Főoldal > MOZGÁS > 5 tipp, hogy 2012-ben laposabb legyen a hasad

5 tipp, hogy 2012-ben laposabb legyen a hasad

haslapos
0

Írta: and

Egyél több tojást! Most, hogy vége a húsvétnak, ne dobd ki a hímes tojásokat, inkább edd meg őket! A tojásfogyasztás egy viszonylag egyszerű módja, hogy beépítsd a hasi zsírt felszámoló proteint a diétádba. Tanulmányok bizonyítják, hogy azok, akik két tojást esznek reggelire 65%-kal többet fogynak, mint azok, akik szénhidrátdús bagellel indítják a napot. Ezért a […]

Egyél több tojást!

Most, hogy vége a húsvétnak, ne dobd ki a hímes tojásokat, inkább edd meg őket! A tojásfogyasztás egy viszonylag egyszerű módja, hogy beépítsd a hasi zsírt felszámoló proteint a diétádba. Tanulmányok bizonyítják, hogy azok, akik két tojást esznek reggelire 65%-kal többet fogynak, mint azok, akik szénhidrátdús bagellel indítják a napot. Ezért a nap első étkezéseként fogyassz egyszeresen telítetlen zsírsavakban gazdag rántottát vagy kemény tojást.

El a kezekkel a pogácsától!

A túl sok só visszatartja a vizet a szervezetedben, melynek eredményeképp gömbölyűbb lesz a hasad, mint szeretnéd, ráadásul a mérleg is többet mutat majd a kelleténél. Pogi helyett egyél meg egy almát, ha délután rád tör az „ehetnék”.

has2.jpg ()

Nyomás a kertbe!

Egy remek indok, amiért érdemes gyomlálni: a hajlongás, a tépkedés és az ásás, miközben teljesen leköti az elméd, tónusba hozza a hasizmaidat is. Gyakorlatilag felér egy 10 perces hasizomgyakorlattal.

Égesd a zsírt a hajó gyakorlattal!

Dolgoztasd meg a legmélyebb hasizmaidat a következő gyakorlattal: feküdj hanyatt a földön, a karjaidat pedig nyújtsd ki a csípőd mellett kissé rézsútosan felfelé. Emeld meg a felsőtested szép lassan, eközben pedig emeld fel a lábaidat is behajlítva. A sípcsontok párhuzamosak a talajjal. Lassan ereszkedj vissza a matracra, engedd le a lábaidat is. Ismételd 15-ször, 30-60 másodperces pihenőkkel.

Elő a hullahopp karikával!

Kapj fel egy hullahopp karikát, és irány a szabad levegő! Nem véletlenül hódol ennek a szuper karcsúsító mozgásformának Michelle Obama. 30 perc alatt akár 300 kalóriát is elégethetsz vele. Mozgasd csak a tested középső részét, a felső- és alsótested maradjon stabil. Próbálj nem körbe-körbe, hanem oldalirányba mozogni a csípőddel, így hatékonyabb lesz az alakformálás. Heti 2-3 alkalom nemcsak szuperfeszes hasat eredményez, de jól is szórakozhatsz közben.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X