Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 kérdés a hyaluronsavról

5 kérdés a hyaluronsavról

bőrbőrfiatalításhyaluronsavkezelésszakemberszépség
0

Írta: and

Mi a funkciója? A hyaluronsav az egyik legérdekesebb és legváltozatosabb anyag, ami természetes formában megtalálható a testünkben, és ott fontos funkciókat tölt be. A hyaluronsav a kötőszövetekben hálószerűen kapcsolja össze és tölti ki a sejtek közti állományt, így biztosítja a különböző szövetek rugalmasságát és térkitöltését.  E különleges sav szabályozza testünk vízháztartását, gondoskodik bőrünk nedvességtartalmáról, javítja […]

Mi a funkciója?

A hyaluronsav az egyik legérdekesebb és legváltozatosabb anyag, ami természetes formában megtalálható a testünkben, és ott fontos funkciókat tölt be. A hyaluronsav a kötőszövetekben hálószerűen kapcsolja össze és tölti ki a sejtek közti állományt, így biztosítja a különböző szövetek rugalmasságát és térkitöltését.  E különleges sav szabályozza testünk vízháztartását, gondoskodik bőrünk nedvességtartalmáról, javítja annak rugalmasságát, támogatja az immunrendszert, és segíti a méreganyagok lebomlását. Emellett a hyaluronsav megköti a szabadgyököket is, így az egyik legjobb antioxidáns.

Meddig termelődik?

Szervezetünkben a hyaluronsav, az elasztin és a kollagén tartalma születésünktől fogva folyamatosan újratermelődik, ám mennyisége a kor előrehaladtával fokozatosan csökken, aminek legszembetűnőbb jelei az ízületi fájdalmak mellett a bőr öregedése. A hyaluronsav saját térfogata rendkívül nagy mennyiségű vizet képes megkötni, így nem meglepő, hogy csökkenő volumene a későbbiek során bizonyos egészségügyi problémákat okozhat a szervezetünkben.

fiatalitcikk.jpg ()Miért hívják bioliftingnek?

A ráncfeltöltésre használt hyaluronsavas anyag a bőrbe, közvetlenül a ráncok alá fecskendezve képessé válik természetes módon több nedvességet megkötni, így a bőr belülről fiatalodik. Az így bejuttatott hyaluronsav lassítja az öregedési folyamatokat, megszünteti a ráncokat, és stimulálja a kollagén valamint az elasztin termelődését is. A hyaluronsav tehát elősegíti a fiatalos megjelenést, ennek hatására a bőr simábbá és volumendúsabbá válik.

Mikor érdemes elkezdenem a lifting kezeléseket?

Ahogy öregszel, tested egyre fokozottabb igénybevételnek van kitéve, így ahhoz, hogy fiatalos és üde maradhass, a megelőzés szempontjából nagyon fontos a kezeléseket minél korábban, már akár 25 éves kortól elkezdened. Az anti-aging szakemberek szerint a bőrfiatalítást érdemes bizonyos időközönként megismételned, ám a sugárzó kinézethez természetesen egészséges életmód is szükséges.

Hogyan juthatok hozzá?

A bőr öregedésének késleltetésére ma már számos szépészeti eljárás közül választhatsz, ám a hyaluronsavat beszerezheted táplálék-kiegészítők, krémek, testápolók, kapszulák vagy ampullák formájában is. A Kollagén & Hyaluronsav kapszulában lévő hatóanyagok elősegítik bőröd rugalmasságának megőrzését, de hajad, körmöd szépségéről és ízületeid könnyedebb mozgékonyságáról is gondoskodnak. (www.herbahaz.hu). A Dr. Chen™ Megújító és Feszesítő krém olyan erősen koncentrált hyaluronsavat tartalmaz, ami a kollagénnél is hatékonyabban köti meg a vízmolekulákat, értékes növényi összetevői pedig bőröd mélyebb rétegeit is hatékonyan hidratálják. (www.sunrider.com).

Wellness Cafe tipp: Aloe Vera alapú hyaluronsavas ampulla hamamelisszel (www.jeandarcel.hu), Bielenda collagén-hyaluronsav nappali krém (bielenda.provitamin.hu)

Formásabb alak, lépésről lépésre!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X