Főoldal > MOZGÁS > Lehet a tél megfázásmentes is! Hogy hogyan?

Lehet a tél megfázásmentes is! Hogy hogyan?

0

Írta:

Az ősz becsapós évszak Reggel hűvös van, napközben süt a nap, este megint hűvös. Nem tudunk úgy felölt&

Az ősz becsapós évszak

Reggel hűvös van, napközben süt a nap, este megint hűvös. Nem tudunk úgy felöltözni, hogy az egész napra megfelelő legyen. Sokszor fázunk és sokszor megizzadunk, ami bizony remek alkalom a vírusoknak a támadásra. Kapar a torok, köhögünk, tüsszögünk és az őszi verkli beindulásával a gyerekek is hazahozzák a közösség minden kórokozóját.

Cikkben_kep_482x300_1.jpg ()

A megfelelő minőségű és mennyiségű táplálkozás és a rendszeres testmozgás az alapja az erős immunrendszernek. Mivel a táplálkozásra nagyon kevesen tudnak kellően odafigyelni, így érdemes a hiányt táplálék-kiegészítőből fedezni. Magyarország egyik legnagyobb táplálék-kiegészítő forgalmazója, a BioTech USA, épp az őszi immunrendszer erősítés idejére időzítette a remek vitamin akcióit , így októberben tökéletesen felturbózhatjuk készleteinket!

Cikkben_kep_482x300_3.jpg ()

Multivitamin, C-vitamin, Omega 3

A C-vitaminról  már Szentgyörgyi Albert óta tudjuk, mennyire fontos a megfázás elleni harcban. Ha már elkapott a kórság, bizony nem árt akár 2-3 g-os adagban is fogyasztani, de az immunrendszer felerősítése érdekében is elkel 1-1 gramm naponta. Főleg igaz ez azokra, akik stresszes életet élnek, sportolnak vagy dohányoznak.

A havi akcióban kiemelt az Omega 3  kapszula is, ami szintén nagyszerűen szolgálja az egészséget, hiszen védelmet biztosíthat az érelmeszesedés és a szív-érrendszeri problémák ellen. Csökkentheti a gyulladásos folyamatokat is. Nem véletlen, hogy az eszkimóknál nincs igazán szív-és érrendszeri probléma, hiszen folyamatosan Omega 3 zsírsavakban gazdag ételeket fogyasztanak.

Cikkben_kep_482x300_2.jpg ()

Ahhoz, hogy igazán jól felturbózd magad, nem árt, ha van egy alap multivitaminod is, mint amilyen a Vita Complex . Ebben minden fontos vitamin és ásványi anyag helyet kapott, amelyek alapvető fontosságúak az egészséges életmódhoz. Mindezen felül javasoljuk meghűlés esetén, hogy C-vitaminnal, kalciummal, magnéziummal és némi Omega 3 zsírsavval egészítsd ki az étrendedet!
Így jó eséllyel megúszod a téli hideg időt megfázás nélkül!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X