Főoldal > MOZGÁS > Így mozoghatsz a Folyondárban és a Life1-ben

Így mozoghatsz a Folyondárban és a Life1-ben

0

Írta:

Folyondár Sport és Tánc A Folyondár Fitness gyönyörű, fás övezetben, a III. kerületben található. Sajnos a hegyvidéki környezetet BKV-val kicsit nehézkes megközelíteni: a Kolosy térről van egy busz, ami egészen közel áll meg a teremhez, de viszonylag ritkán jár. Az autóval közlekedőknek azonban maga a paradicsom a hely: tágas, és elkerített parkolóban lehet autónkat elhelyezni. […]

Folyondár Sport és Tánc

A Folyondár Fitness gyönyörű, fás övezetben, a III. kerületben található. Sajnos a hegyvidéki környezetet BKV-val kicsit nehézkes megközelíteni: a Kolosy térről van egy busz, ami egészen közel áll meg a teremhez, de viszonylag ritkán jár. Az autóval közlekedőknek azonban maga a paradicsom a hely: tágas, és elkerített parkolóban lehet autónkat elhelyezni.

folyondar1.jpg ()

A Folyondár Sportközpont egy nagy komplexum: tartozik hozzá, egy 10 pályából álló teniszpálya, itt van a Vasas Sport Club Aerobic Szakosztálya, vannak táncórák és természetesen a fitness részleg. A központ udvarára belépve nem kerülheti el az ember figyelmét a játszótér, amit a belső gyermeksarok egészít ki, hogy a szülők nyugodtan sportolhassanak, míg gyermekeik felügyelet mellett játszhatnak. Az előcsarnokban található Folyondár Caféban szendvicsek, üdítők, és minden földi jó vár ránk, hogy sportolás után fel tudjunk frissülni.

A recepciós leányzó nagyon kedvesen fogadott, mivel először jártam a teremben, mindent részletesen elmesélt: mit hol találok, a szaunától kezdve az öltözőkön át, a termekig.  Belépőm mellé kaptam két törölközőt is, mivel mind a fitness mind az aerobic/tánc belépő magában foglalja a szauna és törölközők használatát is. Az öltöző tiszta, és kényelmes volt, kellőképpen tágas ahhoz, hogy ne kelljen kerülgetni egymást a szomszéd szekrény tulajdonosával.

A Folyondárban két terem várja a csoportos órákat kedvelőket és egy külön terem van kialakítva a fitness szerelmeseinek. Csoportos órák tekintetében széles a választék: az erősítő aerobictól kezdve a zumbán át egészen a balettig kipróbálhatjuk a különböző mozgásformákat.

A konditerem teljesen új, LifeFitness kardio gépekkel van felszerelve, a terembe lépve még lehet érezni azt a bizonyos „új illatot”. Bár több edzőteremben is megfordultam már, itt mégis találkoztam olyan géppel, ami teljesen ismeretlen volt számomra (pl. Cybex Trainer). Szerencsére a teremedző nagyon segítőkész és türelmes volt, elmagyarázta, hogy mi hogyan működik, és melyik izomcsoportot dolgoztatja meg. A reggeli időpont ellenére nem volt tömeg, nem volt sorbanállás az egyes gépeknél.

folyondar2.jpg ()

A termen és a csoportos órán kívül lehetőség van teniszezni, szaunázni, táncórákon részt venni, úgyhogy biztosan mindenki megtalálja a hozzá illő mozgásformát.

A napijegy mind a terembe, mind az aerobic/tánc órákra 1 400 forint, ebben benne van a szaunahasználat is. A kombinált napijegy 2 400 forint, a személyi edzés pedig 3 800 forint egy alkalomra. A legkülönfélébb bérletekből válogathatunk, attól függően, hogy mennyire vagyunk elszántak a sportolásra.

A nyitva tartás kedvez mind a koránkelőknek, mind az éjszakai baglyoknak: hétköznap 7 és 22 óra között látogathatjuk a komplexumot, hét végén pedig 8 és 20 óra között.

Life1Wellness

A Life1Wellness minden szempontból jó helyen van: a népszerű Corvin-sétány kellően központi ahhoz, hogy könnyen megközelíthető legyen: a 3-as metró és a 4-es, 6-os villamos is megáll a Corvin-negyednél, azonban annyira mégsem központi a hely, hogy elvegye a terem barátságos jellegét. A Futó utca 48-50. alatt található Life1Wellness saját ingyenes parkolóval is rendelkezik, amelyet az All In bérlettel rendelkezők vehetnek igénybe, ám a bérlettel nem rendelkezőknek sem kell fizetniük a parkolásért, hisz a szomszédos Corvin bevásárlóközpont parkolójában is ingyenesen parkolhatnak akár öt órán keresztül.

A recepción kedves lány fogad, elmagyarázza, mit hol találsz, miket lehet kipróbálni. Ha először vagy a teremben, egy rövid adatlapot kell kitölteni, készül rólad egy fénykép, és megkapod a belépőkártyádat, amely szekrénykulcsként is funkcionál. A komplexumban a fitness és a wellness is képviselteti magát, külön szinten van a kardio-terem, külön az erősítő gépek.Saját termet kapott a spinning, a csoportos órákat egy kis- és egy nagyteremben tartják, emellett egy uszoda és spa-szolgáltatások is elérhetők, a szauna mellett pezsgőfürdő, szolárium, masszázs.

life1.jpg ()

Az edzések után a BIO és Vitaminbár segít a felfrissülésben. Ki kell emelni még a speciális medical részleget, amely a dietetikus szaktanácsadás mellett reumatológiai, kardiológiai vizsgálatokat és egyéb állapotfelméréseket is kínál. A kisgyerekes szülőknek sem kell lemondani a mozgásról, ha a Life1-et választják, a teremhez jól felszerelt, színes, kedves hangulatú gyerekmegőrző – játszóház is található, amely nyolc hónapos kortól várja a gyerekeket, a kisebbeknek is biztonságos a kúszás-mászáshoz, a nagyobbaknak pedig kézműves foglalkozásokat tartanak.

Az órakínálat sokrétű, gerinctorna, különféle jóga-formák, pilates, body art, hot iron, giryafit, és a manapság oly népszerű táncos aerobic formák (zumba, dance aerobic, salsa fitness), step aerobic, alakformáló és zsírégető edzések. A spinning teremben értelemszerűen spinning órák zajlanak, az uszodában pedig a kezdő és középhaladó úszásoktatások mellett aquafitness és aqua zumba órát is tartanak, a fitness teremben pedig a személyi edzés mellett kiscsoportos edzésekre és cross-fitness órákra is lehetőség nyílik.

A design modern, a sportos jelleget vegyíti az elegánssal, az arculat színei, a fehér és a kiwizöld visszaköszönnek mindenütt. Az öltöző is inkább emlékeztet egy űrkorszaki film csillogó-villogó vezérlőtermére, mint egy sima fitnesz-öltözőre, nagyon elegáns, a fehér szekrények és zöld ülőkék mellett sok tükrös felület és hajszárító, valamint nagy vizesblokk biztosítja, hogy csúcsidőben se kelljen sorban állni a tisztálkodásért.

Mindent feltüntettek angol nyelven is, amire van is igény, az ellipszisen izzadva több angol szót hallottam, mint magyart. A felszereltség kifogástalan, gyakorlatilag nincs olyan izomcsoport, amire ne találhatnánk egy erősítő gépet, a kardio-terem is minden igényt kielégít, legalább tizenötöt számoltam csak futópadból, emellett több kerékpár, ellipszistréner és taposógép is található, én ugyan vasárnap este voltam, de nem hiszem, hogy csúcsidőben is bármikor várni kellene a kardio-gépekre.

A javarészt Star Trac gyártású gépek mellé bekerült néhány más gyártótól származó gép is, a minél sokrétűbb felszereltség érdekében. A gépek ráadásul nagyon újak, és az interaktív jelleg még azoknak is szórakoztatóvá teszi a mozgást, akik alapesetben unatkoznak az ellipszistréneren: az érintőképernyőn mérhetjük a pulzuson kívül a megtett utat és a teljesítményünket is, de ha ez kevésbé érdekes, váltogathatunk a tévécsatornák között is, az pedig számomra külön élvezet volt, hogy az ellipszis és a taposó is kellemes, beépített mini ventilátorral hűsítette az arcomat, állítható magasságban. A futógépek további szórakozást is nyújtanak, ha társasággal mentek, akár futóversenyt is tarthattok, vagy versenyezhetsz a gép computere ellen is. A játék funkcióval pedig mintha egy wii-játékban, különféle akadályokkal megküzdve kell minél tovább eljutnod a pályán, melyben „rossz” élelmiszerek gátolnak, a jók pedig segítenek elérni a célod. A kardio-teremben még a motivációd is megsegítik kicsit: a szőnyegeket több nyelven különféle motiváló szövegek díszítik: „Meg tudod csinálni”, „Te lehetsz a legjobb” és társai, az efféle apróság jól esik a negyvenedik percél a taposón.

A teremben kérheted teremedző segítségét, vagy választhatod a személyi edzést is, mind az edzők, mind a csoportos órák prezenterei kiváló referenciákkal bíró, elismert szakemberek. Én egy kiadós kardio-program után „csak” végig próbáltam a gépeket, de lett volna segítségem, ha szükségem van rá, az erősítő teremben lévő pultnál lehet segítséget kérni, mindig van benn teremedző, ha gondod akad.

life2.jpg ()

A terem nagy pozitívuma, hogy egyik irányban sem esik át a ló túloldalára: ha attól tartasz, hogy csupa tökéletes testű, soha nem izzadó szépségkirálynővel kell együtt edzened, vagy kilógsz a sorból, ha nem vagy testépítő, akkor megnyugodhatsz: a Life1 tipikusan olyan edzőterem, ahová azért járnak az emberek, amire az ki van találva: mozogni.

Árak

Létezik ún. Start verzió a belépőjegyekből, amit csak egyszer lehet megvásárolni, kedvezményesen, az alkalmi belépőjegynél ez 990 Ft-ot jelent, az 5 alkalmas Start kombinált bérletnél 5990 Ft. A többi jegy- és bérlettípusból délelőtti és egész napos verzió is létezik. Kiváltható klubkártya is, ún. Fun kártya, melynek éves díja 10 000 Ft és 10% kedvezményt biztosít az alkalmi jegyek árából, illetve lehetőséget nyújt kombinált egy alkalmas jegy vásárlására. A napijegyek adott szolgáltatásra szólnak (fitness, aerobic vagy wellness), a bérletek viszont az összes szolgáltatásra érvényesek.

Alkalmi jegyek árai (délelőtt/egész nap):
Fitness 1 alkalom: 1 100 Ft / 1 390 Ft
Aerobik 1 alkalom (1 csoportos órára érvényes) 1 100 Ft / 1 390 Ft
Wellness 1 alkalom 1 500 Ft / 1 890 Ft

A névre szóló All In bérlettel rendelkezők korlátlanul igénybe vehetik a fitnesst, aerobik órákat és uszodát, ingyenes parkolhatnak a belső VIP parkolóban, sorban állás nélkül léphetnek be a klubba a forgóvillákon keresztül .

Bérletek árai (délelőtt/egész nap):
All in 1 hónap 14 900 Ft / 17 900 Ft
All in 3 hónap 41 700 Ft / 51 800 Ft
All in 6 hónap 77 900 Ft / 96 800 Ft
All in 12 hónap / 178 800 Ft

A személyi edzés egy alkalomra 3900 Ft, a több alkalmas, páros és csoportos órákra kedvezményt biztosítanak. A masszázs (Frissítő, Relaxáló, Sport, Talp, Gyógy- és rehabilitációs) 30 percre 2990 Ft, 60 percre 4990 Ft.

A klub hétfőtől péntekig reggel 6-tól 22 óráig, hétvégén reggel 8-tól 20 óráig várja a sportolni vágyókat.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X