Főoldal > EGÉSZSÉG > Szuper tippek a testi-lelki egészségért

Szuper tippek a testi-lelki egészségért

álmatlanságegészségfejfájáskakaóreumazöld tea
0

Írta: and

Masszázs a depresszió ellen Az állandó leterheltség és a stressz könnyen depresszióhoz vezethet. Mielőtt azonban gyógyszerekhez nyúlnál, próbáld ki a masszázsterápiát. Számos kutatás arra a következtetésre jutott, hogy a masszázs növeli a boldogsághormon-szintjét a szervezetben, ezáltal jelentős hangulatjavító hatással bír. Továbbá, a masszázs enyhíti a fájdalmat, és hatására a sportsérülések is hamarabb gyógyulnak. Kakaó a […]

Masszázs a depresszió ellen

Az állandó leterheltség és a stressz könnyen depresszióhoz vezethet. Mielőtt azonban gyógyszerekhez nyúlnál, próbáld ki a masszázsterápiát. Számos kutatás arra a következtetésre jutott, hogy a masszázs növeli a boldogsághormon-szintjét a szervezetben, ezáltal jelentős hangulatjavító hatással bír. Továbbá, a masszázs enyhíti a fájdalmat, és hatására a sportsérülések is hamarabb gyógyulnak.

Kakaó a magas vérnyomás ellen

Jó hír, hogy bár a csoki önmagában nem oldja meg a vérnyomás-problémát, de a gyógyszerek ideális és hatékony kiegészítője lehet. Minél nagyobb kakaótartalmú csokit válassz, és abból se egy táblával majszolj el naponta, hanem csak 1-2 kockát. A csoki további jó tulajdonsága, hogy tele van antioxidánsokkal, így erősíti az immunrendszert, és lassítja az öregedést.

testilelkicikk1.jpg ()Rhodiola a szorongás ellen

A rhodiolát, vagy más néven arany gyökeret, már évszázadok óta alkalmazzák szorongás ellen, különösen az északi országokban, ahol a hónapokig tartó sötétség miatt az emberek jóval hajlamosabbak a lehangoltságra. Már bioboltokban is elérhető a növény, így érdemes először ezt a természetes utat választanod szorongásod csillapítására. Nem beszélve arról, hogy a rhodiola a fáradtság ellen is kitűnő elixir.

Bromélia a duzzanatok ellen

A dél-amerikai bennszülöttek már évszázadok óta használják ezt az ananásszal rokon növényt különböző sebek kezelésére, mely segíti a sérülések, duzzanatok mielőbbi gyógyulását, és serkenti a vérkeringést a seb területén. Használata előtt azért érdemes konzultálnod az orvosoddal. A bromélia további előnye, hogy az emésztést is segíti.

Akupunktúra a krónikus fájdalom ellen

Bárhol is legyen az a fájdalom, az akupunktúra sok esetben jó alternatíva lehet a kínzó fájdalmak megszüntetésében, legyen az hátfájás vagy szűnni nem akaró fejfájás. Az akupunktúra során a kis tűket a test speciális meridiánpontjaiba szúrják, melyek javítják a test energiaáramlását. Az akupunktúra mindemellett segít saját testünk megismerésében is.

testilelkicikk2.jpg ()Zöld tea a reumás ízületi gyulladás ellen

Bár eddig még csak állatokon tesztelték a zöld tea áldásos hatását a reumás panaszok ellen, az eredmények biztatóak. Ennek oka, hogy a zöld tea egy olyan antioxidánst tartalmaz, mely segít növelni az immunitást az ilyen jellegű fájdalmakkal szemben. A zöld tea továbbá a fogyást is elősegíti. Aki véralvadásgátló gyógyszert szed, vagy éppen vérzékeny, az azonban figyeljen oda, mert a zöld tea kis mennyiségben K-vitamint is tartalmaz.

Tai Chi az álmatlanság ellen

A tai chi több mint 2500 éves múltra tekint vissza, és eredetileg egy harcművészeti forma volt Kínában. Ma is szerte Ázsiában gyakorolják ezeket a lassú, meditatív mozgásokat, mely csökkenti a stresszt, és javítja az alvás minőségét. Ha téged is gyötör az álmatlanság, mindenképp érdemes beiratkoznod egy tanfolyamra. A thai chi további előnye, hogy javítja a mozgáskoordinációt.

Formásabb alak, lépésről lépésre!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X