Főoldal > EGÉSZSÉG > 2 villámgyors téli hajápoló tipp

2 villámgyors téli hajápoló tipp

hajápolás
0

Írta:

1. Csalánnal a haj szárazsága ellenAkármelyik típusba tartozik is a hajad, nem követsz el nagy baklövést, ha csalánnal ápolod. A  csalán leveléből vagy gyökeréből készült főzetek azonban a száraz hajra vannak a legjobb hatással. Tippünk: Ha télen fénytelenné, sprőddé válik a hajad, akkor mosd csalán samponnal, vagy készíts teát a növény leveléből vagy gyökeréből, és öblítsd […]

1. Csalánnal a haj szárazsága ellen

Akármelyik típusba tartozik is a hajad, nem követsz el nagy baklövést, ha csalánnal ápolod. A  csalán leveléből vagy gyökeréből készült főzetek azonban a száraz hajra vannak a legjobb hatással.
Tippünk: Ha télen fénytelenné, sprőddé válik a hajad, akkor mosd csalán samponnal, vagy készíts teát a növény leveléből vagy gyökeréből, és öblítsd vele rendszeresen a hajadat!

2. Ricinusolaj a zsíros hajra

A hajad hajlamos a zsírosodásra, és az őszi-téli kalap- és sapkaviselés különösen rossz hatással van a fejbőröd egészségére? Naponta mosod a hajad, de úgy érzed, egyáltalán nem lesz szebb a tőle? A szintetikus alapanyagú samponoktól ne várd, hogy segítenek a faggyútermelés csökkentésében – próbáld ki inkább a ricinusolajat, amely már néhány alkalom után megszünteti a hajad zsírosodását!
Tippünk:
Fele-fele arányban keverj össze ricinusolajat és étolajat, a keveréket kend a hajadra, majd csavard be törölközővel. Tizenöt-húsz percig hagyd rajta a pakolást, majd mosd meg a hajad! Mivel a ricinusolaj szaga nem túl kellemes, ügyelj arra, hogy a pakolás az utolsó cseppig kimosd a hajadból!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X