Főoldal > MOZGÁS > Luxus a lábaknak: íme 2012 legjobb futócipője

Luxus a lábaknak: íme 2012 legjobb futócipője

adidascipőfutásfutócipő
0

Írta: and

A Supernova™ Glide 3 után, végre a polcokon az adidas korábbiaknál is tökéletesebbre fejlesztett Glide 4 modellje, melyre mi is nagyon kíváncsiak voltunk. Dizájn Már külsőre is igazán csajos, trendi darabról beszélhetünk: vibráló narancsszíne fehérrel és ezüsttel kombinálva engem is elcsábított. Futás közben attól sem kellett tartanom, hogy rám sötétedik, hiszen a fényvisszaverő csíkok koromsötétben […]

A Supernova™ Glide 3 után, végre a polcokon az adidas korábbiaknál is tökéletesebbre fejlesztett Glide 4 modellje, melyre mi is nagyon kíváncsiak voltunk.

Dizájn

Már külsőre is igazán csajos, trendi darabról beszélhetünk: vibráló narancsszíne fehérrel és ezüsttel kombinálva engem is elcsábított. Futás közben attól sem kellett tartanom, hogy rám sötétedik, hiszen a fényvisszaverő csíkok koromsötétben is láthatóvá tették a praclijaimat.

Kényelem

Bár azt mondják, minden cipőt kicsit „be kell járatni”, a Supernovát viselve az első perctől fogva úgy éreztem magam, mint hamupipőke: mindenhol úgy követte a lábfejem formáját, mintha rám öntötték volna. A belső varrások szinte észrevétlenek, a lábujjaim kényelmesen elfértek, és bár mindössze 322 gramm (28, 35 grammal könnyebb elődjénél, a Glide 3-nál), mégis mindenhol kellően párnázott. Több kilométer megtétele után sem tört sehol, és még a kritikus, átlagosnál kissé feljebb álló nagylábujjamat sem nyomta, pedig a legtöbb futócipő ennél a pontnál bukik el.

Stabilitás

Ebből a szempontból is joggal jár a pirospont a fejlesztőknek. A méltán hirdetett FORMOTION™ sarok igazán határozott talajfogást biztosít, akár aszfalton, salakon, vagy épp terepen rójuk a köröket. Kistestvérét tökéletesítve mind a sarok, mind a cipő elejének magasságán csökkentettek, így a Glide 4 sokkal könnyebb, természetesebb viselet. A talp speciálisan kialakított középső része minden lépésnél rugalmasan követte a lábfejem mozgását, ugyanakkor kifogástalanul tartotta a szuperlaza bokámat.

supernova1.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Szellőzés

A jó idő közeledtével egyre sarkalatosabb kérdés a futócipőnk jó szellőzése. Ez az adidas legújabb üdvöskéjéről száz százalékosan elmondható. Ugyan még 30 fokban nem volt lehetőségem kipróbálni, több órás futást követően a zoknim maradt a legszárazabb ruhadarabom.

Kinek ajánljuk

Minden olyan sportos hölgynek, aki most kezd futni, és aki már évek óta rója a kilométereket. Azoknak, akiknek a kényelem és a sérülésmentes futás fontos szempont, akik imádják a nyáresti kocogásokat, akik szeretnének trendik lenni, ugyanakkor értékelik az új technológiai megoldásokat.

Wellness Cafe tipp: A legújabb kütyük szerelmese vagy? Örülnél, ha lenne egy igazi személyi edződ? Akkor szerezd be a miCoach SPEED_CELL™ készüléket, mely futás közben akár 8 órán át rögzíti az adataidat (a gyorsaságot, a gyorsulást, a megtett távot és az intenzitást). A kütyü tökéletesen illeszkedik a miCoach kompatibilis Glide 4 cipődbe, amit csak aktiválnod kell, és már szinkronizálhatod is az adataidat az iPhone-oddal. Az eredményeidet megoszthatod a Facebook-on, sőt, személyre szabott edzéstervet is kaphatsz.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X