Főoldal > EGÉSZSÉG > „Hiszek a sorsszerűségben”

„Hiszek a sorsszerűségben”

Südi Iringósztároktáncwellness
0

Írta:

A szereplés olyan kapukat nyitott meg előtte, amelyek talán örökre zárva maradtak volna. Egy kis zuglói kávézóban találkozunk, táncóráról jön, ahol tanít. Miközben két banánturmix társaságában beszélgetni kezdünk, telefonja szakadatlanul csörög. – Feszített az időbeosztásod? – A kemény munkáról szólnak a napjaim. Nagy álmom válik valóra azzal, hogy hamarosan megnyithatom a saját táncstúdiómat, amelynek az […]

A szereplés olyan kapukat nyitott meg előtte, amelyek talán örökre zárva maradtak volna.

Egy kis zuglói kávézóban találkozunk, táncóráról jön, ahol tanít. Miközben két banánturmix társaságában beszélgetni kezdünk, telefonja szakadatlanul csörög.

0003211_1.jpg ()

– Feszített az időbeosztásod?

– A kemény munkáról szólnak a napjaim. Nagy álmom válik valóra azzal, hogy hamarosan megnyithatom a saját táncstúdiómat, amelynek az előkészítő munkálatainál tartunk. Emellett gyerekeket tanítok, akikkel most épp az év végi bemutató órákra készülünk. Ráadásul nemrég adtam le a szakdolgozatomat, három hetem van az államvizsgáig humánmenedzser-közgazdász szakon. Nem unatkozom, de félreértés ne essék, ez nem panasz: élvezem, hogy ennyire zsúfolt az életem.

– Mennyiben segítette a sorsod alakulását a műsor?

– Fenekestül felfordította az életem. Nemrégiben éppen arról beszélgettem a szüleimmel, hogy az elmúlt egy évben annyi minden történt velem, amennyi más emberrel talán tíz év alatt sem történik. A sors iróniája, hogy először el sem akartam vállalni a felkérést. Sem tehetséget, sem affinitást nem éreztem magamban a szereplés iránt. Végül mégis mellette döntöttem, most már látom, hogy helyesen.

– Nem hiányzik a versenyzés?

– Nem. Érdekes, hogy amikor a korábbi táncpartnerem – aki egyébként az életben is a társam volt – abbahagyta a versenytáncot, nem voltam képes megérteni, hogyan tudott felhagyni egyik napról a másikra azzal, ami addig a legfontosabb volt számára. Ma már megértem őt, hiszen most ugyanezt tettem én is. Gyönyörű tíz év volt az életemből, de már más dolgok foglalkoztatnak. Hiszek a sorsszerűségben, vallom, hogy semmi sem történik véletlenül. Emellett az is nagyon fontos, hogyan tudunk élni a kínálkozó lehetőségekkel. Lehet, hogy ha nincs mindez, akkor továbbra is versenytáncolok vagy tanítok valakinek az iskolájában, és eszembe sem jut saját stúdiót alapítani. Talán még annak ellenére sem, hogy nem szeretem, ha irányítanak.

– Mindig ilyen határozott voltál?

– Inkább céltudatos, ami szerencsére kitartással is párosul. Éppen ezért ne hangozzék szerénytelenségnek, de majdnem mindig elérem a kitűzött célomat. 

– Nyilván a táncnak köszönheted az önfegyelmed…

– Hatéves korom óta táncolok, ami amellett, hogy önuralomra nevelt, megtanított arra is, hogyan oszthatom be jól az időmet. Ez a mai rohanó világban felbecsülhetetlen előny.

– A hajtásban jut időd magadra?

– Igen, erre mindig figyelek. Most éppen egy méregtelenítő kúrát tartok, bár nem azzal a céllal, hogy fogyjak, hanem hogy megtisztítsam a szervezetemet a felesleges, káros anyagoktól. Ez abban is segít, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot igyak, mert bevallom, hogy ez nem mindig sikerül. Pedig a bőröm szempontjából is fontos lenne, mert korábban sok problémám volt vele. Nagyon pattanásos voltam, csak a csalántea rendszeres fogyasztásával tudtam enyhíteni a tüneteket.

0003211_2.jpg ()

– A fogyásról jut eszembe: nyilván sosem voltak súlyproblémáid.

– Sajnos ez nem így van! Hízékony alkat vagyok. Korábban, amíg versenyszerűen táncoltam, a szezon végeztével, a nyári pihenőidőben mindig felkúszott rám pár kiló. Tizennyolc éves korom előtt egy-két nap alatt sikerült lefaragnom a felesleget, ám amint elhagytam ezt a kort, hónapok kellettek ahhoz, hogy csökkenteni tudjam a súlyomat. És a viszonylag alacsony termetem miatt még jobban résen kell lennem, hiszen már egy kiló plusz is meglátszik rajtam.

– Odafigyelsz az étkezésedre?

– Természetesen, hiszen nem fogyaszthatok bármit, amit megkívánok. Általában este hat után már nem eszem, és nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztok. Anyu gyümölcslevese például verhetetlen. Van, hogy nyaranta szinte napokig csak ezen élek.

Névjegy: Südi Iringó
Születési idő: 1982. szeptember 14.
Csillagjegye: Szűz
Magassága: 157 cm
Testsúlya: 45 kg
Honnan ismerjük? A Szombat Esti Láz első szériájában Hajas László, a másodikban Somló Tamás táncpartnere volt.
Kedvenc étele: édesanyja gyümölcslevese, rántott sajt zöldséges barnarizzsel, tartármártással
Kedvenc itala: őszibaracklé, ananászlé, koktélok
Kedvenc táncstílusa: latin táncok, azon belül is a jive

A Südi Iringóval készült interjú folytatását és Iringó kedvenc receptjeit, wellness-tippjeit a júliusi Wellness magazinban olvashatod.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X