Főoldal > EGÉSZSÉG > Ilyen hatással van az alkohol a kedvedre

Ilyen hatással van az alkohol a kedvedre

alkoholegészségitalmájmásnaposságméregtelenítésrészegség
0

Írta:

Mielőtt belevetnéd magadat az alkoholizálásba, nem árt tisztában lenned azzal, mit is tesz veled az alkohol!

Egy új tanulmány az alkohol és az érzelmek közötti kapcsolatot vizsgálta és az derült ki, hogy a röviditalok fogyasztásával a nők sokkal nagyobb érzelmi kilengésnek vannak kitéve, mint a férfiak – tehát könnyebben esnek szerelembe, hamarabb sírják el magukat és rövidebb idő alatt mérgesednek fel, mintha egy pohár bort vagy sört innának meg.

A teszt elkészítése során a Publish Health Wales and King’s Collece London professzorai közel 30000, 18 és 24 év közötti embert kérdeztek meg, és a már fentebb eredményen kívül még arra is rájöttek, hogy egyes alkoholok komolyan befolyásolják a magatartásunkat.

35026385 - party, holidays, celebration, nightlife and people concept - smiling friends with glasses of champagne in club

A röviditalok például agresszívvá és dühössé teszik az embert – tehát ha egy nyugis, lazulós estére vágysz, inkább ne igyál belőlük!

Az alkoholos koktélok rosszkedvűvé és szomorúvá változtatják a kedved, a bennük lévő tömény rövidital (pl. gin, rum, whiskey) pedig ugyanúgy képes kihozni belőled az agresszív énedet!

A borok – különösképpen a vörösborok – pedig energikussá, magabiztossá és stresszmentessé tesznek: a rendszeres borozók például 43%-kal vallották magukat szexibbnek akkor, ha isznak a kedvenc italukból!

Ezek fényében jól jársz, ha inkább vörösbort és az alkoholmentes italokat iszol!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X