Főoldal > MOZGÁS > A formásan izmos kar többé nem álom!

A formásan izmos kar többé nem álom!

bicepszedzéserősítéskartricepsz
0

Írta: and

Egy ujjatlan felsőben bizony nem mutat jól a petyhüdt kar, ám a csúnya látvány mellett az se feledd, hogy a karodban olyan fontos izmok vannak, mint a bicepsz (kétfejű karizom) és a tricepsz (háromfejű karizom). Ezeket az izmokat egyidejűleg fejlesztheted az alábbi izomnövelő gyakorlatokkal, és a végrehajtott mozgások azt is lehetővé teszik, hogy egyre nehezebb […]

Egy ujjatlan felsőben bizony nem mutat jól a petyhüdt kar, ám a csúnya látvány mellett az se feledd, hogy a karodban olyan fontos izmok vannak, mint a bicepsz (kétfejű karizom) és a tricepsz (háromfejű karizom). Ezeket az izmokat egyidejűleg fejlesztheted az alábbi izomnövelő gyakorlatokkal, és a végrehajtott mozgások azt is lehetővé teszik, hogy egyre nehezebb súlyokat használj. Ha kitartó vagy, és hetente 3-5 napot edzel, néhány hét alatt formásabb karokkal, és hajlékonyabb, szebb izomzattal büszkélkedhetsz – vélekedik Jakabffy Zsófia, személyi edző.

Bicepsz gyakorlatok

1. Koncentrált bicepsz állva

Kiinduló helyzet: Derékból előrehajolva, egyik karod szorítsd az oldaladhoz. Végrehajtás: Lassan hajlítsd alkarod a mellkasod felé, felkarod és könyököd maradjon mozdulatlan. Tartsd 2-3 másodpercig, majd ugyanakkora erőkifejtéssel engedd vissza az alkarod.

karizom2.jpg ()2. Kalapácsos bicepsz

A bicepsz alatt futó brachialis izom edzésével a bicepszed magasabbá és ”láthatóbbá” formálhatod. Kiinduló helyzet: 30 fokos ferdepadon ülve, a súlyzókat fogd úgy, hogy tenyereid egymással szembe nézzenek. Végrehajtás: Váltott karral emelgesd a súlyzókat.

3. Bicepszezés felső csigán

Ez a gyakorlat is a bicepsz hangsúlyosságát fokozza. Kiinduló helyzet: Fogd meg a felső csigát, és tartsd vállmagasságban, egyenes karral. Végrehajtás: Karod hajlítsd a homlokod felé, de a felkarod és a könyököd legyen stabil. A ki- és a behajlításnál is lassan végezd a mozdulatot.

Tricepsz gyakorlatok

1. Keresztbe lehúzás felső csigán egy karral

A gyakorlat a tricepsz mindhárom fejére hat. Kiinduló helyzet: Enyhén előrehajolva, tested előtt hajlított karral fogd meg a felső csiga fogantyúját. Végrehajtás: Nyújtsd ki a karod lefelé úgy, hogy közben a könyököd és a felkarod mindvégig maradjon egy helyben. Inkább használj kisebb súlyt, hisz a szabályos végrehajtás a legfontosabb.

2. Előretolás fej fölött felső csigán

Ha a gyakorlatot egyenes rúddal végezed, a tricepsz belső fejét terheled erősebben, míg a V-alakú fogantyúval a külső fejet. Kiinduló helyzet: A csigának háttal, enyhén előrehajolva, hajlított karral fogd a felső csiga fogantyúját a fejed mögött. Felkarod tartsd vízszintesen. Végrehajtás: Nyújtsd ki a karod előre, közben ügyelj arra, hogy a felkarod továbbra is vízszintesen maradjon, és se fel, se le ne mozduljon el. Visszaérve, a karod addig hajlíthatod visszafelé, amíg a könyököd bemozdulása nélkül ez lehetséges.

decolet.jpg ()3. Lórúgás kézisúlyzóval

Kiváló izoláló tricepsz gyakorlat, amely azt is elősegíti, hogy a tricepszek kirajzolódjanak. Kiinduló helyzet: Előrehajolva támaszkodj egyik kezeddel a pad végére, a másik kezedben pedig tarts egy egykezes súlyzót. Végrehajtás: Nyújtsd ki a karod hátra, a felső ponton a súlyzót kissé lökd vissza felfelé. Fontos, hogy csak az alkarod mozogjon, a könyököd és a felkarod viszont legyen teljesen stabil.

A szakértőnktől itt kérdezhetsz.

Wellness Cafe tipp: Decoletteceutical biotechnológiai bőrfeszesítő és bőrformáló emulzió (8 490 Ft), Annemarie Börlind System Absolute Dekoltázs szérum (12 090 Ft), Dr.Hauschka Regeneráló nyak – és dekoltázs krém (11 550 Ft)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X