Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 tipp, hogyan védd ki a mellrákot

5 tipp, hogyan védd ki a mellrákot

alkoholbetegségmegelőzésmozgásrák
0

Írta: and

Mozogj! A mozgást sosem késő elkezdeni, főleg, ha az egészségedről van szó. Az edzés ugyanis csökkenti a szervezetedben az ösztrogénszintet, mely kapcsolatban áll a mellrák kialakulásával. Napi 45-60 perc intenzív mozgással már rengeteget teszel azért, hogy elkerüljön a rettegett betegség. Dobd le a felesleges kilókat! Különösen menopauza után az elhízott nőknek kétszer akkora az esélye, […]

Mozogj!

A mozgást sosem késő elkezdeni, főleg, ha az egészségedről van szó. Az edzés ugyanis csökkenti a szervezetedben az ösztrogénszintet, mely kapcsolatban áll a mellrák kialakulásával. Napi 45-60 perc intenzív mozgással már rengeteget teszel azért, hogy elkerüljön a rettegett betegség.

Dobd le a felesleges kilókat!

Különösen menopauza után az elhízott nőknek kétszer akkora az esélye, hogy kialakuljon náluk a mellrák, de a gyors súlygyarapodás is kockázati tényező. Ezt megelőzendő gondoskodj a megfelelő táplálkozásról, mellyel el tudod érni, hogy leapadjanak rólad a kilók, vagy éppen fel se kússzanak, illetve a már említett rendszeres mozgás is elengedhetetlen.

Fogyassz elegendő D-vitamint!

Egyre több vizsgálat mutatja ki, hogy a mellrákban szenvedő nők jelentős részének D-vitamin hiánya van. Éppen ezért a D-vitamin bevitelről semmiképp se feledkezz meg! Napozás útján is hozzájuthatsz, de spenót, máj vagy csalántea-fogyasztás által is, illetve kapszula formájában.

shutterstock_63666340.jpg ()Igyál mértékkel!

Egy pohár bor még nem a világ vége, de, ha naponta elfogyasztasz egy-két pohár italt, 32%-kal növeled a mellrák kialakulásának kockázatát, ha pedig ennél is több alkohol legurul, akkor akár 51%-kal.

Vizsgáld meg önmagad!

Bár a legújabb kutatás arra a következtetésre jutottak, hogy az önvizsgálat nem sokat segít, az orvosok mégis biztatják pácienseiket, hogy havi rendszerességgel vizsgálják át a mellüket. Így saját testüket is jobban megismerik a nők, és könnyebben kiszűrik az elváltozásokat, de sokkal biztosabb az, ha a vizsgálatot az orvos végzi el.

Formásabb alak, lépésről lépésre!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X