Főoldal > EGÉSZSÉG > Aláírásod te magad vagy!

Aláírásod te magad vagy!

grafológiakézíráswellness
0

Írta:

Az aláírás hordozza legerőteljesebben tulajdonosa keze nyomát. Ezt a néhány betűt írod le életedben a legtöbbször: a neved te magad vagy. Személyessége és a sok ezerszer ismételt betűkötések miatt minden más jelnél erősebben hordozza lényed lenyomatát. Aláírás nélkül egyetlen kézírás sem elemezhető teljességében. Bár akárcsak ujjlenyomatból, ebből sincs a világon két egyforma, néhány jellegzetességet te […]

Az aláírás hordozza legerőteljesebben tulajdonosa keze nyomát. Ezt a néhány betűt írod le életedben a legtöbbször: a neved te magad vagy. Személyessége és a sok ezerszer ismételt betűkötések miatt minden más jelnél erősebben hordozza lényed lenyomatát. Aláírás nélkül egyetlen kézírás sem elemezhető teljességében. Bár akárcsak ujjlenyomatból, ebből sincs a világon két egyforma, néhány jellegzetességet te is könnyen felismerhetsz saját nevedben.

Először is: mi az az aláírás?
A válasz nem is olyan egyszerű, mint gondolnád: ha szerelmednek írsz levelet, talán úgy búcsúzol „Kiscicád”. Ez is te vagy, és ebből is kiolvasható sok minden rólad is, és kettőtök kapcsolatáról. Aláírtad a levelet, grafológiai értelemben ez mégsem teljes értékű aláírás. Mint ahogy a szignó sem, a hivatalos iratokon szereplő rövidített névjegy. Az aláírásod a teljes hivatalos neved: ami a személyi igazolványodban szerepel – az ehhez való viszonyod önmagában beszédes.

Olvashatóság
Az aláírás gyakran nehezen betűzhető ki: ez érthető is, hiszen olyan jól begyakorolt mozdulattal kanyarítod, hogy a lendület a kirajzolt formák rovására mehet. Mégis: a többé-kevésbé olvasható aláírás azt mutatja, hogy gazdája olyan ember, aki nyíltan felvállalja önmagát: amilyen világosan rajzolódik ki a neve, olyan világosan mutatja meg magát a világnak. Egyrészt megbízható, másrészt nyílt ember.

Ne ijedj meg, ha a tied nem ilyen! A kevésbé olvasható formák árulkodhatnak zárkózottabb személyiségről, akinek idő kell, hogy megnyíljon, hogy fel merje tárni belsejét. De vigyázat! Az olvashatatlanság jelenthet szándékos takargatást is – az ilyen embernek titkolnivalója van, jobban jársz, ha nem bízol meg benne.

Vezetéknév, keresztnév
Grafológiai szempontból vezetékneved a „hivatalos” énedet tükrözi, míg keresztneved a „magánéletit”. Mit jelent ez? A neved te magad vagy: annak részei pedig mesélnek különböző életszerepeidről. Aki egybe írja a vezeték-és keresztnevét, annak egybefolyik munkája a magánélettel. Vagy azért, mert például művész, és minden pillanatban alkot, akkor is, ha éppen lófrál az utcán – vagy azért, mert egyszerűen olyan sokat dolgozik, hogy nem marad hely a magánéletére.

Izgalmas lehetőség az asszonynevek vizsgálata: a név többi részével összevetve elárulja, hogyan érzi magát feleségként viselője. A friss házas odaadó figyelemmel kanyarítja új büszkeségét, míg a válni készülőnél láthatóan csúnyább, olvashatatlanabb, zaklatottabb lesz ez a rész a többihez képest.

Nem csak a kézírás
Egyre többet írunk géppel, egyre kevesebbet kézzel. De még egy e-mail, vagy SMS is értelmezhető grafológiai szempontból! Ezek az írásformák csábítanak a minél egyszerűbb megoldásokra, a külsőségek elhanyagolására. De jól teszed, ha aláírásodnak – azaz önmagadnak – még itt is megadod a kellő tiszteletet. Aki szívesen írja alá egy baráti e-mailben kisbetűvel a nevét, jó, ha tudja, hogy ezzel saját magát fosztja meg a kijáró nagybetűs megbecsüléstől. Egy ilyen apró kis jel is elárulja, hogy önbizalmára bizony ráfér az erősítés!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X