fejlődést. A célok sikeres elérésének érdekében a programot mindig módosítani kell az új kihívások fontossága miatt. Erre 6-8 hetente, szintén szakember segítségével, sor is kerül.

Fő specialitásuk a személyi edzés, ennek megfelelően edzőik valamennyien jól képzett szakemberek. Ha mégis úgy döntünk, hogy egyedül végezzük el felállított edzésprogramunkat, piros pólós teremedzők állnak rendelkezésünkre a nyitvatartási idő teljes ideje alatt, hogy segítséget nyújtsanak, illetve korrigálják az esetleges hibákat.

A konditerem két részre oszlik, az egyik az erősítő részleg kötöttpályás és szabadsúlyos gépekkel, míg a másik a kardio, ahol annyi gép található, hogy sosem kell várni rájuk. Érdekesség, hogy a kardio teremben tartják a csoportos expressz edzéseket is, így a konditermet kedvelők gyakran becsatlakoznak egy-egy koncentrált hasizom erősítésre, vagy éppen egy vezetett nyújtásra.

holmes2.jpg ()A csoportos órák híveinek két terem is rendelkezésére áll. A Stúdió 1 adja a színhelyét a legtöbb foglalkozásnak, mint a body shape, a power workout, a zsírégető vagy éppen az erősítő step, a cardio kick boksz, a port de bras, a body art, a pilates, a gerinctorna, a fit-ball és a jóga. Senior tréninget is tartanak az idősebb korosztálynak, mivel tagjaik között 60 év felettiek is vannak. Értelemszerűen a Stúdió 1 a nagyobb terem, de a máshol tartandó csoportos órákkal ellentétben itt sosincs zsúfoltság. Bár 40 embert is betömöríthetnének, mégis átlagban csak max. 20 fős órákat tartanak, hogy minden vendégünknek meglegyen a közel 3 négyzetméteres komfort zónája. E célt szolgálja az is, hogy 24 órával előbb be kell jelentkezni a foglalkozásokra. A Stúdió 2 leginkább a spinning óráknak ad helyszínt, ahol spinabs (a kerékpáros edzést a hasizom erősítésével ötvözi) is van, de szintén itt tartják a zumba órákat, a hangulatos fények miatt.

Tesztelt óra
Fit-ball Murinko Orsolyával

Nagylabdán végzett erősítő edzés az összes fontosabb izomcsoportra.

A kimerítő edzés után a wellness részleg nagy jacuzzijában és gőzfürdőjében lazulhatunk. 18X6 méteres medencéjük is van, ám ennek vize, az itt tartott aqua aerobik órák miatt, sekély. A szaunák a női, illetve a férfi öltözőben vannak, amelynek eredeti célja, az itthon sajnos általános, fürdőruhás szaunázás megszüntetése.

A tagsági rendszer nagy előnye, hogy szolgáltatásaihoz korlátlan hozzáférést biztosít az éves, illetve kétéves tagsági díj megfizetésével. A regisztrációs díj fizetésekor törölközőkártyát adnak, amely minden alkalommal új átvételére jogosít. Az öltözőben sminklemosó, tusfürdő, testápoló, sőt fürdőruha-centrifuga is rendelkezésre áll. Nagyszerű ötlet, hogy személyes öltözőszekrény is bérelhető, amely lehetővé teszi dolgaink tartós tárolását. Ezen kívül csak a személyi edzésért, illetve a kozmetikai- és masszázs-szolgáltatásokért kell külön fizetni.

Gyerekmegőrző nem üzemel, mivel a tagoknak nincsen rá igényük.

Hétfőtől csütörtökig 6:30-22:30-ig, pénteken 6:30-21:30-ig tart nyitva a klub. Hétvégéken pedig 10:00-20:00 óráig várják a sportolni vágyó tagokat.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X