Főoldal > MOZGÁS > Meditálj mozgás közben MediBallal!

Meditálj mozgás közben MediBallal!

edzésMediBallmeditációmozgássporttai chi
0

Írta:

Fontosnak tartod a test és a lélek harmóniáját? Akkor válaszd a MediBallt, ami kiváló mozgásos meditációt kínál.

A MediBall egy kínai labdajáték, ami a Tai Chi lágy, körkörös mozdulatait használva edzi a testet és a mentális egészséget. Egy 22 cm átmérőjű, gumi felületű ütővel, és egy 50 g tömegű, homokkal töltött teniszlabda méretű gumilabdával játsszák. A labdát a centrifugális erő segítségével, íves, körkörös mozdulatokkal az ütőn kell tartani a labdát. A gyakorlottabbak egyszerre két ütőt is használhatnak. Egyénileg előre megkoreografált gyakorlatokat lehet végezni. Páros, csoportos küzdelmi feladatoknál a labdát az ellenfél területére kell juttatni úgy, hogy az elkapás hang nélkül, továbbítása pedig köríves mozdulatokkal történjen. A kivitelezés mindig zenére történik, amely magas szintű esztétikai élményt, valamint meditatív állapotot garantál.

Kinek ajánlott?

Ha a testedzés mellett a koncentrációt és a kreativitást is szeretnéd fejleszteni, próbáld ki a MediBall-t. Mindegy, hogy hány éves vagy, hiszen bármikor belevághatsz a gyakorlásba. Versenysportként is űzhető, de tökéletes szabadidős tevékenység, amely segít a belső béke megtalálásában.

Ezeket a képességeket fejleszti

A MediBall az növeli az állóképességét, rugalmasságot, gyorsaságot, és ellazítja az idegrendszert. A páros, csoportos játék közben a reakcióképesség is hatékonyan fejleszthető. Javul a mozgáskoordináció, egyensúlyérzék és téri tájékozódó képesség is. Segíti a jobb és a bal agyfélteke összekapcsolódását is.

Pozitív hatásai

Fontos a természettel való követlen kapcsolat. Amikor tehetik, a követők a szabadban gyakorolják ezt a mozgásformát. Egy-egy gyakorlással töltött alkalom alatt sokkal könnyebb az ellazulás, hiszen extra mennyiségű endorfin szabadul fel a szervezetben. A mozdulatok a testi, lelki, szellemi egységet garantálják.

Fotó: Mediball.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X