Főoldal > EGÉSZSÉG > Szuper ételek, amik csökkentik a gyulladást a testedben

Szuper ételek, amik csökkentik a gyulladást a testedben

antioxidánsbetegségdiétaegészségétkezésgyulladásomega-3táplálkozás
0

Írta:

Ha egy gyulladás befolyásolja a mindennapjaidat, akkor itt az ideje, hogy változtass az étkezéseden és gyulladáscsökkentő tápanyagokra válts! Ellenkező esetben a gyulladás megmarad és minden mozdulat kínkeservessé válik.

 

Ha kitaláltad, milyen élelmiszert szeretnél elkerülni, figyelj arra, hogy a kártékony összetevők más ételben is meglehetnek! A feldolgozott élelmiszerek nagyobb eséllyel okoznak gyulladást a szervezetben, de ezeken kívül még más is bánthatja a szervezeted. Figyelj rá, hogy ne egyél olyat, ami bánthatja a gyomrod. Kerüld a gyulladáskeltő, glutént tartalmazó termékeket, mint a búza, búzadara, árpa, rozs, zab, tönkölybúza, kamut.

Nos, most már tudod, hogy mit ne egyél, de megmutatjuk azt is, mit fogyassz helyettük!

Omega-3-ban gazdag halak

A magas omega-3 tartalmú és gyulladáscsökkentő hatású halak, mint a szardínia, lazac, pisztráng és makréla a legjobb sovány fehérjeforrások, az apróbb sérülések és fájdalmak doktorai.

Bogyós gyümölcsök

Magas rosttartalmú étel és magas az antioxidáns-tartalma, mely segít a gyulladások leküzdésében. A friss bogyós gyümölcsök az egyik legjobb forrásai a kellő tápanyagoknak. Nagyon jót tesz például az áfonya, málna, acai és szamóca. Fogyaszthatod őket magában, vagy smoothie-ként is.

gyulladas2.jpg ()

Kelkáposzta, vagy bármely más zöld leveles zöldség

Mindenki egyetért abban, hogy a sötétzöld leveles zöldségek minden ember számára kiváló ételek. Az ilyen növények magas rosttartalmúak, antioxidánsban gazdagok, így hatékonyan és gyorsan segítenek, ha gyulladásról van szó. Sőt, emellett természetes ásványianyag-források is, például rengeteg cinket és vasat tartalmaznak.

Édesburgonya

Amikor a gyulladáscsökkentő ételekről van szó, a szakértők azt javasolják, hogy keresd a tápanyagban gazdag, gluténmentes anyagokat, mint a quinoa vagy az édesburgonya, melyek tele vannak olyan anyagokkal, melyre a szervezetednek szüksége van.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X