Főoldal > SZAKÉRTŐK > “Aki fitt testben és lélekben, az ki van békülve önmagával”

“Aki fitt testben és lélekben, az ki van békülve önmagával”

lelki egészségpszichológiaSarkadi Bálint
0

Írta:

A wellandfit.hu állandó szakértőinek egyike, Sarkadi Bálint pszichológus mutatkozik be.

Sarkadi Bálint vagyok, a Budapest Pszichológia alapítója, klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta jelölt, szexuálpszichológus. A pszichológiai tanulmányaim elején a szexuálpszichológia keltette fel az érdeklődésemet. A párkapcsolati elakadások, a szexuális diszfunkciók, valamint a parafíliák kezelése. A mester diploma megszerzése után a klinikai szakpszichológusi képzést kezdtem el, ahol mélyebben megismerkedhettem a pszichés zavarokkal és azok kezelésével.

A munkám kapcsán sok emberrel találkozom, akiknek megismerhetem az életútjukat, és segíthetem őket az elakadásaik feldolgozásában. A terápia során elsősorban a klienseim igényeire koncentrálok. A számukra megfelelő tempóban haladva, hozzájuk igazítom a terápiás technikákat, hogy hatékonyan elérjük a célunkat. A közös munkában kialakult kapcsolat teszi lehetővé, hogy idővel eljussunk azokba a lelki mélységekbe, ahol a probléma megoldásai találhatók.

Nagy megtiszteltetés a számomra, hogy a wellandfit.hu felkért pszichológus szakértőnek. Remélem, munkámmal segíteni tudom az oldalra látogatók lelki egyensúlyának kialakítását és fenntartását.

 

Szerinted mire van szüksége az embereknek ahhoz, hogy kiegyensúlyozottak legyenek?

Az embereknek békében kell lenniük önmagukkal ahhoz, hogy kiegyensúlyozottak legyenek. A terápiás munka során sem az a cél, hogy tökéletes ember váljon a kliensből, hanem az, hogy jobban megismerje saját magát és képes legyen elfogadni önmagát.

A munkáddal hogyan tudsz hozzájárulni ehhez?

Munkám során modern és nyitott hozzáállással, empatikus, elfogadó attitűddel fogadom azokat a klienseket, akiket pszichológiai problémájuk hatékony kezelésében szeretnének segítséget kérni.

Mi a legjobb, legszebb része a munkádnak és mi a legnagyobb kihívás benne?

A legjobb, legszebb része, amikor segíteni tudok másokon és látom, nem okoz nekik már nehézséget az a probléma, amivel hozzám fordultak. A terápiás kapcsolat fejlődése során a bizalom mélyülésével megismerhetem a kliensek valódi énjét, és közösen indulhatunk el a gyógyulás útján. A legnagyobb kihívás az, hogy megtaláljam azt a módot, amivel megnyílnak a kliensek. Amikor először találkozik velem a kliensem, idegen vagyok a számára, és ebből a távoli kapcsolatból kell eljutnunk odáig, hogy a legmélyebb érzéseit is feltárja előttem.

Mit jelent számodra az, hogy valaki fitt testben és lélekben?

Ha valaki fitt testben és lélekben, az ki van békülve önmagával és megtalálta az egyensúlyát. Szerintem ez egy  nagyszerű dolog, sokak előtt vágyott cél, de sajnos kevesen képesek végig járni az odáig vezető utat.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X