Főoldal > EGÉSZSÉG > Így bulizz okosan!

Így bulizz okosan!

bulimacskajajmásnaposságparti
0

Írta: and

És persze bizonyos határig, ez így van jól. Természetes, hogy nem akarsz a sarokban ücsörögni ásványvizet kortyolgatva, míg mások örülten jól érzik magukat. De ettől függetlenül nem kell minden egészség- és alakbarát szokást a sutba vágni, csak mert bulizol. Íme, néhány tipp, hogy a fergeteges hangulat közepette is megóvhasd az egészséged. A buli előtti éjszakán: […]

És persze bizonyos határig, ez így van jól. Természetes, hogy nem akarsz a sarokban ücsörögni ásványvizet kortyolgatva, míg mások örülten jól érzik magukat. De ettől függetlenül nem kell minden egészség- és alakbarát szokást a sutba vágni, csak mert bulizol. Íme, néhány tipp, hogy a fergeteges hangulat közepette is megóvhasd az egészséged.

A buli előtti éjszakán: Kerüld a buli előtti másnaposságot!

Ha a nagy estét megelőző éjszakán is sokat iszol, akkor lefekvés előtt mindenképp hajts fel két pohár vizet. Különösen a bőröd lesz hálás érte, arról nem is beszélve, hogy így nagy eséllyel meg tudod magad kímélni a macskajajtól is.

A buli előtt: Reggelizz!

Ne hagyj ki egy étkezést sem a nap folyamán annak reményében, hogy beleférj a szűk koktélruhádba. A reggelid kiadós, az ebéded már csak közepes méretű legyen, és még egy szolidabb uzsonna is belefér, így nem fogsz farkaséhesen nekivágni a bulinak. Ám ha bármelyiket is mellőződ, akkor könnyen lehet, hogy a partin már annyira üres lesz a gyomrod, hogy mindent elpusztítasz, ami a kezed ügyébe kerül.

parti2.jpg ()Last Minute edzés

Ha az utóbbi időben egymást érték a meghívások, akkor valószínűleg nem sok időd maradt a mozgásra. De igazából egy kis fizikai aktivitást még a bulira való készülődésbe is becsempészhetsz. Csinálj néhány guggolást, felülést addig, amíg a hajvasaló kellően felmelegszik.

Kókuszvíz az energiáért

Egy hosszú éjszaka előtt, ahelyett, hogy dehidratáló hatású kávéval pörgetnéd fel magad az estére, igyál inkább egy kis kókuszvizet. A benne lévő természetes elektrolitoknak hála egész éjjel energikus leszel.

Nassolj, mielőtt elindulsz!

Ha indulás előtt elmajszolsz valami édeset vagy sósat, például egy-két darab kekszet, akkor a későbbi sóvárgást biztosan elháríthatod. Sőt, egyes tanulmányok azt is megállapították, hogy ha étkezés előtt egy kis adag rágcsálnivalót elfogyasztasz, akkor jóval kevesebbet fogsz enni.

Mit egyél, igyál? Vodka vagy bor?

Ahelyett, hogy három pohár fehér bort is legurítanál a vacsora után, inkább csak egy koktélt kortyolj el, de ebben viszont lehet „keményebb” alapanyag is, például vodka. Egy másik tipp: olyan italt válassz, amely jéggel készül, és ne rendelj másikat egészen addig, amíg a jeget el nem pusztítottad.

Szortírozz a falatok között!

Természetes, hogy ilyenkor mindent megkóstolnál, ami csak szem-szájnak ingere. De ha minden egyes felsorakoztatott finomságból csak egy pár falatot is bekapsz, akkor az összességében véve meglehetősen sok pluszkalóriát fog eredményezni. Próbáld ki azt, hogy csak minden harmadik tálról csipegetsz, és tényleg csak egy falatot!

Külföldi üdülést, egzotikus pihenést tervezel?


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X