Főoldal > MOZGÁS > Ints búcsút a női bajoknak Aviva tornával!

Ints búcsút a női bajoknak Aviva tornával!

aviva tornameddőségnőgyógyászatnői bajok
0

Írta: and

Torna a hormonháztartás védelmében Különlegessége a medencére gyakorolt hatásában rejlik, mivel a gyakorlatsorok fokozzák a keringést az alhasban, így sokkal több oxigén és hormon jut el jut a nemi szervekbe. Számtalan nőgyógyászati probléma orvosolható vele, mint például a rendszertelen havi vérzés, az erős alhasi fájdalmak, sőt, a meddőség ellen is szokták javasolni a szakemberek kiegészítő […]

Torna a hormonháztartás védelmében

Különlegessége a medencére gyakorolt hatásában rejlik, mivel a gyakorlatsorok fokozzák a keringést az alhasban, így sokkal több oxigén és hormon jut el jut a nemi szervekbe.
Számtalan nőgyógyászati probléma orvosolható vele, mint például a rendszertelen havi vérzés, az erős alhasi fájdalmak, sőt, a meddőség ellen is szokták javasolni a szakemberek kiegészítő kezelésként. A hormonszintünket is javíthatjuk ezzel a mozgásformával, a magas tesztoszteront csökkenthetjük, míg az ösztrogén és a progeszteron termelődését serkenthetjük általa.
A maximális hatékonyság érdekében egy héten minimum kétszer tornázzunk, viszont minden ilyen napot pihenés kövesse! A gyakorlatok végeztével takarjuk be meleg paplannal a hasunkat és maradjunk úgy 20 percet!

Az alábbi problémák kezelésére hatásos:

• menstruációs görcsök
• mióma
• peteérés elősegítése
• rendszertelen menstruáció
• túlsúly (hormonzavarok miatt)
• nem megfelelő tejelválasztás
• vetélés elkerülése
• klimaxos tünetek enyhítése
• inkontinencia

Attól függően, hogy mit szeretnénk elérni, különféle módszerek közül válogathatunk az AVIVA-n belül, melyek több gyakorlatsorból épülnek fel.

Alapgyakorlatok

A torna 18 alapgyakorlatra építkezik, viszont ezek önmagukban is igazán eredményesek, mivel rövid időn belül helyreálltják a hormonháztartást. Folyamatosan figyeljük testünk üzenetét, semmi esetre se hajtsuk túl magunkat és végezzük el gyakran, ha nem esik jól!

aviva2.jpg ()
Várandós torna

A leendő anyukáknak szóló torna egy kivétel, ugyanis azt akár naponta is űzhetjük. Mivel a magzat számára elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű oxigén, ezért leginkább a tüdő kapacitásának növelése az elsődleges cél. Ezt az AVIVA légzéstechnikáinak elsajátításával és a bordakimozgató gyakorlatokkal könnyedén elérhetjük. Ekkor nincsenek megerőltető, fárasztó mozdulatsorok, csakis helyes légzés, aminek segítségével csökkenthetjük majd a szülés fájdalmait is.

Vess véget az inkontinenciának!

Az inkontinencia a húgycső és a végbél záróizmainak elgyengülését jelenti, így a vizeletet nem tudjuk kellőképpen megtartani. Van, akinél csak keményebb fizikai munka következtében történik meg a baleset, de akad olyan is, akinél már nevetés hatására is.
A torna alapeleme bármennyire is meglepő, a helyes testtartás, mivel a görnyedés miatt a méh és a béltartalom ránehezedhet a kismedence izomzatára.  A gyakorlatok során megerősítjük medencénken kívül a hátizmainkat is, miközben pár kilótól is megszabadulunk.

Hol késik a baba?

A módszer a teherbeesést is elősegíti, mivel nemcsak a nemi szervekre van jótékony hatással, hanem a hipofízisre is. Az orvosok a meddőséget gyakran a petevezetékek letapadásával magyarázzák, amit a mozgás során keletkező alhasi vérbőség olykor kitűnően helyreállít. Emellett utat enged a spermiumoknak, így nagyobb eséllyel érhetnek célba. A gyakorlatok segítik a peteérést is, viszont ehhez elengedhetetlen a folyamatos mozgás, így tartva melegen a petefészek környékét.

Itt a Vitálkonyha, teszteld! 

C-vitaminnal az immunrendszerünkért

Curver Grand Chef ételtartó (x)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X