Főoldal > PSZICHÉ > Meditálj az egészségedért

Meditálj az egészségedért

befelé figyelésegészségmeditációmeditálás
0

Írta:

A meditáció testre-lélekre-szellemre egyaránt jótékonyan hat. Egyre több egészségmegőrző hatása nyer bizonyosságot, de már kialakult betegségek eseten is igen hasznos a rendszeres elvonulás, befelé figyelés.

Nő a koncentrációs képesség

Egy vizsgálat során bebizonyosodott, hogy a meditáció rendkívül jó hatással van a koncentrációra. Minél több ideje és minél rendszeresebben meditál valaki, annál hatékonyabban növeli koncentrációs képességének időtartamát. Így a munkavégzés és teherbírás kapcsán is rengeteg előnnyel jár a külvilág teljes kizárása, önmagunkra koncentrálás.

Csökkenti a depressziós tüneteket

Az egyik legismertebb és legnagyobb eredménye a rendszeres meditációnak nem más, mint a depresszió tüneteinek enyhítése. Mivel egyre több depresszióval küzdő beteget diagnosztizálnak, ez az alternatív kezelési módszer azért különösen vonzó a páciensek számára, mivel speciális eszközök és gyógyszerek nélkül ígér pozitív változásokat.

40973272 - silhouette young woman practicing yoga on the beach

Fájdalomcsökkentő hatású 

A gyakori meditálás még a nagyobb fájdalmakkal járó kezelések, betegségek esetén is segítség lehet. A meditációval stimuláljuk agyunk különböző területeit, és arra „kényszerítjük”, hogy a jelennel, és ne az akár nagyobb fájdalmakkal, kellemetlenségekkel együtt járó jövővel foglalkozzunk, tudatosan éljünk saját testünkben, és ne hagyjuk, hogy a fájdalom uralkodjon felettünk.

Immunerősítő 

A meditáció számtalan egészségügyi problémát képes megelőzni, hiszen immunerősítő hatása is ismert. A rendszeres meditációval a sejtek öregedése lelassul, ami nem csak külsőnkre hat rendkívül pozitívan, de sejtmegújító, öregedésgátló tulajdonsága miatt a kisebb-nagyobb betegségek is nagyobb eséllyel fognak elkerülni bennünket.

Növeli a teherbeesés esélyét

Mivel meditációval jelentős stresszcsökkenés érhető el, így még a teherbeesés esélyeit is képes növelni az, aki rendszeresen félrevonul, és csak saját magára figyel. Mivel köztudott a stressz negatív hatása a termékenységre nézve, nem véletlen, hogy a belső blokkokat feloldva sokkal hamarabb örülhetnek gyermekáldásnak, akik rendszeresen ellazítják testüket, lelküket, szellemüket.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X