Főoldal > EGÉSZSÉG > Mégsem lehet semleges nemű Norrie May-Welby

Mégsem lehet semleges nemű Norrie May-Welby

operációszexualitás
0

Írta:

A 48 éves May-Welby csütörtökön bejelentette, annak ellenére is tovább folytatja küzdelmét, hogy az új-dél-walesi hatóságok érvénytelenítették hivatalos iratát, amelyben nem meghatározott neműként szerepelt. Az okmányt azt követően töltötték ki így, hogy orvosok tanúsították: May-Welby neme nem határozható meg egyértelműen.  Egy új rendelkezés értelmében azonban csak akkor kaphat érvényes iratokat, ha újabb nemváltoztató beavatkozás révén […]

A 48 éves May-Welby csütörtökön bejelentette, annak ellenére is tovább folytatja küzdelmét, hogy az új-dél-walesi hatóságok érvénytelenítették hivatalos iratát, amelyben nem meghatározott neműként szerepelt. Az okmányt azt követően töltötték ki így, hogy orvosok tanúsították: May-Welby neme nem határozható meg egyértelműen. 

Egy új rendelkezés értelmében azonban csak akkor kaphat érvényes iratokat, ha újabb nemváltoztató beavatkozás révén egyértelműen nő vagy férfi lesz. 

A magát semleges neműként meghatározó May-Welby eredetileg férfinak született, de nemváltoztató műtéteken esett át. Később nőként sem érezte magát boldognak, így nem nélkül kívánt tovább élni.

Forrás: MTI


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X