Főoldal > EGÉSZSÉG > STOP! Ne vesztegesd tovább a saját időd!

STOP! Ne vesztegesd tovább a saját időd!

alvásboldog életboldogságegészségéletelnyomásenergiavámpírfáradtságidőidőhúzáspihenés
0

Írta: and

Ha úgy érzed, sokszor csak vesztegeted az időd, itt az alkalom, hogy változtass! Igazán nem nagy élmény, ha

Ha úgy érzed, sokszor csak vesztegeted az időd, itt az alkalom, hogy változtass! Igazán nem nagy élmény, ha olyan munkát végzel, melyet utálsz, de kell a pénz a számlákra vagy a családnak. Fárasztó olyan emberekkel együtt lenni, akik csak felbosszantanak. Fárasztó lehet életben tartani egészségtelen párkapcsolatokat is. Ha fárasztónak érzed az életed, állj meg egy pillanatra! Készen állsz változtatásra? Sajnos nem élünk örökké, ezért fontos, hogy hasznosan töltsd el az időd.

1. Hagyj fel minden egészségtelen kapcsolattal!

Igazán mérgező barátaid vannak? A párkapcsolatod csak fájdalmat okoz? Minden olyan kapcsolatot szüntess meg, melyet fárasztónak és bosszantónak érzel! Ne hagyd, hogy ezek az emberek tönkretegyék a kedélyállapotod és élősködjenek rajtad!

2. Rangsorold a teendőket!

Amikor nagyon sok dolgod van a munkádban, fontos, hogy rangsorolj! Ilyenkor ne tereld el a figyelmed egyéb dolgokkal! Hanyagold a közösségi médiát, a személyes e-maileket és telefonokat. Ha nagyon kimerült vagy, tarts egy rövid szünetet vagy pihenőt, hidd el, segíteni fog!

3. Kezeld az időd megfelelően!

A legjobb módja, hogy abbahagyd az időd vesztegetését, hogy megtanulod megfelelően kezelni. Tervezd meg a napod, írj listát a teendőidről! Állítsd fel olyan célokat, melyeket mindenképp megcsinálsz lefekvés előtt! Ezzel nemcsak az időd vesztegetését függeszted fel, hanem boldogabb és kiegyensúlyozottabb leszel.

4. Fejezd be a halogatást!

Mindenkit felbosszantt a halogatás. A mai technológiai eszközök mellett túl sok időt töltünk felesleges dolgokkal. Próbálj meg lekattanni a káros szokásokról, amelyek kapcsán úgy érzed, hogy csak pazarlod az idődet, és semmi hasznosat nem csinálsz. A legjobb módja, hogy felfüggeszd, ha apró célokat tűzöl ki és azokat minél gyorsabban próbálod megcsinálni. Ha koncentrálsz az előtted álló feladatra, és nem húzod az időt, sokkal hatékonyabb leszel, és gyorsabban végzel a feladattal.

boldog2.jpg ()

5. Használd ki hatékonyan a szabadidőd!

Amikor szabadidőd van, ne pazarold arra, hogy TV-t nézel vagy a neten szörfözöl! Töltsd a szabadidőd a barátaiddal vagy családoddal, olvass könyvet vagy sétálj a szabadban! Annyi csodálatos és hasznos lehetőség van ahelyett, hogy a TV-t bámulnád és a szobában poshadnál.

6. Ne csinálj semmi olyat, amit nem akarsz!

Ha utálod a munkád, keress másikat! Amikor olyasmit csinálsz, amit nem akarsz, vesztegeted az időd. Soha nem tudhatod, mire vagy képes, ha meg sem próbálod. Csináld azt, amit szeretnél! Ha olyasmit csinálsz, amire mindig is vágytál, soha életedben nem fogsz dolgozni. Nem csak a munkára érvényes ez a dolog: ha nem szeretnél elmenni egy randira vagy egy buliba, ne menj, függetlenül attól, hogy ki hívott meg! Ha inkább otthon maradnál vagy a családoddal lennél, tedd azt!

7. Aludj eleget!

Az alvással, pihenéssel töltött idő nem időpocsékolás! Aludj eleget minden nap, maradj egészséges és élj tovább!

8. Állíts fel életszerű célokat!

Amikor célokat állítasz, győződj meg róla, hogy azok elérhetőek! Sokszor vesztegetjük az életünket elérhetetlen célokra. Olyan terveket tűzz magad elé, melyek izgalmasak és boldoggá tesznek!

Ne pocsékold el az életed! Szeresd magad, az életed és azt, amit csinálsz! Boldogabb és elégedettebb leszel!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X