Főoldal > SZÉPSÉG > Ragyogó külső minden korban!

Ragyogó külső minden korban!

fiatalságmenopauzaöregedésszépség
0

Írta:

Az október az évek múlásáról szól minden esztendőben: a hónap első napján ünnepeljük az Idősek Világnapját, majd október 18-án a menopauza világnapját, amely a nők öregedésének egyik szimbólumává vált!

Manapság az örök fiatalság illúzióját kergetve sok ember fél az öregedéstől, holott ennek az időszaknak is megvan a maga szépsége, és ha odafigyelünk az egészséges életmódra, a natúr testápolásra, akkor még külsőleg is megújulva, gyönyörűen köszönthetjük a nyugdíjas éveket.

A mai fiatalság-központú világban megpróbál mindenki fiatalabbnak tűnni a saját koránál, és ezért sokan kés alá fekszenek, vagy botoxszal béníttatják az arcizmaikat, holott már számos természetes terápia segíti az idősebb korosztályt a szépségük megőrzésében. A Dr. Organic összegyűjtött néhány megfontolandó praktikát, amelyek segítenek felvenni a harcot a szervezetünk öregedésével együtt járó bőrhibákkal, problémákkal, és mindeközben nem károsítják káros anyagokkal a testünket. Ebben a korban – a különböző betegségek megjelenésével párhuzamosan – ugyanis különösen fontossá válik az egészséges életmód, beleértve azt is, hogy kozmetikumokkal nem viszünk be mesterséges adalékanyagokat, parabéneket és egyéb vegyi összetevőket a szervezetünkbe.

1. Májfoltok a kézfejen?

Az idő múlásával szinte mindenkinél megjelennek az apró, szeplőszerű foltok a kézfejen és az alsó karon, amelyeket időskori májfoltnak hívunk. Ezeket többnyire az évek okozzák, a hosszú évtizedek napozási szokásai, UV-terhelés, mennyiségét meghatározhatja a genetikai hajlam is. Ezek a májfoltok nem keverendőek össze a fiatalkori – főként arcon megjelenő – májfoltokkal, amit többnyire hormonális változások (terhesség, gyógyszerek), túlzott napozás, szolárium használat okoz, esetleg valamilyen betegség tüneteként lépnek fel. Bármelyik májfolttal is találkozunk, a legjobb az, ha orvoshoz fordulunk, hogy tisztázzuk a foltok eredetét. Ezután pedig bevethetünk néhány natúr készítményt, hogy halványuljanak és eltűnjenek a foltjaink: ilyen például a Dr. Organic Bőrfolt halványító krém bio méhpempővel. Ebben a termékben a méhpempő és a természetes bőrfehérítő tulajdonságú Algowhite® alga és Alpha-Albulin gyengéden gátolja a melanin termelődést, javítja a hiperpigmentált bőr megjelenését, világosítja, halványítja a foltokat. Az eredmény a bőr tónusától függően változhat, és több hét használat után válik láthatóvá.

2. Ráncok ellen inkább E-vitamint!

A kor előrehaladtával a bőrünkben egyre kevesebb a keratin, a kollagén és elasztin rostok is meggyengülnek, valamint a faggyúmirigyek is kevesebb zsírt termelnek. Ezek együttesen okozzák a ráncok megjelenését. Persze a dohányzás, az egészségtelen étkezés, a túlzásba vitt napozás, a nem megfelelő testápoló-készítmények és sminkek használata szintén hozzájárul a ráncok elmélyüléséhez. A legfontosabb, hogy a bőr belülről is hidratált legyen, így ajánlott a napi 2-3 liternyi tiszta víz elfogyasztása. Emellett minden reggel használjunk jó minőségű hidratáló krémet, amely visszapótolja az elvesztett vízmennyiséget a bőrünkbe és hatóanyagaival megelőzi a ráncok kialakulását. Jó választás lehet a Dr. Organic szuperhidratáló krémje természetes E-vitaminnal, amely mélyen behatol a bőr szöveteibe és regenerálja a károsodott sejteket. Ajánlott az érett, száraz, ráncos bőr kezelésére és táplálására.

3. Ne árulkodjon a dekoltázs sem a korunkról!

A legtöbben elkövetik azt a hibát, hogy a dekoltázsukat és a nyakukat nem megfelelően ápolják, így az arcuk bár üdének hat, a nyakon és a mellen látható ráncok azonnal árulkodnak a korukról. 30 év felett a hidratáló krémek és az éjszakai krémek használata kötelező a nyakon és a dekoltázs területén is. Ha pedig a kor előrehaladtával tényleg megereszkedik a bőr ezeken a területeken, akkor keressünk kifejezetten erre a célra kialakított natúrkozmetikumokat. A Dr. Organic marokkói argánolajos mellfeszesítő krémje erősíti és tonizálja a mell és a dekoltázs területén elhelyezkedő kötőszöveteket, stimulálja a bőr sejtanyagcseréjét, fokozza annak rugalmasságát és látványosan feszesít.

4. Hennával és indigóval az ősz hajszálak ellen!

A legelső öregedéskori probléma az őszülés, amelyet sokan vegyi anyagokat tartalmazó hajfestékek használatával küszöbölnek ki. Ezek a készítmények azonban megkérdőjelezhető összetevőik révén nem ajánlottak sem fiatal- sem idősebb korban. Tévhit, hogy a növényi hatóanyagokat tartalmazó henna és indigó alapú festékekkel nem lehet befesteni az ősz hajszálakat! A Khadi ayurvédikus hajfestékcsalád vörös árnyalatai, valamint a mogyoróbarna és sötétbarna színei általában már első alkalommal befedik az ősz hajszálakat. Fekete vagy sötét színárnyalatoknál előbb egy vöröses színnel fessük át a hajat, majd ezután következzen a végső szín felvitele

5. Lépjen továbbra is fiatalosan!

Egy kutatás szerint a legtöbb 50 év feletti ember valamilyen láb-fájdalommal, visszérproblémával kénytelen élni. A kezdeti tünetek megjelenésekor nekik ajánlható, a Dr. Organic méhpempővel készült lábápolója, amely hatékonyan kezeli az elnehezült láb visszeres értágulatait, serkenti a vérkeringést. Az idősek körében szintén gyakoriak a lábfej és a talp bőrproblémái, amelyek túlnyomórészt az elégetlen keringés és a vízhiány miatt alakulnak ki: ilyen a száraz, sebesedő sarkak, a gombás köröm, a száraz, hámló bőr. A Dr. Organic manuka mézes láb- és sarokápolója lágyítja a kirepedezett száraz sarkakat, helyreállítja a talp bőrét. Ha pedig véletlenül körömgombával küzdünk, akkor bevethető a Dr. Organic teafaolajjal készült körömápolója, amely elpusztítja a gombát és támogatja a köröm növekedését.

Forrás: Dr. Organik


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X