Főoldal > EGÉSZSÉG > Legyen saját varázsigéd!

Legyen saját varázsigéd!

varázsigevarázslatwellness
0

Írta:

A szavaknak mágikus erejük van. Egy egyszerű szóban: szeretlek, benne rejlenek érzések, vágyak, élmények, amelyek túlmutatnak a szó jelentésén. Ezzel az egyetlen szóval boldoggá varázsolhatod a vele megajándékozott egész napját, míg ha gorombán szólsz hozzá, tönkre is teheted. Nem mindegy tehát, milyen szavakat használsz, amikor magadról beszél, mert ez jelentősen befolyásolja azt, amit mások gondolnak […]

A szavaknak mágikus erejük van. Egy egyszerű szóban: szeretlek, benne rejlenek érzések, vágyak, élmények, amelyek túlmutatnak a szó jelentésén. Ezzel az egyetlen szóval boldoggá varázsolhatod a vele megajándékozott egész napját, míg ha gorombán szólsz hozzá, tönkre is teheted. Nem mindegy tehát, milyen szavakat használsz, amikor magadról beszél, mert ez jelentősen befolyásolja azt, amit mások gondolnak rólad, és azt is, te hogyan vélekedsz magadról. Ezt a mágikus erőt használják a varázsigék is.

Írd ki magadból!

Az írás hatékony módszer arra, hogy megszabadulj attól, ami fáj, ami miatt aggódsz vagy szorongsz, de arra is jó, hogy könnyebben elérd, amit szeretnél. A spontán írás gyakorlása az első lépés ahhoz, hogy felfedezd, hogyan tudod használni szavaid mágikus erejét. Vonulj el egy csendes sarokba, készíts elő üres lapot és egy tollat, majd halkan mondd el magadnak néhány mondatban, miről szeretnél írni. Ezután engedd, hogy gondolataid vezessék a tollad a papíron, és írj ki magadból mindent, ami és ahogy eszedbe jut. Fejezd ki szabadon gondolataidat, érzéseidet. Ne töprengj a megoldáson, mert az lehet, hogy már írás közben bevillan, de az is lehet, hogy csak később fog eszedbe jutni. Az írás segít abban, hogy tudatosítsd magadban a gondokat, és más szemszögből lásd a problémákat. Ne akarj szándékosan rendezetten, szépen írni, használd a természetes, szokásos kézírásodat, így nagyobb hangsúlyt adhatsz vágyaidnak, kívánságaidnak. Alkalmazd ezt a módszert, ha feszültségtől szeretnél megszabadulni. Akár tombol benned a stressz vagy a fájdalom, akár őrülten vágyakozol valamire vagy valakire, vesd mindezt papírra, és meglátod, nem csak a lelked nyugszik meg ettől a gyakorlattól, de közelebb is kerülsz a megoldáshoz.

Mondd is el!

Gondolataid a kimondott szó erejével hatnak, és az akaratnak, amivel meg tudod változtatni a körülötted lévő dolgokat, a kimondott szó ad erőt. Ennek azért van nagyobb ereje a leírtnál, mert a beszédet több csatornán keresztül fogadjuk és dolgozzuk fel. A kimondott szavak növelik mentális erőnket és energiát irányítanak azokhoz a dolgokhoz, amelyekről beszélünk. (Ugyanez a funkciója a varázsigék elmondásához kapcsolódó rituáléknak is.) A szavak erejével megszabadulhatsz a benned munkáló negatív gondolatoktól és a céljaid elérését korlátozó belső hangoktól.

Ha már képes vagy vágyaidat írásban kinyilvánítani, felkészültél arra, hogy megírd és elmondd saját varázsigédet. A legegyszerűbb, ha rímes kétsoros versikét találsz ki magadnak, amely a legjobban szolgálja céljaidat. Fogalmazd meg néhány szóban, mi az, amit el szeretnél érni. Csak pozitív kicsengésű, jelen idejű szavakat használj, és ne kérj, hanem jelents ki.

Mire lesz még szükséged?

  • A varázsigékhez az univerzumot jelképező négy elemre (tűz, föld, víz, levegő) is szükséged lesz. Egy égő gyertya jelképezheti a tüzet, egy csokor virág vagy speciális növény a földet, készíts elő egy pohár vizet, és saját hangod, leheleted lesz a levegő.
  • Figyelj az időzítésre! Növekvő Hold idején olyan varázsigéket mondj, amelyek bőségre, növekedésre vonatkoznak. Fogyó Holdkor olyan bűbájokat mormolj, amelyek csökkenéssel, eltűnéssel kapcsolatosak.
  • A hét napjai is fontosak: hétfőn a kreativitással, intuícióval kapcsolatos varázsigék hatásosak, kedden az egészségre, szerdán a tudásra, csütörtökön a karrierre és a pénzügyekre, pénteken a szerelemre, barátságra vonatkozó igéket mondd. A szombat a felelősséggel, önfegyelemmel kapcsolatos varázsigéké, a vasárnap szerelemmel, gyógyulással összefüggőké.
  • A varázsláshoz szükséged lesz még egy oltárra, ez lehet például terítővel letakart szék, erre helyezd a szükséges dolgokat.
  • Tartsd észben a legfontosabb szabályokat: céljaid elérése érdekében ne mormolj olyan varázsigét, amelynek megvalósulása lehetetlen. Vágyaiddal nem okozhatsz másoknak kárt. Ha gonoszságot óhajtasz másoknak, az vissza fog szállni rád.
  • Ülj, vagy térdelj le az oltárod elé, figyeld egy kicsit a gyertya lángját, próbáld elengedni a fejedben keringő gondolatokat. Majd idézd fel a versikédet, gondolatban mondd el néhányszor, és miután feltöltötted belső erőddel, mondd ki hangosan is!

Hogyan válassz magadnak hatásos varázsigét? Kiderül a Wellness magazin januári számából!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X