Főoldal > EGÉSZSÉG > Így vásárolj környezetbarát élelmiszereket!

Így vásárolj környezetbarát élelmiszereket!

környezet
0

Írta: and

Ha olyan élelmiszert vásárolsz, amely a “Fair Trade” címkével van ellátva, vagy amit a bioboltból szerzel be, azzal valószínűleg nem csak a testednek, hanem a környezetednek is jobbat teszel. Kíváncsi vagy, még mire érdemes figyelned? Kövesd az alábbi környezetbarát tippeket a legközelebbi bevásárlás alkalmával: 1. Válassz környezetbarát közlekedési módot: Csökkentsd a szmogot okozó szennyező anyagok […]

Ha olyan élelmiszert vásárolsz, amely a “Fair Trade” címkével van ellátva, vagy amit a bioboltból szerzel be, azzal valószínűleg nem csak a testednek, hanem a környezetednek is jobbat teszel. Kíváncsi vagy, még mire érdemes figyelned? Kövesd az alábbi környezetbarát tippeket a legközelebbi bevásárlás alkalmával:

1. Válassz környezetbarát közlekedési módot: Csökkentsd a szmogot okozó szennyező anyagok kibocsátását úgy, hogy sétálsz, biciklizel vagy elbuszozol az élelmiszerboltig. Ha sétálsz, vagy kerékpározol, az egyben remek testedzés is, így duplán jól jársz.

2. Vásárolj újrafelhasznált anyagból készült szatyrokat: Gondold át, mennyi hulladék keletkezik az eldobható szatyrokból, amiket a közértben szerzel be. Válaszd ezért az újrafelhasznált anyagból készült szatyrokat, amelyek a hosszú fülük miatt könnyebben hordozhatóak, és tedd el őket vásárlás után, hogy legközelebb ne kelljen újat venned. Ha mégis elfelejtenéd magaddal vinni, mindig vásárolj papírtáskát a műanyagzacskó helyett.

zacsi2.jpg ()3. Vásárolj helyi és szezonális élelmiszereket: Ha más országokból származó zöldségeket és gyümölcsöket választasz (pl. télen mangót), ezek az élelmiszerek hosszú utat tesznek meg, mire a sarki közértbe érnek, ami azt jelenti, hogy a repülőgépek és a teherautók által rengeteg szennyezésnek vannak kitéve. Amikor csak lehetséges, válassz ezért a helyben termelt kínálatból, ráadásul ezek a gyümölcsök a frissességük miatt jobb ízűek és tovább is tárolhatóak.

4. Válaszd a biót: Nem csak ízletesebbek a bio élelmiszerek, hanem ezek az ételek garantáltan nincsenek kitéve a növényvédő szereknek és a génmanipulációnak sem.

5. Használj kevesebb csomagolóanyagot: A csomagolás elengedhetetlen elem, mivel ez védi az élelmiszereket, azonban az extra papírból, üvegből és műanyagból rengeteg hulladék keletkezik. Ezért próbáld mellőzni a felesleges hulladék termelését: vásárolj húsokat, sütőipari alapanyagokat, fűszereket, kávét, magvakat, babot és szárított gyümölcsöket nagyobb mennyiségben kimérve a biopiacokon, ha pedig mégis csomagolt ételt veszel, válaszd azokat, amelyeket kartonba, vagy újrahasznosított műanyagba burkolták.

Fotó:

Legyél két hét alatt bomba nő!

Ég a gyomrod? Folyton éhes vagy? Itt a megoldás!

Látványos loknik könnyen és gyorsan


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X