Főoldal > EGÉSZSÉG > 6 tipp, hogy elkerüld a vizesedést és nyugodt legyen az éjszakád

6 tipp, hogy elkerüld a vizesedést és nyugodt legyen az éjszakád

betegségegészségfogyásfolyadékfolyadékfogyasztásfolyadékháztartáshízásnátriumnátriumbevitelvízvizeletvizesedésvízvisszatartás
0

Írta: and

Az este tökéletes a randizásra, mértéktelen tv-nézésre, telefonon való beszélgeté

Az este tökéletes a randizásra, mértéktelen tv-nézésre, telefonon való beszélgetésre és a chatelésre. De ha odafigyelsz a következő dolgokra, akkor az megelőzheted az éjszakai vizesedést, és hozzájárulhatsz nyugodt alváshoz, de még a súlyod hatékonyabb csökkentéséhez is.

1. Alacsony nátriumtartalmú vacsora

Ha kevésbé felpuffadva szeretnél ébredni, inkább kerüld a magas sótartalmú ételeket esténként. A só ugyanis a szervezetedben marad napokon keresztül, így egyre puffadtabban fogsz ébredni napról-napra. A legjobb, ha magadnak készítesz némi párolt zöldséget valami sovány fehérjével, amire nem raksz sót.

2. Tornázz este

Azt nyilván tudja mindenki, hogy az izzadás segíti a fogyást, de sokan félnek tőle, hogy a lefekvéshez közeli edzés nem jó. Szerencsére ez nem igaz: egy 2013-as tanulmány bebizonyította, hogy az aktív, sportos emberek sokkal jobban alszanak éjszakánként, függetlenül attól, melyik napszakban végezték az edzést.

3. Pakold be az ebéded!

Egy átlagos éttermi adag körülbelül kétszer annyi kalóriát tartalmaz, mint szükséges lenne. Ez már önmagában véve se jó, de ha még fogyni is szeretnél, az éttermi étkezés a lehető legrosszabb. Reggel kinek van ideje főzni? Mentsd meg magad a reggeli rohanástól, készítsd el előző este az ebéded és vidd magaddal!

nyugodtalvas2.jpg ()

4. Igyál több vizet!

A sok víz hamar kiürül a szervezetedből, de a fogyáshoz elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű víz fogyasztása. Eltelít és a hidratáltság az általános egészségi állapoton is javít. De senki nem szeretne egész éjjel a mellékhelyiségbe rohangálni, ezért próbáld meg lefekvés előtt egy órával abbahagyni a vízivást.

5. Győződj meg róla, hogy a hálószobád teljesen sötét

A melatonin nevű hormon befolyásolja a szervezet kalóriaégetését. Mivel a szervezet a legnagyobb mértékben teljes sötétségben termeli a melatonint, figyelj rá, hogy a hálószobád teljesen fény-mentes legyen éjszaka!

6. Kapcsold le a termosztátot estére!

Ugyan az ötlet, hogy éjszaka több kalóriát égess, túl szépnek tűnhet, de hidd el, elképzelhető! Egy kutatás kimutatta, hogy azok, akik 18 fokos szobában aludtak, 7%-kal több kalóriát égettek el egy éjszaka alatt, mint azok, akik 23 foknál melegebb szobában töltötték az éjszakát.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X