Főoldal > EGÉSZSÉG > Elképesztő! Meztelenül is túrázhatsz!

Elképesztő! Meztelenül is túrázhatsz!

férfimeztelenségtúrázás
0

Írta:

Dr. Elmar Basse német pszichológus-kutató szerint azért szeretünk megszabadulni a textíliáktól, mert a meztelenség a természetesség érzését nyújtja, miközben nagyfokú szabadságérzéssel „ruház” fel minket. Ruhában – legtöbben – úgy gondoljuk, hogy civilizációs korlátok közé vagyunk szorítva, amit viszont meztelenséggel szó szerint levetkőzhetünk. Ruháinktól megfosztva megpróbálunk a szorongató gondolatoktól is megszabadulni, és átadjuk magunkat a tiszta […]

Dr. Elmar Basse német pszichológus-kutató szerint azért szeretünk megszabadulni a textíliáktól, mert a meztelenség a természetesség érzését nyújtja, miközben nagyfokú szabadságérzéssel „ruház” fel minket.

Ruhában – legtöbben – úgy gondoljuk, hogy civilizációs korlátok közé vagyunk szorítva, amit viszont meztelenséggel szó szerint levetkőzhetünk. Ruháinktól megfosztva megpróbálunk a szorongató gondolatoktól is megszabadulni, és átadjuk magunkat a tiszta természetnek és természetességnek – fogalmaz a német kutató.

Németországban, a Harz hegységben nemrég nyitották meg az első hivatalos, nudisták számára kialakított túraútvonalat, amely 18 kilométeren keresztül adja meg a lehetőség arra, hogy a résztvevők ruha nélkül, önfeledten túrázhassanak.

Ez azonban nem egyedi eset. Szász-Svájcban például lehet sziklát mászni jócskán hiányos felszerelésben (persze a beülő, a sisak, a karabiner és a kötél szükségeltetik), de arra is volt már példa, hogy nudista golfversenyt rendeztek, mégpedig 2003-ban a spanyolországi Malagában. Amerikában pedig már régóta trend a nudista jóga, aminek egyik fellegvára San Franciscoban működik.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X