Főoldal > MOZGÁS > Így marad boldog és kiegyensúlyozott Tatár Csilla

Így marad boldog és kiegyensúlyozott Tatár Csilla

diétaedzésmérlegpárkapcsolat
0

Írta: and

Az újrafelhasználás jegyében Az egészségtudatosság modern és trendi dolognak számít manapság, nem véletlen tehát, hogy számos híresség is csatlakozott a nemrégiben megrendezett Glamour gardróbfrissítési akcióhoz. A kezdeményezés keretében a részvevők 500 Ft-ért juthattak hozzá a több ezer beérkezett ruhához, illetve licitálhattak a hazai sztárok által felajánlott darabokért. Tatár Csilla örömmel csatlakozott az akcióhoz, és ajánlotta […]

Az újrafelhasználás jegyében

Az egészségtudatosság modern és trendi dolognak számít manapság, nem véletlen tehát, hogy számos híresség is csatlakozott a nemrégiben megrendezett Glamour gardróbfrissítési akcióhoz. A kezdeményezés keretében a részvevők 500 Ft-ért juthattak hozzá a több ezer beérkezett ruhához, illetve licitálhattak a hazai sztárok által felajánlott darabokért. Tatár Csilla örömmel csatlakozott az akcióhoz, és ajánlotta fel kedvenc ruhadarabjait, hiszen a környezettudatosság jegyében fontosnak tartja az újrafelhasználást. “Számunkra alapvető, hogy ételt és ruhát soha nem dobunk ki. Így például nagyon odafigyelek arra, hogy ne vásároljak feleslegesen. A hűtőbe csak annyi kerül, amit biztosan elfogyasztunk, így nem landol a kukában a lejárt szavatosságú étel. A feleslegessé vált ruhákat pedig mindig odaadom valakinek. Sok olyan levelet kapunk a szerkesztőségben, amiben segítséget kérnek az emberek. A múltkor például nagyon megható volt, ahogy egy lány a testvére számára kért ruhát karácsonyra. Azonnal össze is pakoltunk neki egy csomagot és eljuttattuk a számára” – emlékszik vissza a műsorvezető.

Csilla azonban nem csak az újrafelhasználásra igyekszik odafigyelni, de az egészségtudatosság is fontos szerepet tölt be az életében. Számára magától értetődő az egészséges életmód, így nem kell semmit sem magára kényszerítenie. „Ösztönösen azokat a dolgokat szeretem, és azokat veszem meg, amik egészségesek” – mondja.

tatar1.jpg ()Sport és mérleg

Az egészségtudatosság jegyében Csilla életében már egészen kisgyerek korától kezdve rendszeresen jelen van a sport is. „Nem a fogyókúra miatt csinálom, hanem mert jót tesz a lelkemnek. Nagyon szeretem a futást, a jógát, de ezek mellé mindig kipróbálok valami új mozgásformát is, hogy ne legyen unalmas” – meséli a műsorvezető. Csilla hetente legalább 5-6 alkalommal mozog, ha másra nem is, de egy félóra kocogásra a futópadon mindig igyekszik időt szakítani.„Utána úgy érzem magam, mint aki újjászületett. Olyankor is, amikor már nagyon fáradt vagyok, de még dolgoznom kell, akkor mozgok egy kicsit és teljesen felfrissülök tőle” – mondja Csilla, aki ezen kívül új dolgokat is szeret kipróbálni. „Tavaly például kipróbáltam a bikram jógát vagy az úgynevezett power plate edzést. De azért alapvetően nem a csoportos órákat, hanem a magányosan űzhető sportokat szeretem, hiszen ilyenkor tudom kikapcsolni az agyamat.” Csilla az edzéseket aztán szaunával, hideg-meleg vizes zuhannyal vezeti le, mely után saját bevallása szerint dolgozni is sokkal jobban tud.
Bár Csillának oda kell figyelnie a kilókra, fél évvel ezelőtt kitette a mérleget a lakásból.

„Úgy éreztem, hogy ez uralja a napjaimat. 14 éves korom óta minden nap ráálltam a mérlegre, és szó szerint el tudta rontani a kedvemet, ha többet mutatott. Mióta azonban nincs mérlegünk, sokkal jobban érzem magamat és a ruháimon se érzem, hogy híztam volna” – meséli a műsorvezető, aki ugyan igyekszik odafigyelni az étkezésre, de ha olyan alkalom van, akkor nem von meg magától semmit.

Szépségápolás és kiegyensúlyozottság

A műsorvezető nagy rajongója a krémeknek, így állandóan kísérletezik velük, új termékeket próbál ki. „Nagyon sokat sminkelnek, és azóta egyértelműen érzem, hogy több gondoskodást igényel a bőröm” – mondja Csilla. A krémeken kívül az arcradírozás, a hideg-meleg vizes zuhany, a szauna is szerepel Csilla szépségápolási szokásai között, aki reggelente például kis hidegvízzel tünteti el a szeme körüli karikákat. „Szaunázáshoz sóval dörzsölöm be a bőrömet, majd valódi virágmézzel kenem be, ez nagyon jót tesz neki. Ezt követően hideg-meleg vizes zuhannyal tornáztatom meg az ereimet.

Csilla igazán szerencsésnek tartja magát, hiszen nem okoz számára nagy nehézséget a munka és a párkapcsolat közötti harmónia megtalálása. „Nem bonyolult, mert az ember ösztönösen érzi a súlypontokat. Fontos, hogy az ember olyan párt találjon, aki nem veti a szemére, ha nincs otthon. Nekem soha nem kell logisztikáznom, hogy miből mennyit vállalhatok, mert ösztönösen érzem, hogy mi az, amire már nemet kell mondani, mert hiányzik mellőlem a férjem, és mikor van az, amikor nyugodtan csinálhatom, mert ő is elfoglalt.” Csilla egyébként lassan 7 éve él boldog párkapcsolatban férjével, melynek szerinte egy titka van, méghozzá az, hogy nagyon szeretik egymást. „Nagyon sok év van mögöttünk, ezalatt sokat tanultunk a másikról és önmagunkról is. Nagy titkok nincsenek ebben, csak az, hogy nagyon szeretjük egymást.”

Wellness Cafe tipp: Nem kell mindig mások tanácsára hallgatni, sokszor az is elég, ha a saját testünk utasításait követjük, mert ha figyelünk rá, akkor ösztönösen tudni fogjuk, hogy mi a jó neki.

Fotó: TV2

Itt a Vitálkonyha, teszteld! 

C-vitaminnal az immunrendszerünkért

Curver Grand Chef ételtartó (x)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X