Főoldal > EGÉSZSÉG > Megdöbbentő adatok az önkielégítésről

Megdöbbentő adatok az önkielégítésről

önkielégítésszexwellness
0

Írta:

Mikor volt az utolsó alkalom, hogy maszturbáltál? Ha körbenézel, mielőtt válaszolsz magadban, akkor üdv a klubban! Nőként szívesen megvitatjuk a legextrémebb szexuális kalandjainkat, a szeretőnk vagy a szerelmünk szexuális szokásait, megtárgyaljuk, milyennek kell lennie egy tökéletes pénisznek, a szóló szex viszont valamiért ritkán kerül szóba. Pedig nem kell szégyenkeznünk, egy angol havi magazin utánajárt a […]

Mikor volt az utolsó alkalom, hogy maszturbáltál? Ha körbenézel, mielőtt válaszolsz magadban, akkor üdv a klubban! Nőként szívesen megvitatjuk a legextrémebb szexuális kalandjainkat, a szeretőnk vagy a szerelmünk szexuális szokásait, megtárgyaljuk, milyennek kell lennie egy tökéletes pénisznek, a szóló szex viszont valamiért ritkán kerül szóba. Pedig nem kell szégyenkeznünk, egy angol havi magazin utánajárt a dolognak, és meglepő adatokat hozott nyilvánosságra.

Mennyien?

A felmérés szerint a megkérdezett nők 94 százaléka maszturbál, és nem csak azok, akik egyedülállók. Kétharmaduk párkapcsolatban él – tehát az, hogy van pasid, nem ok arra, hogy lemondj a magad szerezte gyönyörről. Pedig a férfiak 55 százaléka úgy gondolja, hogy a maszturbálás inkább a pasidolog. Ettől eltekintve a megkérdezett nők 71 százaléka nem magányosan űzi a szóló szexet, hanem a párja előtt élvez el. Gondolj bele, mennyi mindent tanulhat tőled és rólad így a kedvesed!

0017496_1.jpg ()

Milyen gyakran?

A nők egyharmada hetente egyszer, de gyakran kétszer is maszturbál, a megkérdezettek 3 százaléka viszont naponta egyszer szerez magának örömet. A maradék havonta néhányszor merül el egyedül a gyönyörök kertjében. És mi van azokkal, akik sosem nyúlnának magukhoz? A többségük a felmérés szerint tényleg azt gondolja, hogy ezt csak pasik csinálják. A szerencséseknek (vagy a füllentőknek?) pedig nincs szükségük erre a pluszra, hiszen nagyszerű a szerelemi életük.

Miért?

A megkérdezett nők 80 százaléka egyértelműen azért nyúl magához, mert feszül bennük a vágy. Többek ezen felül csak úgy, önmaguk szórakozására kényeztetik magukat, mások pedig a szexuális életük kiteljesedését látják benne. Azzal, hogy felfedezik a testük igényeit, és jobban megismerik önmagukat, a partnerüknek is meg tudják mutatni, hogy jó nekik. A szingliknek a maszturbálás maga a szex – ahogy Woody Allen mondta, olyan valakivel, akit szeretsz. Megdöbbentő lehet, de a sokat és keményen dolgozó nők egynegyede szerint a maszturbálás a legjobb módja a stressz feloldásának.

Hol?

Csak azért, mert azt gondoltad, maszturbálni csak a háló- vagy a fürdőszobában, zárt ajtók és süket falak között lehet, attól más még csinálhatja kevésbé elszeparált helyen is. A felmérésben megkérdezett nők egyötöde például az irodai vécében szólózik. És meglepő, de van a nagyon merész 9 százalék, aki a tömegközlekedési eszközön sem riad vissza attól, hogy egy kis élvezethez jusson. Vannak, akik a dugóban való várakozást ütik el egy kis önkényeztetéssel. Mások szokványosabb helyet választanak, például a tusolót, vagy az egykori gyerekszobájukat, amikor hazalátogatnak.

Hogyan?

A legtöbben (64%) nem használnak semmiféle segédeszközt, csak a saját kezük játékosságában bíznak. Csak nagyon kevesen gondolják úgy, hogy a nők nem használhatnak szexuális játékszereket, de körülbelül ugyanennyien vannak, akik a táskájukban mindenhova magukkal viszik a kedvenc vibrátorukat. Ki tudja, mi jöhet aznap? A megkérdezett nők 40 százaléka hanyatt fekve, a kedvesére vagy a plátói szerelmére gondol maszturbálás közben. Alig 4 százaléknak jut eszébe a főnöke, 14 százalék valamilyen híres és veszettül jóképű színésszel fantáziál, és sokan vannak, akik a pornótól is lázba jönnek.

A hab a tortán

A felmérés szerint a szóló szex átlagban több orgazmust eredményez, mintha a partnereddel szexelnél. A megkérdezettek fele mindig elélvez, de közülük csak 19 százalék mondhatja el ugyanezt akkor, ha a partnerével van.

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X