Főoldal > EGÉSZSÉG > Az igazi Wellness-sztárok

Az igazi Wellness-sztárok

sztárvilágwellness
0

Írta:

A sztárvilágban is akadnak szép számmal olyanok, akik magamutogatás helyett valódi értékeket, művi szépség helyett igazi wellness-szemléletet képviselnek. A Wellness mini-díjátadóján a test és lélek harmóniáját leginkább képviselő sztárokat mutatjuk be. A legemberségesebb: Shakira A csillogásban és fényűzésben élő szőke énekesnő tisztában van vele, hogy népszerűségét és hírnevét jó ügy szolgálatába állíthatja, így sok rászorulót […]

A sztárvilágban is akadnak szép számmal olyanok, akik magamutogatás helyett valódi értékeket, művi szépség helyett igazi wellness-szemléletet képviselnek. A Wellness mini-díjátadóján a test és lélek harmóniáját leginkább képviselő sztárokat mutatjuk be.

A legemberségesebb: Shakira

A csillogásban és fényűzésben élő szőke énekesnő tisztában van vele, hogy népszerűségét és hírnevét jó ügy szolgálatába állíthatja, így sok rászorulót tud támogatni. A UNICEF legfiatalabb nagyköveteként világszerte jótékonysági akciókon és koncerteken vesz részt. A kolumbiai születésű sztár létrehozott egy alapítványt azoknak a gyermekeknek a megsegítésére, akik erőszakos cselekmények következtében kerültek utcára.

„A hazámban több mint hárommillió kisgyerek hajléktalan. Nem járnak iskolába, nem figyel rájuk senki, pedig nevük, személyiségük, érző szívük és álmaik vannak” – nyilatkozta Shakira.

Az alapítvány a Pies Descalzos, azaz a Mezítláb nevet viseli, csakúgy, mint Shakira első albuma, és célja, hogy a kiszolgáltatott apróságokat megóvja attól, hogy prostitúcióra, bűnözésre vagy gerillaharcokra kényszerítsék őket.

„Rengeteg gyermek focizik mezítláb az utcákon Barranquillában, pedig akár híres futballista is lehetne belőlük. Szeretnék valamit visszaadni szülővárosomnak abból, amit sikerült elérnem.”

Miért szeretjük még?

– Istenien táncol
Úgy rázza a csípőjét, hogy nemcsak a férfiaknak tekintenek rá csodálattal. Állítása szerint ez a vérében van, és minden barátnője ugyanígy táncol, a Karib-tenger térségében a tánc a csípő mozgásáról szól. Persze ahhoz, hogy ilyen dögösen mutasson videoklipjeiben, a Madonnával is dolgozó sztárkoreográfus, Jamie King közreműködésére is szükség volt.

– Büszke kerek hátsójára
A fenékrázás természetesen csak akkor mutat igazán jól, ha van mit rázni. Nos, Shakira nádszálkarcsúnak éppen nem mondható, de felesleg sem igen van rajta. A méretes popsi rendkívül nőies külsőt kölcsönöz a fiatal lánynak, aki nem rest eszközként használni a belőle áradó szexualitást, és megbabonázni a nézőközönség minden egyes tagját. És bár kicsinek tartja a melleit, plasztikai műtétre soha nem vállalkozna.

– Nem titkolja érzéseit
Saját maga írja a dalait, a zenét és a szöveget egyaránt. Érzéseit, örömeit, csalódásait tárja fel a szövegekben és a dallamokban.

Shakira tippje:
„A színpadon rengeteg energiára van szükségem, amit frissen préselt gyümölcs- és zöldséglevekből nyerek. Mindig van egy gyümölcscentrifuga az öltözőmben, hogy a koncertek szüneteiben vitamindús leveket kortyolgathassak.”

A legharmonikusabb: Christy Turlington

Tizenhárom éves korában fedezte fel a modellvilág, és azóta is természetességével hódít a ma már kétgyermekes anyuka. Nem csoda, hogy a sportok közül a jógába szeretett bele, ez illik legjobban szelíd, bájos lényéhez. Ráadásul másokat is szívesen megismertet ezzel az ötezer éves gyógyító rendszerrel, jógaoktató dvd-je és Living Yoga (Élő jóga) címmel könyve is megjelent.

„A jóga segített abban, hogy visszanyerjem elveszített energiáimat, és hogy a modellkedéssel járó rengeteg munka miatt kifacsart testembe új életet leheljek – meséli Christy. – Hiába voltam számos híres divatcég arca, úgy éreztem, nem ez az út, amely önmagam megvalósításához vezet. A jógától spirituális, mentális ösztönzést kaptam, hogy végre az lehessek, aki vagyok.”

Többször nyilatkozta, hogy szerinte nem sebészkéssel kell eltüntetni a ráncokat, a jóga tökéletesen alkalmas arra, hogy a testet és a lelket is fiatalon tartsa.

Miért szeretjük még?

– A dohányzás ellen küzd
Christy hosszú éveken át naponta egy doboz cigarettát szívott el, ma azonban élharcosa a dohányzás elleni kampánynak, ő az Amerikai Rákellenes Szövetség reklámarca. Láncdohányos édesapja tüdőrákban hunyt el, és a modell maga is a tüdőtágulás korai stádiumától szenved, ami a cigarettázás számlájára írható. „Szeretném, ha a fiatal lányok számára világossá válna, hogy a dohányzás nem szexi, nem divatos és nem vonzó.”

– Divatot diktál
Kifinomult stílusa tükröződik jógakollekcióján is, melynek elnevezése, a Nuala a természetes, az univerzális, az önzetlen, a végtelen és az autentikus szavak angol megfelelőinek kezdőbetűiből áll össze. A kollekció egyik darabját, a jógamatractartó táskát a Marc Jacobs divatház jegyzi, és az eladásából származó bevétel teljes egészében a Cancer Care nevű rákellenes jótékonysági szervezet kapja meg.

– Nem kínozza magát
A modell nem szeretne harminc felett is huszonévesnek látszani, sőt egyáltalán nem fél az öregedéstől.
„A karrierem intenzív szakaszában csak kihasználtam a testemet, és szinte semmit nem adtam cserébe, pedig nagyon sokat köszönhetek a külsőmnek. Pedig a testünknek hálával, nem pedig megvetéssel tartozunk.”

Amikor felhagyott a dohányzással, Christy felszedett néhány kilót, ennek persze nem örültek a modellügynökségek. Ő azonban nem kezdett pánikszerű fogyókúrába. A jógának köszönhetően tisztában van vele, hogy a belső egyensúly sokkal fontosabb annál, mint hogy erőnek erejével jól nézzen ki.

Christy tippje:
„Az ajurvédikus táplálkozás segítségével őrzöm kirobbanó formámat. Az étkezés elején édes, a közepén savanyú és sós, a végén pedig erős, keserű és fanyar ízű táplálékokat eszem.”

Kíváncsi vagy más sztárok wellness-tippjeire is? Lapozd fel a Wellness áprilisi számát!

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X