Főoldal > MOZGÁS > A legtutibb gyakorlatok, amiket sosem végzel (pedig kellene)

A legtutibb gyakorlatok, amiket sosem végzel (pedig kellene)

edzésgyakorlatmozgás
0

Írta: and

1. Elő a labdával A feszes comb és kar érdekében használj svédlabdát! Támaszkodj rá

1. Elő a labdával

A feszes comb és kar érdekében használj svédlabdát! Támaszkodj rá kinyújtott karokkal (a tested egyenest formázzon), majd húzd a jobb térded a mellkasodig, és tartsd meg a pozíciót néhány másodpercig. (Mindkét lábra 10-szer)

2. A formás popóért

Feküdj le háttal a szőnyegre, a karjaidat tárd szét oldalirányban, a térdeidet pedig hajlítsd be. Majd lassan emeld fel a csípődet, amíg csak bírod, és tartsd meg a pózt néhány másodpercig, végül ereszd vissza a csípőd. (15-ször)

3. Na, meg a súlyzók

Ha nincs otthon súlyzód, megteszi a fél literes ásványvizes palack is a következő gyakorlathoz. Emeld a súlyzót a jobb válladhoz, majd lépj előre a jobb lábaddal, hajlítsd be, miközben a bal térded olyan közel engeded a földhöz, amennyire csak bírod. Aztán emelkedj vissza az alappozícióba, míg a súlyt végig a jobb vállad felett tartod. (Mindkét lábra 10-szer)

gyak2.jpg ()4. Dupla súly

Mindkét kezedbe vegyél egy súlyzót (vagy palackot), és állj meg egyenesen, összezárt lábakkal. Aztán hajolj előre, a kezeidet nyújtsd a föld felé magad előtt, a jobb lábad pedig ezzel egy időben emeld fel vízszintesen, amíg csak bírod. Tartsd meg a pozíciót néhány másodpercig, majd ereszkedj vissza alapállásba. (Mindkét lábra 10-szer)

5. Súlyzók, másképp

Feküdj a hátadra, és vedd a jobb kezedbe a súlyzót. Nyújtsd ki a karodat magasan az ég felé, majd nagyon lassan engedd vissza, míg a súlyzó párhuzamos nem lesz a mellkasoddal, végül emeld újra kezdő pozícióba. (Mindkét karra 10-szer)

6. Súlyzó ÉS labda

Nehéz, de nagyon hatékony gyakorlat: feküdj háttal a svédlabdára úgy, hogy a támaszték a lapockádnál legyen, és behajlított térdekkel tartsd meg magad. Mindkét kezedbe vegyél egy súlyzót. Nyújtsd magasan a levegőbe a karjaid, majd lassan engedd a fejed mögé, aztán vissza kinyújtott pozícióba. (Mindkét karra 10-szer)

7. Még mindig súlyzók

Állj meg egy stabil szék előtt, és tedd rá behajlítva a bal lábad. Vegyél mindkét kezedbe súlyzót, nyújtsd ki a karod, majd a felkarodat leszorítva csak az alkarjaidat emeld olyan közel a mellkasodhoz, amennyire csak tudod. (Mindkét lábbal 10-szer)

8. Egy kis művelődés

Van egy jó vaskos lexikonod? Ideje elővenni! Ne szócikket keresgélj, inkább vedd a jobb kezedbe, de úgy, hogy csak az ujjaiddal tartsd, majd állj egyenesen, és csak az alkarod segítségével (felkarok a test mellé szorítva) lassan emeld fel a lexikont olyan magasra, amennyire csak tudod. (Mindkét karra 10-szer)

9. Hason fekve

Ismét a svédlabdára lesz szükséged: feküdj rá hassal úgy, hogy a mellkasodra támaszkodsz, és kinyújtott lábakkal tartsd meg magad. Nyújtsd magad elé a karjaidat – a gyakorlat közben végig szorítsd össze az öklödet -, aztán emeld fel a két karod oldalirányban, behajlítva, végül pedig lassan fordítsd kifelé az alkarjaid (párhuzamosnak kell lenniük a padlóval). (15-ször)

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

turmixzsírégetés

Top 3 zsírégető turmix edzéshez

Írta:
10 napja 0

A mesterséges turmixokat igazi csodaszernek tartjuk, fogyaszt, vagy épp izmot épít, ráadásul nem macerás, csak fel kell oldani egy kis vízben vagy tejben, és már fogyasztható is. Azonban sokkal egészségesebb italt készíthetünk magunknak pár perc alatt, csak némi hozzávaló és egy botmixer kell hozzá.

Kövess Facebook-on!
X