Főoldal > EGÉSZSÉG > Így maradj egészséges egész nap!

Így maradj egészséges egész nap!

egész napegészség
0

Írta: and

Június 2-án újra Wellness nap! Trendmutató sportesemény csupán 600 forintért, amin neked is ott a helyed! Reggel – Reggelenként van a leginkább időd és energiád edzeni? Kezdd a napot munka előtt egy kiadós mozgással! Ha a napot sportolással indítod, azzal egy hatalmas löketet kapsz, energikusabb és motiváltabb leszel egészen az esti órákig. Ha nincs időd […]

Június 2-án újra Wellness nap! Trendmutató sportesemény csupán 600 forintért, amin neked is ott a helyed!

Reggel

– Reggelenként van a leginkább időd és energiád edzeni? Kezdd a napot munka előtt egy kiadós mozgással! Ha a napot sportolással indítod, azzal egy hatalmas löketet kapsz, energikusabb és motiváltabb leszel egészen az esti órákig. Ha nincs időd elmenni a konditerembe, használd ki a jó időt, és fuss a környéken fél órát.

– Mindenki tudja, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Bármilyen táplálkozási szokásaid vagy időbeli korlátaid vannak, érdemes elegendő időt szentelned a reggelire. Kezdd a napot egy egészséges, teljes kiőrlésű gabonapehelyből, bogyós gyümölcsökből és sovány tejből, vagy joghurtból készült finomsággal, vagy egy alacsony cukortartalmú, fehérjedús reggelivel (pl. egy ízletes szójaturmixszal). Ha minden nap korán kelsz, készítsd el már előző este a másnapi reggelit.

egeszseg2.jpg ()Délután

– Talán a sarki kifőzde tűnik az egyetlen hatékony megoldásnak, amikor eszedbe jut a munkahelyi ebéd, azonban ha előre tervezel, és elcsomagolod magadnak a saját készítésű ételedet, azzal máris sokat teszel az egészségedért.

– Egyél leveles zöldségeket, amilyen gyakran csak tudsz, és csökkentsd az ebédre elfogyasztott üres kalóriák számát. Hanyagold a cukros üdítőket, válaszd az ásványvizet helyettük. Felejtsd el a desszertként elfogyasztott tortát, helyette egyél friss idénygyümölcsöket.

– Többet ettél ebédre, mint azt tervezted? Iktass be egy munka utáni edzést, a délután ugyanis a legjobb napszak a tested átmozgatására. Ha az ebédidődet használod fel egy gyors tréningre, még jobb, így újult erővel folytathatod a munkát.

– 2-3 óránként rágcsálj el egy marék egészséges olajos magvat, így ebéd után a büfé kínálatának is könnyebben ellenállsz majd.

Este

– Még ha egy nehéz napon is vagy túl, érdemes beiktatnod egy esti relaxáló edzést. Vezesd le a feszültséget egy óra pilates-szel, jógával vagy tai chivel. Ha nincs erőd elmenni otthonról, a tévé előtti nassolást cseréld le felülésekre, vagy szobabiciklizésre, esetleg nyújts egy keveset a kedvenc sorozatod közben.

– Akármilyen stresszes napjaid is vannak, ne foszd ki a hűtőt, amint hazaértél, inkább dobj össze magadnak egy egészséges és tápláló salátát friss zöldségekből, natúr csirkemellből, és locsold meg egy kevés olívaolajjal. Minden, amit vacsora után fogyasztasz el, kőkeményen meglátszik rajtad, úgyhogy próbáld az esti órákban már visszafogni a nassolási vágyadat.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Légy magabiztos nő, kívülről – belülről!

Legyél két hét alatt bomba nő!

Így szépülj okosan!

Ellenőrzött, vitamindús zöldségek? Itt megtalálod!

Praktikus design megoldások a fürdőszobában


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X