Főoldal > EGÉSZSÉG > Így válassz wellness-hotelt!

Így válassz wellness-hotelt!

hosszúhétvégehotelszállówellness
0

Írta:

Sorra nyílnak az országban a különböző wellness-hotelek. Azt, hogy milyen szempontok szerint választasz, amikor egy kis kikapcsolódásra vágysz, természetesen a saját ízlésed és igényeid határpozzák meg. Olyan szállót keresel, ahol szaunával és kölcsönözhető kerékpárral várnak? Szeretnéd, ha a gőzfürdőben tölthetnéd időd nagy részét, és az is fontos lenne, ha fürdőköpennyel és tiszta törölközővel tennék teljessé a […]

Sorra nyílnak az országban a különböző wellness-hotelek. Azt, hogy milyen szempontok szerint választasz, amikor egy kis kikapcsolódásra vágysz, természetesen a saját ízlésed és igényeid határpozzák meg.
Olyan szállót keresel, ahol szaunával és kölcsönözhető kerékpárral várnak? Szeretnéd, ha a gőzfürdőben tölthetnéd időd nagy részét, és az is fontos lenne, ha fürdőköpennyel és tiszta törölközővel tennék teljessé a kényelmed? Ezek mind valóban fontos választási szempontok.

0010428_1.jpg ()

De vajon a sok wellness-szolgáltatást nyújtó szálloda közül a szabályok szerint melyek minősülnek valóban wellness-hotelnek? Összegyűjtöttük a főbb ismérveket, amelyek a legfőbb jellemzői egy wellness-szállónak.

Egy igazi wellness-hotel az alábbi szolgáltatásokkal rendelkezik:  

  • minimum egy beltéri fürdő
  • kétféle szauna és/vagy gőzfürdő
  • 4 féle arc, test-, kéz-, láb- és hajápoló kezelés
  • 6 féle masszázs és relaxációs szolgáltatás
  • reform és vegetáriánus, illetve a régióra jellemző magyaros konyha
  • kardiógépek, fitness-terem és sportoktató
  • 3-féle kulturális és művészeti programlehetőség
  • műszakonként egy wellness-szakember  

Ha egy – általad kiszemelt – szálloda nem rendelkezik a fenti szolgáltatások valamelyikével, az természetesen még nem jelenti azt, hogy egy itt töltött hosszúhétvége ne lenne alkalmas a kikapcsolódásra, feltöltődésre, csupán azt mutatja, hogy hivatalosan nem minősül ilyen kategóriájú szálláshelynek.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X