Főoldal > EGÉSZSÉG > Hihetetlen! Tízezrek halnak bele a terhesség művi megszakításába!

Hihetetlen! Tízezrek halnak bele a terhesség művi megszakításába!

abortuszfogamzásgátláshaláleset
0

Írta:

Az Abortusz a világban: az egyenlőtlen haladás évtizede című tanulmány szerzői kiemelik, hogy – különösen a fejlődő országokban – túl sok nő esik át nem biztonságos abortuszon. Számításaik szerint ezek a beavatkozások évente 70 ezer nő életébe kerülnek szerte a világon, mintegy ötmillió nőt kezeltek a műtétek szövődményei miatt, további hárommillió pedig kezelés nélkül maradt […]

Az Abortusz a világban: az egyenlőtlen haladás évtizede című tanulmány szerzői kiemelik, hogy – különösen a fejlődő országokban – túl sok nő esik át nem biztonságos abortuszon. Számításaik szerint ezek a beavatkozások évente 70 ezer nő életébe kerülnek szerte a világon, mintegy ötmillió nőt kezeltek a műtétek szövődményei miatt, további hárommillió pedig kezelés nélkül maradt a komplikációk után.

Sharon Camp, az intézet elnöke elmondta, hogy a fejlett országok csaknem mindegyikében engedélyezett és biztonságos az abortusz. Sok fejlődő országban azonban tiltják a terhesség művi megszakítását, ami kockázatos beavatkozásokhoz vezet. A tanulmányban megállapították, hogy 32 ország teljesen tiltja az abortuszt, s az összes nő 40 százaléka olyan országban él, ahol “erősen tiltó” jogszabályok vannak érvényben.

A dél-amerikai termékeny korú nők 97 százaléka szigorú abortuszszabályozású országban él, és ez igaz az afrikai nők 92 százalékára is. Az intézet adatai szerint 19 országban csökkent, háromban viszont jelentősen növekedett a szabályozás szigora.
 
Jó hír, hogy a nemkívánatos terhességek aránya a 15 és 44 év közötti korosztályban az 1995-ös 69 ezrelékről 2008-ra 55 ezrelékre csökkent. A fogamzásgátlást alkalmazó házas nők aránya pedig 1990 és 2003 között 54 százalékról 63 százalékra emelkedett – állapították meg az intézet szakemberei.

Forrás: MTI


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X