Főoldal > MOZGÁS > Milyen az alakod? Testreszabott edzésterv

Milyen az alakod? Testreszabott edzésterv

edzéstestalkat
0

Írta: and

Körte alak Alicia Keys-től Jennifer Love Hewitt-ig, hemzsegnek a világban a körte alkatú szépségek, szó

Körte alak

Alicia Keys-től Jennifer Love Hewitt-ig, hemzsegnek a világban a körte alkatú szépségek, szóval először is légy büszke magadra! A neked való edzésprogramokkal kapcsolatban pedig eloszlatnánk egy tévhitet: attól, hogy az alsótested erősebb, mint a karod és a vállad, és könnyebben is szedsz fel zsírt arra a területre, nem szabad elhanyagolnod a felső régiókat sem. Ezért a körte alkatúak számára nagyon ajánlott a légbokszolás (vagy akár a normál boksz edzőteremben), ami kicsit erősít optikailag a felső részeken, és nem mellesleg minden izmodat alaposan átmozgatja.

Kaja-tipp: fogyassz sok lazacot! Tele van omega-3 zsírsavval, azzal a zsírfajtával, ami tuti, hogy nem rakódik a popsidra.

Vonalzó alak

Ha olyan mázlid van, hogy ebbe a kategóriába tartozol – akárcsak Cameron Diaz -, akkor gyakorlatilag bármit felvehetsz. Amiatt sem nagyon kell aggódod, hízol-e a fenekedre vagy a csípődre, számodra a pocak a kritikus terület, ami, mivel vékony vagy, még hangsúlyosabb tud lenni, mint más testalkatú lányoknál. Épp ezért a neked való edzés a hasizomgyakorlatok és a mélyizomtorna, amit legjobb, ha minden nap végzel legalább fél órán át. Ahhoz pedig, hogy a popód is feszes és kívánatos legyen, a spinninget vagy a bicajozást ajánljuk.

Kaja-tipp: csinálj spenótsalit vagy főzd meg főzeléknek! Azon túl, hogy nagyon egészséges, a spenót jó hatással van az emészésre, és segít elkerülnöd a bébihájat. 

scarlett2.jpg ()Homokóra alak

Beyoncé, Scarlett Johansson és persze az isteni Marilyn: mind a gyönyörű homokóra-típusba tartoznak. Ha te is, akkor bár hajlamos vagy hízni a csípődre és a combodra, a hasad és a feneked biztonságban van, és ami a legjobb: fel tudsz szedni a cicidre is! Mivel a csípőd a kritikus pontod, a számodra leginkább ajánlott mozgásformák az úszás, a lovaglás, és hogy a felsőtestedet is formában tartsd, súlyzózhatsz is. Leginkább az a fontos, hogy a tónusaidat kialakítsd és megőrizd, hiszen az alakodat már így is sokan irigylik.

Kaja-tipp: paradicsom minden mennyiségben! C-vitamin bomba, és a benne lévő likopin serkentő hatású.

Atletikus alak

Ha akárcsak Hayden Panettiere és Jessica Biel, te is ehhez az alkathoz tartozol, szintén szerencsésnek mondhatod magad. Az atletikus alkatú lányok feneke pici, a derék- és csípővonaluk között nincs nagy különbség, a mellük vagy kimondottan nagy, vagy közepes nagyságú. Az ideális konfekciótípus, szóval biztos, hogy mindig találsz ruhát magadnak. Mivel leginkább az úszógumikra vagy hajlamos, ezért az aerobik és a nyújtás (jóga, NÍA) a legalkalmasabbak, hogy orvosold a problémát. Egy ötlet a palló-gyakorlat: ereszkedj négykézlábra, támaszkodj a tenyeredre. Aztán engedd le magad az alkarodra, és emeled fel a lábfejedet a padlóról. Tartsd meg a pózt egy percig. Még ötször végezd el mindkét lábbal.

Kaja-tipp: indulj hummusz-vadászatra! Nagyon tápláló, ezért nem kell belőle sokat enni, és könnyen emészthető, így az úszógumi egyik legerősebb ellenfele.

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X