Főoldal > MOZGÁS > Rázd meg magad és hozd a legjobb formádat a jó rezgésekkel!(x)

Rázd meg magad és hozd a legjobb formádat a jó rezgésekkel!(x)

0

Írta:

A Power Plate gépes edzés erősíti és feszesíti izmaidat, eltünteti a cellulitot, segít a balesetek ut&

allo.jpg ()A Power Plate gépes edzés erősíti és feszesíti izmaidat, eltünteti a cellulitot, segít a balesetek utáni felépülésben, fokozza a sportteljesítményt, és adott betegségekben is hasznos.

Mi az a vibrációs tréning?

A vibrációs tréning, vagy még pontosabba a gyorsulási tréning olyan erőgyakorlatokat takar (mint pl. guggolás vagy fekvőtámasz), melyet egy különböző frekvencián fel és le mozgó platón végzünk. A plató gyors függőleges  kimozdulása (másodpercenként 25-50 alkalommal) izom összehúzódási és elernyedési reflexet vált ki, mely automatikusan jön létre, nagyjából olyan sebességgel, mint ahogyan a plató mozog. A rezgések alapvetően a gravitációs erőt erősítik, mely a testre hat, így a szervezet erre reagál. Az eredmény? Több izomrost aktiválja magát, és sokkal gyorsabban, mint ahogyan az az edzőteremben történik. Azaz az edzési idő felére csökken.

Melyek az előnyei?

Rövidebb edzés, gyorsabb eredmények

Ahogyan azt már említettem, az izmok másodpercenként 25-50 alkalommal összehózódnak a Power Plate edzés alatt. Ha egyszerűen csak ráállunk a Power Plate gépre, mondjuk 30 Hz beállításon, 30 másodpercre, ez 900 izomösszehúzódást fog kiváltani! Azaz az idő töredéke alatt maximális kalóriaégetést produkálsz, és mindezt töredék idő alatt, a hagyományos edzéshez képest.

Jellemzően egy Power Plate edzés fél óráig tart. Az egyes gyakorlatokat csak 30-60 másodpercig kell végezni, és már jöhet is a következő. A módszerrel megelőzhető egy adott izomcsoport túlterhelése, kevesebbet kell pihenni, ugyanakkor maximalizálja az erőkifejtést és a kalóriák égetetést. A Power Plate edzésben az a szép, hogy akár ebédidőben is végezheted, és még utána marad időd bekapni egy szendvicset vagy felfrissülni.

Nagyobb izomerő

A vibrációs tréning alapvetően erőedzés, és klassz utóégetés hatást fejt ki. Azaz a pihenés alatt is égeted a kalóriákat, és így építet és pihenteted az izmokat. Ez a kalóriaégetés meghaladhatja akár a kardiovaszkuláris edzés, például a futás vagy biciklizés során elégetett kalóriamennyiséget is. A rezgéssel összekötött erőedzés nagyon jó opció azoknak is, akik félnek attól, hogy súlyokat emelgessenek, vagy sérüléstől tartanak, mert ez a hatékony erőedzés úgy égeti maximális szinten a kalóriákat, hogy közben nem okoz sérülést, és nem terheli az ízületeket.

Szebb alak, kevesebb cellulit

Ami a legészrevehetőbb, az az, hogy az edzésekkel együtt változik az alak, az egész test feszesebb, tonizáltabb lesz. A masszázs pedig segít a cellulit ellen, élénkíti a nyirokkeringést, kiüríti a sejtekben lerakódott toxinokat.

nagy.jpg ()
Orvosi előnyök

A vibrációs tréning fokozza a csontsűrűséget, csökkenti az ízületi gyulladásokkal ésaz alsó háti, deréktáji panaszokkal járó fájdalmat, fokozza a vérkeringést, és csökkenti az ízületi fájdalmat. Segít az MS és a Parkinson-kóros betegeken, javul az izomkontrolljuk és állapotuk

Jobb stabilitás és koordináció

A Power Plate plató három dimenzióban mozog (fel és le, oldalra, illetve előre és hátra). A stabilizáló izmok ezért állandóan dolgoznak a gépen. Emiatt rehabilitációra is kiváló, és növeli a sportteljesítményt, és megelőzi az esések kockázatát az idősebb korosztálynál.

Azonnal javuló flexibilitás

A Power Plate gépen végzett standard nyújtási gyakorlatokkal azonnal érezni fogod a flexibilitás fokozódását. Az unalmas nyújtógyakorlatokat gyorsan elvégezheted a Power Plate gépen. A rezgés fokozza a véráramot, mely felmelegíti az izmokat, és ezáltal könnyebben nyúlnak. Javul a mobilitás és könnyebben veszed az élet akadályait.

A Power Plate gépeket az ország több szegletében megtalálhatod, látogass el a www.power-plate.hu oldalra.

Nem szabad elfelejteni, hogy a legjobb eredményt az hozza, ha a mozgás mellé megfelelő étrendet társítunk. Szóval ugorj bátran neki egy helyes diétának és mozgási tervnek, javítsd egészségedet, alakodat.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X