Főoldal > EGÉSZSÉG > Íme, a 8 legnagyobb hiba, amit elkövethetsz napozáskor

Íme, a 8 legnagyobb hiba, amit elkövethetsz napozáskor

fényvédelemnapégésnapozásnapozókrém
0

Írta: and

Spórolsz a napozókrémmel Ha a naptejből nem a megfelelő mennyiséget viszed fel a bőrödre, nem alakul ki az optimális védettség. Tehát a fényvédővel soha ne fukarkodj, ha pedig sok időt szándékozol a szabadban tölteni, akkor kend be az egész tested – még akkor is, ha bikinit, vagy nyári ruhát viselsz. Ezt legalább indulás előtt húsz […]

Spórolsz a napozókrémmel

Ha a naptejből nem a megfelelő mennyiséget viszed fel a bőrödre, nem alakul ki az optimális védettség. Tehát a fényvédővel soha ne fukarkodj, ha pedig sok időt szándékozol a szabadban tölteni, akkor kend be az egész tested – még akkor is, ha bikinit, vagy nyári ruhát viselsz. Ezt legalább indulás előtt húsz perccel tedd meg, így a krémnek lesz elég ideje felszívódni.

Ha felhős az idő, nem kened be magad

Mindenképp gondoskodni kell a fényvédelemről akkor is, ha hétágra süt a nap és akkor is, amikor felhők borítják az eget. Minden reggelt kezdj úgy, hogy a szabadon hagyott bőrfelületeket bevonod naptejjel, ily módon egyáltalán nem kell aggódnod, ha elmész otthonról.

napozascikk1.jpg ()Azt gondolod, ha magas fényvédőfaktorú terméket használsz, egész napra biztosított a védelem

Ne ringasd magad a magas fényvédőfaktor által nyújtott illúziókba. Nem számít, milyen értékű szám díszeleg az általad használt terméken, bőkezűen, valamint újra és újra fel kell vinned a készítményt, legalább másfél óránként.

Nem a megfelelő formulát választod

Maximális védelemre akkor tehetsz szert, ha széles spektrumú fényvédőt részesítesz előnyben, amely mind az UV-A, mind pedig az UV-B sugarakat blokkolja. Keress olyan kencét, amely Mexorylt vagy cink-oxidot tartalmaz!

Valamiről megfeledkeztél…

Csak mert haj borítja a fejbőrt, még nem jelenti azt, hogy nincs kitéve a káros napsugarak veszélyeinek. Ha huzamosabb ideig a napon leszel, használj kifejezetten a hajra való fényvédő spray-t, vagy hordj kalapot. Ne csak a fejedre összpontosíts; a füleidre is fordíts kellő figyelmet. A harmadik terület, amely nem kapja meg a szükséges fényvédelmet az a lábfejünk, főleg, hogy ez a testrészünk az, amelyik strandoláskor először érintkezik a vízzel. Szóval a lábfejedről se feledkezz meg, kend be, mielőtt belebújsz a szandálodba.

Sminkkel gondoskodsz a fényvédelemről

Ma már sok alapozó és kompakt púder tartalmaz fényvédőt, ettől függetlenül ezek nem védenének kellő mértékben az UV- sugaraktól. Szakértők szerint a normál mennyiségnél hétszer többet kellene felvinned az ilyen termékekből, mintha teljes értékű fényvédő készítménnyel óvnád az arcod.napozascikk2.jpg ()

Túl érzékeny vagy (és nem is tudsz róla)

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy bizonyos gyógyszerek, például vérnyomáscsökkentők, fogamzásgátlók és egyes antibiotikumok érzékennyé tehetnek a napra, és fokozzák a leégés veszélyét. Továbbá légy óvatos ezekkel az ételekkel: zeller és lime, valamint más citrusfélék, amelyekben furokumarin van. A nap interakcióba lép ezekkel a vegyületekkel, és piros foltokat okoznak a bőrön, amelyek csak hónapok alatt halványodnak el. Légy hát körültekintő, ha a medencénél olyan koktélt szürcsölsz, ami ezekkel az összetevőkkel készült.

Megfeledkezel az ajkaidról

Az ajkak inkább ki vannak téve a nap káros sugarainak, mint az arc más részei. Ha a nap folyamán sokat tartózkodsz majd a szabadban, akkor szerezz be olyan szájfényt, amely legalább 20-as fényvédőfaktorral rendelkezik. Csak azután vond be vele a szádat, hogy bekented fényvédős ajakbalzsammal. Ne mulaszd el a nap folyamán rendszeresen ismételni ezt a műveletet.

Nézd meg jobban – válaszd a minőséget!

Rágcsálj és légy bikinikompatibilis! 

Jó lenne lefogyni?


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X