Főoldal > MOZGÁS > Tónusos izomzat Body-Balls edzéssel

Tónusos izomzat Body-Balls edzéssel

edzéslabdatest
0

Írta: and

A Body-Balls koncepció hazai eredetű, Cseresznyés Bea saját fejlesztése. Több mint 14 év tapasztalatából dolgozta ki a programsorozatot. Az így létrejött edzés mesterfokon formálja az alakot.  Egyszerre segíti a fogyást és a szép testalkat elérését. A soft ballal végzett erősítő feladatokkal az egész óra során zsírégető tartományban marad a pulzus. A tréning segít, hogy úgy […]

A Body-Balls koncepció hazai eredetű, Cseresznyés Bea saját fejlesztése. Több mint 14 év tapasztalatából dolgozta ki a programsorozatot. Az így létrejött edzés mesterfokon formálja az alakot. 

balls2.jpg ()Egyszerre segíti a fogyást és a szép testalkat elérését. A soft ballal végzett erősítő feladatokkal az egész óra során zsírégető tartományban marad a pulzus. A tréning segít, hogy úgy szabaduljunk meg a felesleges kilóinktól, hogy tényleg a zsírszázalékunkból, és ne az izomzatunkból veszítsünk.

Nemcsak zsírégető és alakformáló hatása teszi népszerűvé, számos más módon jótékony az egészségre. Elősegíti a helyes testtartást, megszűnteti a hát- és a gerincproblémákat. Ülő életmódot folytató embereknek ezért különösen ajánlott. Fejleszti az egyensúlyt, az állóképességet. Növeli a hajlékonyságot, az ízületi mozgékonyságot. Javítja a testtudatot.

Eszköze a soft ball, ez amilyen kicsi, olyan sokrétű a felhasználhatósága: préselhető, markolható, görgethető és hajlatokba helyezhető. Az izomcsoportokat egyedi módon dolgoztatja meg, növeli a gyakorlatok hatékonyságát. A színes eszköznek pszichikai hatása is van, oldja a stresszt, megnyugtat.

Az óra során a kis labda állandóan velünk van, dinamikus és statikus gyakorlatokat is végzünk a segítségével. Az óra első felében a cardio gyakorlatoké a főszerep, a második részben leginkább talajon végzett erősítő feladatok kerülnek sorra. A gyakorlatvezetés folyamatos, a különböző feladatok szépen, kidolgozottan vannak átvezetve. Az egész órát finom, elegáns mozdulatok alkotják. A gyakorlatok végzése közben megélhetjük nőiességünket, későbbi hatása, pedig az, hogy a mozdulataink kecsesebbé válnak. A csoportos órán a labdával egyszerre végzett gyakorlatok színpadi hatást nyújtanak, így mindenki csodálhatja magát és társait a tükörben a feladatok végzése közben. Az óra vége természetesen az elmaradhatatlan nyújtással zárul, de a labdát ekkor sem tesszük le.

A Body-Ball edzés bárkinek ajánlható, mivel könnyen követhető, ugyanakkor mindenki számára kihívást jelentő gyakorlatokat tartalmaz. Minden izomcsoportot átmozgat, de leginkább a kritikus területekre helyezi a hangsúlyt, mint a has, a comb és a fenék. Előtérbe helyezi a törzsizmokat, amiben eltér a többi alakformáló edzéstől.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X