Főoldal > MOZGÁS > A legújabb sztárőrület: a búvárkodás – Jessica Alba és Kate Holmes is erre esküszik

A legújabb sztárőrület: a búvárkodás – Jessica Alba és Kate Holmes is erre esküszik

búvárkodásedzés
0

Írta: and

Jessica Alba, Sandra Bullock, Teri Hatcher, és Nina Dobrev is új edzésformára esküszik: a búvárkodásra. Elsőre csupán szórakozásnak tűnik ez a sport, ám a szakértők szerint komoly kalóriaégető hatása van, segít a fogyásban, és formálja a testet. A Búvároktatók Egyesületének (The Professional Association of Diving Instructors) kommunikációs igazgatója a következőket mondta egy külföldi lapnak: „A […]

Jessica Alba, Sandra Bullock, Teri Hatcher, és Nina Dobrev is új edzésformára esküszik: a búvárkodásra. Elsőre csupán szórakozásnak tűnik ez a sport, ám a szakértők szerint komoly kalóriaégető hatása van, segít a fogyásban, és formálja a testet.

A Búvároktatók Egyesületének (The Professional Association of Diving Instructors) kommunikációs igazgatója a következőket mondta egy külföldi lapnak: „A búvárkodás teljes testedzést nyújt, kombinálva a kardió és erőnléti edzést, amellyel kalóriát éget, az izmokat fejleszti, sőt még a légzést is javítja.”

Bár az ember szinte súlytalannak érzi magát búvárkodás közben, a víz állandó mozgása miatt, a testünkkel kell manőverezni, ami igénybe veszi minden testrészünket. Elsősorban a comb, és a lapocka körüli izmokat erősíti. Egy átlagos nő esetében mindössze 30 perc búvárkodás akár 400 kalóriát is elégethet. A merülési gyakorlatok ezt tovább fokozhatják, és akár több mint 500 kalóriától is megszabadulhatunk egy-egy edzés során. 

buvarkodas2.jpg ()A búvárkodás mellett szól, és valószínűleg a sztárok is ezért élvezik annyira, mert egyáltalán nem érzik megerőltetőnek, inkább szórakozásnak fogják fel. Emellett a tengerbe merülni olyan, mintha valamilyen varázslatos világba kerülnénk, elmenekülhetünk a hétköznapi nyüzsgés elől.

Persze erre mondhatjuk, hogy könnyű Jessica Albának, hiszen bármikor elrepülhet egy tengerhez. Ám búvárkodni, főleg a kezdeti időkben, nem csak a tengerben lehet. Számos olyan lehetőséget találunk itthon is, ahol elsőként medencében tanulhatjuk meg az alapokat.

Vannak azonban apróságok, előkészületek, amikre épp úgy oda kell figyelni merülésnél, mint egy szárazföldi edzés során. Itt is szükséges egy kis bemelegítés, nyújtás, és a belső hidratálás, vagyis a kellő mennyiségű vízpótlás. Ugyanis a vízben nem érezzük, de energiát fejtünk ki, sőt még izzadunk is, így a folyadékveszteséget pótolni kell. A nyújtás pedig azért nagyon fontos, mert ezzel megelőzhetjük a víz alatt jelentkező görcsöket, amik odalent talán kellemetlenebbek, mintha szárazföldön érnének minket.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X