Főoldal > Utazás > Pihenj az ország zöld szállodáiban!

Pihenj az ország zöld szállodáiban!

hotelkörnyezetszállodawellnesszöld
0

Írta:

WWF Zöld csomag a gyulai Elizabeth Hotelben A természetes erdő sokkal több, mint fával borított táj. Az erdő életközösség. Nem csak az élet sokszínűségét őrzi, de olyan szolgáltatásokat is biztosít nekünk, amelyek értéke szinte felbecsülhetetlen. Az erdő mindannyiunk életéhez hozzátartozik. Az Elizabeth Hotel****superior és a WWF Magyarország Alapítvány megállapodásának köszönhetően jött létre a szálloda ’WWF […]

WWF Zöld csomag a gyulai Elizabeth Hotelben

A természetes erdő sokkal több, mint fával borított táj. Az erdő életközösség. Nem csak az élet sokszínűségét őrzi, de olyan szolgáltatásokat is biztosít nekünk, amelyek értéke szinte felbecsülhetetlen. Az erdő mindannyiunk életéhez hozzátartozik.

Az Elizabeth Hotel****superior és a WWF Magyarország Alapítvány megállapodásának köszönhetően jött létre a szálloda ’WWF Zöld csomagja’, melynek foglalása esetén a vendég a csomag értékének 5%-val az alapítvány erdővédelmi programját támogatja. Az ajánlat további különlegessége az ingyenes kerékpárhasználat, ingyenes belépőjegy a Gyulai Várfürdőbe, illetve hogy a WWF csomagot foglaló vendégek között egész évben folyamatosan kerülnek majd kisorsolásra WWF Örökbefogadói csomagok is.

2012 májusáig az Elizabeth Hotel összesen 5 darab – Manzárd, Standard, illetve Superior kétágyas – szobája kerül részlegesen átalakításra, számos környezettudatos megoldással. A szobák falain őshonos állatfajokat, és páratlan szépségű hazai tájakat bemutató természetfotók lesznek láthatók. A szelektív hulladékgyűjtésre alkalmas szemeteseknek köszönhetően a vendégszobákban keletkező hulladékok anyagfajta szerint külön kezelhetők.

A zuhanyok, illetve a mosdók csaptelepeire víztakarékos betétek kerülnek felszerelésre, melyek csökkentik a csapok átfolyási sebességét, és így a vízfelhasználást. Ez a megoldás nem csak a víz, de az annak fűtésére használt gáz tekintetében is jelentős megtakarítást jelent. A világítást természetesen energiatakarékos izzók nyújtják, az alacsonyabb mértékű gázfogyasztás pedig a korszerű hőszigetelésnek is köszönhető.

A csomagfoglalással érkező vendégek az ingyenes kerékpárhasználatnak köszönhetően fedezhetik fel a környék látnivalóit, melyek közül mindenképpen említésre méltó a Szanazug, Póstelek és Városerdő gyönyörű természetes környezete, vagy a Szabadkígyóson található Wenckheim-kastély, impozáns parkjával.

További információk: www.elizabeth-hotel.hu

elizabeth_fokep_jo.jpg ()  

Hotel Stáció Wellness & Conference**** 

A 2006-ban épült szálloda, közel a fővároshoz, kellemes, csendes, kertvárosi környezetben található Vecsésen.

Zöld környezet

A mediterrán megjelenést kiválóan egészítik ki a főbejárat felöli növények, illetve a „külső” kert és növényei, hogy aztán a „belső” udvar teljesen ámulatba ejtse a vendégeket a halastóval, vízi növényekkel, valamint a tó körüli színpompás virágokkal.

Energiafelhasználás

A szálloda kiemelt figyelmet fordított arra, hogy már tervezés legkorábbi fázisában szem előtt legyen a környezet védelme és a megújuló energiaforrások hasznosítása. Ennek érdekében egy egyedi épületautomatizálási és informatikai rendszer került betervezésre majd beépítésre.
Az épület temperálását egy geotermikus, hőszivattyús rendszer biztosítja, a szobákban, közösségi helyiségekben a falban futó csövekben keringetett víz adja meg a helyiség beállított hőmérsékletét.
Így nincs szállópor, nem fordul elő reumatikus, asztmatikus megbetegedés. A korszerű hűtő/fűtő rendszer nem jár zajjal, mivel nincsenek ventillátorok sem.

Szelektív hulladékgyűjtés

A szállodában a különböző hulladékokat szelektíven gyűjtik és szállíttatják. A kommunális, papír és műanyag hulladékot a regionális hulladék-feldolgozó cég szállítja el, míg az esetleges üveg hulladékot a település több pontján elhelyezett szelektív hulladékszigetekhez viszik el. A veszélyes hulladékok, töltők akkuk, elemek leadása is szervezetten a település egy-egy kijelölt gyűjtőhelyén kerülnek leadásra.

Egyéb főbb tényezők

A szálloda károsanyag-kibocsátása gyakorlatilag nulla, az épületnek nincs kéménye
Hőszigetelés: 15-20 cm a teljes épületen
Napkollektor rendszer alkalmazása

Minden a Vendégért, mindent az egészségért

– Memóriahabos matracok. Ezüst szálas vagy aloe vera huzattal.

– Fitness részleg.  A Vendégek egészségét, jó közérzetét, fizikai kondícióját, szellemi kikapcsolódását egészségmegőrző/javító edzések segítik; a manapság közkedvelt TRX, a tartásjavító gerinctorna, jóga, a Cardio alakformáló órák.

– Wellness Centrum. Egy exkluzív és hangulatos hely a lelki megnyugváshoz. Impozáns Spa részleggel és különböző masszázsszolgáltatásokkal (Japán masszázs, gyógymasszázs, hát-, talp-, frissítő- és svéd masszázs) segítenek kizökkenni a hétköznapok rohanásából. 1000m²-en élvezheti a feszített víztükrű medence, a pezsgőfürdő, a finn szauna, gőzfürdő, infra szauna és tengeri klíma (só) kabin, merülő medence, Kneipp-taposó és jégpermet jótékony hatásait.

Ha felfrissülésre, megújulásra, vagy csak egy kis kikapcsolódásra vágyik, a Hotel Stáció, mely elnyerte a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége által meghirdetett „Zöld szálloda 2011-2012 ” környezetvédelmi pályázatát, egy nagyon jó választás erre a célra.

További információk: http://airporthotelstacio.hu/

hotelstac1.jpg ()

Orchidea Hotel**** Lipót – a nyugalom zöld szigete a Szigetközben

A négy csillagos wellness és családi szálloda az Orchidea Hotel Lipóton, Magyarország egyik legszebb turisztikai központjában, a Duna és a Mosoni Duna által körülölelt Szigetközben található, Győrtől 25 Km és Mosonmagyaróvártól 15 km távolságra.  A szálloda nyugodt környezetben, festői szépségű parkban fekszik, melyet egy gazdag növény és halvilággal teli folyócska vesz körül. Itt minden a pihenésről és a felüdülésről szól. A szállodát stílus és elegancia jellemzi, a nyugtató színek, művészi igényű díszítés, az impozáns belső terek és a gyönyörű fa bútorok harmonikus kombinációja mind a kellemes pihenési környezetet teremtik meg.

A lipóti Orchidea Hotel a Szigetköz egyetlen termálvízzel rendelkező szállodája. A közel 100 férőhelyes szállodában 31 klimatizált, balkonos, fürdőszobás, műholdas televízióval, WIFI internettel, minibárral, szobaszéffel, telefonnal, hajszárítóval felszerelt szobák állnak a vendégek rendelkezésére. A szállodai szobák és étterem gyönyörű és egyedi bútorzatát a Bali szigetéről érkezett kézzel készített tikfa bútorok adják.

A wellness részleget csak a szállóvendégek használhatják reggel 7 és este 23 óra között korlátlanul. A szobaár a svédasztalos reggelin, a WIFI és parkoló használaton kívül olyan minőségi szolgáltatásokat tartalmaz, mint külső és belső termálvizes élménymedence csillagos égbolttal, pezsgőfürdő, finn szauna, 4 féle infrakabin: hang fény, aroma és gyógynövényes, és kardió gépekkel felszerelt fitneszterem.

Aktív pihenési programokkal várják a természetszerető vendégeket a szálloda területén, mint, trambulin, asztali tenisz, tollas, csócsó, teniszpálya biliárd és kerékpárkölcsönzés. A szálloda legkedveltebb saját szervezésű programjai: Sétakocsi túra a lipóti természetvédelmi régióban, motorcsónaktúra a Duna érintetlen, vadregényes ágrendszerében, valamint természetismereti kenutúra.  A Duna és vadregényes ágrendszere alig egy km távolságra található a szállodától, a növény, madár és állatvilágban gazdag Lipóton, a természetet kedvelő turistákat megannyi érdekes kirándulási program várja, mint tanösvények, túraútvonalak, kilátók, kerékpár és gyalogtúrák.

Az Orchidea Hotel a családok számára is a legideálisabb kikapcsolódási környezet. A gyermekek részére nemcsak a szállás és a félpanzió árából, de a programok árából is jelentős kedvezményeket biztosítanak. A 7 év alatti kisgyermekek pótágyon ingyen, a 7-14 év közötti kamaszok pedig fél áron nyaralnak.

Lipót község a 2009-es Virágos Magyarország pályázaton országos első helyezést ért el, így 2010-ben méltán képviselte hazánkat az Európai Virágos Városok és Falvak versenyen, ahol aranyéremmel díjazták Lipótot, mint Európa egyik legszebb, legrendezettebb, legélhetőbb fejlődő települést.

További információk: http://www.orchideahotel.hu/hu/akciosajanlatok/csaladiakciok

orchideafokep.jpg ()


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X